Şimdi Ara

(Pazar lideri) TEMPRA İNCELEMEsİ (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
144
Cevap
5
Favori
37.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha ilginci daha Türkiye pazarına gelmeden benim tanıdık abim İtalya üretim Tempra getirmişti, polisler durdurmuyordu hatta yol gösteriyorlardı sanırım tasarımı farklı olunca bir halt sanıyorlardı... Ama emin olun İtalyan üretimle yerli üretim arasında dağlar taşlar fark vardı, en basitinden donanım olarak burada herkes ön cam otomatik olarak biliyor ama bu temrada dört cam otomatikti gören şaşırıyordu, klima dijitaldi, ABS vs... Ve sanıım o araç halen yollardaymış ve yerli üretimlere göre kat ve kat iyi durumdaymış...
  • süper konu süper otomobil 90'lar =Tempra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

MITSUBISHI 25 yıl önce Adana'da TEMSA fabrikasında otobüs ürettiğinde ve "MARATON" markası ile sattığında otogarlarda Otomarsan'ın O302S (V6) ve O303 ile MAN'ın S2000 SüperMAN hâkimiyetine son vererek yeni bir nefes, yeni bir soluk getirmiş, değnekçiler "YER UÇAĞI" şeklinde bağırarak yolcuları bu araçlara yönlendiriyorlardı.

Türkiye'deki "İLK" Yer Uçağı bir otomobil değil, şânına ve nâmına lâyık dev bir otobüstü.

Not, 20 yıllık Mitsubishi Maraton otobüsler makul bir otomobil fiyatına satılmaktadır. İlgilenenlere duyurulur!

quote:

Orijinalden alıntı: nevom

İlk "Yer Uçağı" tabirini Tempra'da duydum

http://www.otobusmarket.com/otobus/ikinciel/mitsubishi-maraton-1988/1948/

(Pazar lideri) TEMPRA İNCELEMEsİ

Düz yolda iyi gidiyorlardı ama rampada tam bir faciadılar.

• quote:

MITSUBISHI 25 yıl önce Adana'da TEMSA fabrikasında otobüs ürettiğinde ve "MARATON" markası ile sattığında otogarlarda Otomarsan'ın O302S (V6) ve O303 ile MAN'ın S2000 SüperMAN hâkimiyetine son vererek yeni bir nefes, yeni bir soluk getirmiş, değnekçiler "YER UÇAĞI" şeklinde bağırarak yolcuları bu araçlara yönlendiriyorlardı.

Türkiye'deki "İLK" Yer Uçağı bir otomobil değil, şânına ve nâmına lâyık dev bir otobüstü.

Not, 20 yıllık Mitsubishi Maraton otobüsler makul bir otomobil fiyatına satılmaktadır. İlgilenenlere duyurulur!

quote:

Evet çok bindim bu otobüslere.Birde bunların prensesleri vardı.Acayip sallar yolda giderken beşik gibi aynı.Ayrıca maratonda şoförlerin 120km hızda yer değiştirdiklerini de gördüm.Düz yolda baya iyi fakat rampada kalıyorlardı.

• Konuyu görünce aklıma 98 model tipomuz geldi.Elimizdeki 92 model ilk aracımız olan Şahini satıp Tipo sx 1,4 i.e almıştık.Gerçekten o aracın yeri başkadır bizde.Kullandığımız 4-5 sene boyunca hiçbir problem çıkarmamıştı.Göstergeleri müthişti.Hele o gazladığında yanan power düğmesine hasta olurduk.Bence Fiatın en iyi araçlarındandı.
  • Maraton yada prenses hostes koltuğu ortada olan hangisiydi?
  • 90 lı yılların efsanesi, güzel paylaşım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: AviatoR

90 lı yılların efsanesi, güzel paylaşım teşekkürler

ÖNEMLİ DEĞİL
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucadris24

mesajım bulunsun

iknci el forumunda gibi hissettirdin beni
  • hakan şükürün tempra reklamınıda koydum sizcede alfa 155 e benzemiyor mu tempra
  • artılar kısmnda - geniş iç mekan yazıyor

eksiler kısmında - dar iç mekan yazıyor

bizim dergilerin testi anca bu kadar olur
  • defalarca alıp almamakla tereddüt ettiğim aam bir türlü nasip olmayan bir gü boyunca 20 tane galeri dolaştığım temiz bulamadığım içinde vazgeçtiğim
    hala daha göstergelerine aşık olduğum bir araç..
    Bir gün arabamı satacak kadar parasız kalırsam alacağım ilk araçtır !!
  • Güzel paylaşımm
  • quote:

quote:

o dönem hatta hala daha tüm mercedes otobüslerde son hız 120 iken kadranda maratonlarda 140 tı. ve 140 basan maratonun icinde 14-15 yasında yolcu olan bir cocuk olarak diger otobusleri sollarken cok keyif almıstım.

• Ortaokula ilk geçtiğim seneydi sanırım, annemle katlı otoparkın önünde bekliyoruz babam bizim beyaz Şahin'i çıkarsın diye. Otoparktan bir Tempra çıkıyor ve tam benim önümde duruyor. Ben anneme bakıyorum noluyor diye, hadi binsene oğlum diyor. Arabanın ön koltuğuna bakıyorum, babam oradan pis pis sırıtıyor, bizim Tempra maceramız da böyle başlıyor. Bizim Tempra ilk sayfadaki dergidekiyle aynı renkti, koltuklar deri değildi, konsol farklıydı, yanlış hatırlıyor olabilirim ama direksiyon da farklıydı sanırım. Fakat göstergeler dijitaldi ve her çocuk gibi benim de aklımı alan buydu. Babam aracı sürerken ben göstergeleri izlerdim. O arabayla nereleri dolaştık, nerelere girdik çıktık, ben dışarıyı değil hep göstergelere bakardım, çok çekiciydi bir çocuk için. Bugün tekrar binsem nasıl bulurum bilmiyorum ama o zamanlar Şahin'den inip buna bindikten sonra konforuna diyecek yoktu. Şimdi Tempra'ya bakıp bu aracın nesini sevmişler diyebilirsiniz, anlarım. Ama 90'larda Tempra sahibi olsaydınız inanın siz de severdiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

Valla arkadaşım ben de aynı şekilde,bu kadar çirkin bir araba nasıl sevilir anlayamıyorum.Bir de Vectra'yla Passat'la bir tutmuşlar yani rakip demişler nasılsa.Ama sevenlere de bir şey demeye hakkım yok tabi.Saygı duyuyorum,bunlar kişisel beğeniler ..

Anlayamazsın çünki bilmiyorsundur şimdi passat dediler diye yeni passat ve vectra ile mi kıyasladın al baka bakalım kıyasladığın modeller o yıllarde ne haldeymiş evet sanada hak veriyorum bu vectralar passatlar yokki yolarda göresin demi ama tempra ya bir bak yollarda halen daha...

Aha tempra ile kıyaslanan vectra

Ahanda tempra ile kıyaslanan passat

Şimdi yukarıdaki araçlar ile kıyaslandığın anladınmı çaktın köfteyi bundan sonra birde dönüp temraya bak bakalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 6 Mayıs 2011; 20:00:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

quote:

Valla arkadaşım ben de aynı şekilde,bu kadar çirkin bir araba nasıl sevilir anlayamıyorum.Bir de Vectra'yla Passat'la bir tutmuşlar yani rakip demişler nasılsa.Ama sevenlere de bir şey demeye hakkım yok tabi.Saygı duyuyorum,bunlar kişisel beğeniler ..

Anlayamazsın çünki bilmiyorsundur şimdi passat dediler diye yeni passat ve vectra ile mi kıyasladın al baka bakalım kıyasladığın modeller o yıllarde ne haldeymiş evet sanada hak veriyorum bu vectralar passatlar yokki yolarda göresin demi ama tempra ya bir bak yollarda halen daha...

Şimdi yukarıdaki araçlar ile kıyaslandığın anladınmı çaktın köfteyi bundan sonra birde dönüp temraya bak bakalım..

Kıyasladığım Passat tabi ki 2011 model olanlar değil,vectra desen artık Insignia zaten.Şuan fiat'ın zaten Passat veya Insignia'yla karşılaştıralacak bir otomobili yok.Her ne kadar fiat fanatiği olsanız da kabul etmelisiniz ki Opel ve Vw fiat'tan çok daha kaliteli otomobiller üretiyor.Gelip bana "fiat'ın da alfa'sı falan var" demeyin şimdi.

Passat ve Vectra'yı da ben karşılaştırmadım,dergide yazanı söyledim.Aynı dönemin Passat'ını ve Vectra'sını Türkiye'de görmemiş olabilirsiniz (özellikle Passat) ancak Almanya'da uzun yıllar yaşadım ve buradaki tempra kadar orada Passat ve Vectra var,hala da var.

Tempra'nın da hala yollarda olma nedeni milletimizin tempra hayranlığı.Bol yedek parçası.Türkiye üretildiğinden milliyetçi duygu kabarması vs.

Yukarıda özellikle sizin gibi kendi arabasının fanatiği olanlar için "Saygı duyuyorum,bunlar kişisel beğeniler" dedim ancak tamam madem sizin başka düşüncelere saygınız yok benim de sizin düşüncelerinize saygım yok.Kimse çok sattı,babası öyle dedi carttı curttu diye aracınızı sevmek zorunda da değil.

G*tü kalkık ancak çok estetik,rüzgarı delip geçiyor (rüzgar direnci çok düşük ya ),çok teknolojik,dijital göstergeli falan filan harika bir araba bu tempra.

Şimdi çaktın köfteyi niye böyle dedim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaan™

tempranın sw si varmıydı ?

olmaz mı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

quote:

Kıyasladığım Passat tabi ki 2011 model olanlar değil,vectra desen artık Insignia zaten.Şuan fiat'ın zaten Passat veya Insignia'yla karşılaştıralacak bir otomobili yok.Her ne kadar fiat fanatiği olsanız da kabul etmelisiniz ki Opel ve Vw fiat'tan çok daha kaliteli otomobiller üretiyor.Gelip bana "fiat'ın da alfa'sı falan var" demeyin şimdi.

Passat ve Vectra'yı da ben karşılaştırmadım,dergide yazanı söyledim.Aynı dönemin Passat'ını ve Vectra'sını Türkiye'de görmemiş olabilirsiniz (özellikle Passat) ancak Almanya'da uzun yıllar yaşadım ve buradaki tempra kadar orada Passat ve Vectra var,hala da var.

Tempra'nın da hala yollarda olma nedeni milletimizin tempra hayranlığı.Bol yedek parçası.Türkiye üretildiğinden milliyetçi duygu kabarması vs.

Yukarıda özellikle sizin gibi kendi arabasının fanatiği olanlar için "Saygı duyuyorum,bunlar kişisel beğeniler" dedim ancak tamam madem sizin başka düşüncelere saygınız yok benim de sizin düşüncelerinize saygım yok.Kimse çok sattı,babası öyle dedi carttı curttu diye aracınızı sevmek zorunda da değil.

G*tü kalkık ancak çok estetik,rüzgarı delip geçiyor (rüzgar direnci çok düşük ya ),çok teknolojik,dijital göstergeli falan filan harika bir araba bu tempra.

Şimdi çaktın köfteyi niye böyle dedim ?

arkadaşım kusura bakmada saçmalamışsın ayrıca burası almanya değil eğer almanya yı örnek vereceksen o halde almanya da ne VW nede opeli millet .ikine takmıyor bilmeden konuşma isttersen ...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.