Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı kişiler Skrill yazmış, 2CO falan da var. Araştırılırsa başka alternatifler de vardır...

PayPal'ın faaliyet izni alamadığı bir ülkeye diğerleri nasıl hizmet verecek anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

PayPal Finansal Verilerini Türkiye'de Tutmak Zorunda Mı?

Evet. Sonuçta Türkiye içinde bir para döngüsü varsa bunun yasal olabilmesi ve kontrolü için Türkiye'ye bir cevap vermek zorunda kalırsınız. PayPal bunu reddedince "Biz de size lisans vermiyoruz" denmesi gayet doğal.

Türkiye gibi teknoloji altyapısının iktidarın oyuncağı olmuş bir ülkede PayPal gibi hiçbir firma sitemini Türkiyede kurmaz.

Olay finansal veriler falan değil tamamen sistemini, sunucularını buraya kuracaksın demişler adamlara.

Hiçbir mahkeme kararına dayanmaksızın sunucuların nasıl kapatıldığını, bağlantıların nasıl engellediğini hepimiz gördük, görüyoruz.
  • Para transfer sitesi Paypal, lisansının BDDK tartafından yenilenmediğini açıklayarak Türkiye’den çekildiğini duyurmuştu. Şirket 6 Haziran’da tüm işlemlerini durduracağını açıklamıştı. Bunun üzerine Ekşi Sözlük’te bir kampanya başlatılmış, 10 doların altında bakiyeleri bulunanların paralarına 6 Haziran’a kadar LÖSEV’e bağışlanması çağrısı yapılmıştı.
    Dün saat 15:00 civarında sosyal medyada bağış miktarının 5 bin TL civarı olduğunun açıklanmasının ardından LÖSEV, bu sabah saat 10:00’da bağışların 95 bin TL’yi aştığına dair bir tweet attı. LÖSEV, bu sabah kendilerine 41 bin 591,53 TL, 17 bin 274,07 dolar (yaklaşık 51 bin TL, 802,30 euro (1837 TL) bağış yapıldığını açıkladı.

http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/loseve-bagis-100-bin-tlye-yaklasti-1256155/

• quote:

Orijinalden alıntı: -ZoRRo-

İşiniz gücünüz devleti eleştirmek. Bir kerede devlerin arkasında durun. Rusyaya batı ambargo uyguluyor. Halk putinin arkasında. Çinde batılı bütün siteler yazılımlar yasak. Halk bu kadar tepki göstermiyor.

Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır deyip bi ton vergi alan, ancak verdiği bütün hizmetlerin parasını da ayrıca alan,

Ailesi ile birlikte yaşayan işsiz genç hastaneye gittiğinde "sen artık 18 yaşını geçtin, ekonomik olarak babandan ayrısın, onun SGK'sından yararlanamazsın" diyen,
    Ama aynı gence "sen baban ile birlikte yaşıyorsun, onun geliri seninde gelirin" deyip Genel Sağlık Sigortası primi geçiren devletten mi bahsediyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 2 Haziran 2016; 0:50:04 >
  • Putin diktatörün biri. Sıkıysa arkasında durmasınlar.
    Rusların Türkiye ile ilişkilerinin bozulmasından memnun olduğunu mu zannediyorsunuz?
    Diktatörlük böyle bir şey işte. Sen ne istersen halk da onu istemek zorunda.
  • Bazıları vergi kaçıran falan var demişte meclis'e gelmeyen sayıştay raporları var.
    Onlar meclise gelsin ondan sonra ortalığa çıkın.
    Ya çok safsınız ya da çok çakalsınız.
  • Benim hesap abd den acildi simdi tr bankalariyla calismayacak mi payal?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0tt0m@n 0 kullanıcısına yanıt
    +1903 Ağzına sağlık hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkien

Gerçek alternatif var mı?

ininal kart var aslında
  • troller dolmuş yine. ulan hadi kapanıp kapanmaması umrunda olmazda beter olun ne demek? ağır konuşacağım ama banlanmakta istemiyorum.
  • PayPal dan para kazaniyorduk, magdur olduk diyen arkadaslar icin bir sorum var. Bu kazandiginiz paralari beyan edip vergisini veriyorsunuz degil mi?
  • Burada paypalin yasaklanmasina itiraz edenlerin cogu vergisiz kolay yoldan para kazananlardir. Digerleri ise yurtdisindan alisveris yaparken kullananlardir. Yabanci bankalar bddk nin dediklerini yerine getirip lisans aliyorlar. Paypalda ayni kurallara tabi ve istenilen sartlari yerine getirsin lisansini alsin. Hangi vatandas kime para gondermis kimden para almis bunun kayitlarini serverlari bddk ya acacaksin. Devlet para hareketlerini inceleyecek. Olay bu kadar basit.

• Paypalı Kaz ininala Gaz bune abi ya paypal gidince ininal aylık 2 tl olmuş bende enpara aldım keyfim tıkır tıkır.
  • Rusya halkı emin ol Putin'in "arkasında" Üstelik "Ambargo" ile bunu bir tutmuşsun

Çin konusuna hiç değinmeyeceğim, zira sen 1.5 milyar nüfusun tepkisini hemen ölçmüşsün Gelmişsin burada Çinlilerin kapalı devre internet kullanımından şikayetçi olmadığını savunuyorsun...

Bunun vatanseverlikle bir alakası olmadığı gibi, işimiz gücümüz devleti eleştirmek falan da değil. Burada yurt dışı internet bazlı ticaret yapanların ve münferit alışveriş yapanların mağduriyetini gündeme getiriyoruz.

• Bitcoin kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: zengier

PayPal dan para kazaniyorduk, magdur olduk diyen arkadaslar icin bir sorum var. Bu kazandiginiz paralari beyan edip vergisini veriyorsunuz degil mi?

Verginin bu denli abartıldığı bir ülkede pek eksikliğini çekmedik kardeş. Kusura bakma. Sağolsun devletimiz nereden vergi alacağını şaşırdığı için, iliklerimize kadar hissediyoruz çok şükür. Sana vergiler az geldi galiba?
  • konuyu ciddi olarak takip eden varsa r10'a yada ekşiye baksın benden söylemesi. burası inciden beter oldu. 13 yaşında ayda yılda bir paypalına 10 tl giren çocuklar yorum yapıyor. boşuna okuyup sinirlenmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

PayPal dan para kazaniyorduk, magdur olduk diyen arkadaslar icin bir sorum var. Bu kazandiginiz paralari beyan edip vergisini veriyorsunuz degil mi?

Verginin bu denli abartıldığı bir ülkede pek eksikliğini çekmedik kardeş. Kusura bakma. Sağolsun devletimiz nereden vergi alacağını şaşırdığı için, iliklerimize kadar hissediyoruz çok şükür. Sana vergiler az geldi galiba?

vergilerin coklugu ayri mevzu, ve bence ayri bir basligin konusu olmali. bana da az geldigi filan yok. ancak ben baska birsey diyorum. adamlarin amaci vergilendirme konusunda altyapi hazirlanmasina zorlamak PPyi (yani bu benim fikrim, resmi aciklama yok PP BDDK ya sucu atmis, ortada aklina bsii gelen resmi aciklamaymis gibi yazi yaziyor sadece) .

verginin coklugundan ayri olarak kazancin vergilendirilmesi kanuni olarak zorunlu. yapilmadigi taktirde vergi kacirmis olunur ve suctur.

• paypal benimde bazı işlerimi görüyordu tabi bazı insanlar oradan geçiniyor ticaret yapıyor onlar için çok daha kötü oldu.

umarım paypal ya da bddk mı her kimse doğru olanı yapar ve anlaşırlar insanlarda mağdur olmaz.
  • La bide kalkmışlar Paypal'a laf ediyorlar. Vatansefer damarı kabaran tez canlı ergen olmak kötü.

Bu Paypal dünyanın her yerinde var. Avrupada'da var.

Hadi diyelim Bizimkiler haklı. Eh bu adam seni takmıyor, Avrupa'yı takıyor.
    Bu seferde diyeceksin ki, ben koskoca Türkiye Cumhuriyeti'yim. Dandik Paypal'a göre mi iş yapacağım. Paypal'a göre iş yapmayacaksın, vatandaşını mağdur etmeyeceksin.

Bizim mantık devlet mantığıdır birey mantığı değildir. Önce devlet gelir. Birey mantığı anlayışımıza terstir. Devlet için yapılacaksa hırsızlık yapılır. Bu yüzdendir ki bugün insanlar çıkıp "çalıyor ama yapıyor" diyebilir. Kaçak mal sokup ülkeye döviz sokan birileri için insanlar sürgün edilip işinden olabilir. Bire değil devlet önemlidir. Burada da bir kural konmuştur, paypalın işine gelmedi bizde devlet önemli diyilip posta konulmuş ve paypal gitmiş. Gerçekten çok yazık. Koskoca Türkiye Cumhuriyetisin ama sözde uyduruk bir paypal'a dediğini yaptıramıyorsun. Tiyatro rezilliği ile birlikte Mayıs'ı güzel 2 rezillikle kapattık.

Paypal ekonomide kara para aklayan dış mihrakların diye dedikodu yapar bunlar yarın şaşırmam. Biraz daha fazla para lazım oldu demek ki, aldıkları vergiler yetmedi.

Bizzat LÖSEV'e gönderdim ne var ne yoksa içinde. Yemişim limitini çekmiyorum ulan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 2 Haziran 2016; 0:43:27 >

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.