Şimdi Ara

(Pazar lideri) TEMPRA İNCELEMEsİ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
5
Favori
37.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sharkemre
    arkadaşım kusura bakmada saçmalamışsın ayrıca burası almanya değil eğer almanya yı örnek vereceksen o halde almanya da ne VW nede opeli millet .ikine takmıyor bilmeden konuşma isttersen ...

1.si ben nerede saçmaladım açıklar mısın ? İllahi tempra denilen tenekeyi sevmek zorunda mıyım ? Sevmediğim için sevmediğimi belirttim bu konuya ilk mesajımda ancak sevene de saygım var dedim bunlar kişisel beğeniler dedim.Ama fanatiklerin görmezden geldiği cümle bu.

2.si buranın neresi olduğunu biliyorum.Verdiğim örneği de neden verdiğimi açıklayayım da bari "sizin gibi kişiler" anlasın: Dr.Optech "evet sanada hak veriyorum bu vectralar passatlar yokki yolarda göresin demi ama tempra ya bir bak yollarda halen daha" dedi ve ben de bu Vectra'ları bu Passat'ları burada olmasa da yurtdışında fazlasıyla gördüğümü belirttim.Yani bu yollarda görmesem bile tanımadığım bilmediğim arabalar değiller.

3.sü bilip bilmeden konuştuğumu nerden anladın ? Almanya'da millet Opel ve Vw'yi orasına burasına takmıyor gibi düşünebilirsin ancak bu markaların satışlarına bakarak ne kadar taktığını görürsün.Tabi ki bir BMW bir Mercedes değiller ancak tercih edilen markalar bunlar.

Bilip bilmeden konuşma istersen he ?

• Yorumların hepsini okuyamadım. Ama bir yorum yazmak istedim beklemeden.

Tam tarihi hatırlamıyorumda apo'nun yakalandığı gün almıştık yeşil bir tempra. Çağla yeşili. Fatih itfayesinin önünde teslim almıştık. 1.6 SX 94 modeldi. Getirdik evin önüne. Mahalledeki çoğu kişi ibresine bakmaya geldi. Babam arabanın içini tavanını falan sıcak sirkeli sabunlu suyla temizlemişti. Mis gibi olmuştu. Ben daha ortaokula yeni başlamıştım galiba. Hergün yıkardım elimden geldiğince. İlk onunla öğrendim sürmeyi. Parkederken bana verirdi babam, o arabayla parketmeyi öğrenmiştim. Taş gibi direksiyonu vardı :)

Antalyaya tatile giderdik. Sabah 4 gibi çıkardık yola. İnerdik yarı uykulu, o ibre öyle mükemmel görünürdü ki gözüme. Birde rolantide çıkardığı ince tatlı bir ses var. Aman Allah'ım ben böyle güzel bir ses duymadım. Şimdi civicimiz var, çokta araba kullandık. Tempranın motor sesi kadar güzel bir ses bilmiyorum.

İstanbuldan bir çıkardık, full bagaj ailece antalyaya kadar tık demeden giderdik. Oradan dönüşte konyaya amcamın yanına, ordanda amasyaya memlekete geçerdik. Hararetiyle ünlü bu arabamızda hiç hararet yüzü görmedik o yaz aylarında uzun yollarda. Bir keresinde 199 yapmıştı babam otobanda. Yanımızdan hiç unutmuyorum "E250 TURBODIESEL" yazılı bir mercedes jet gibi geçip gitmişti biz o hızla giderken :) babama sormuştum baba son hızla gidiyoruz nasıl geçti bizi diye, ee oğlum mercedes o demişti :)

99 depreminde günlerce arka koltuğunda yattım. Yatak aratmadı bana maşallah :) Çok konforluydu çok... Koltukları çok güzeldi. Bagajı büyüktü. Çok özledim tempramızı. 34 AVU 46.. Bir bulsam vallahi gözüm kapalı alacağım onu kim bilir nerede. Hey gidi günler hey...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

quote:

Valla arkadaşım ben de aynı şekilde,bu kadar çirkin bir araba nasıl sevilir anlayamıyorum.Bir de Vectra'yla Passat'la bir tutmuşlar yani rakip demişler nasılsa.Ama sevenlere de bir şey demeye hakkım yok tabi.Saygı duyuyorum,bunlar kişisel beğeniler ..

Anlayamazsın çünki bilmiyorsundur şimdi passat dediler diye yeni passat ve vectra ile mi kıyasladın al baka bakalım kıyasladığın modeller o yıllarde ne haldeymiş evet sanada hak veriyorum bu vectralar passatlar yokki yolarda göresin demi ama tempra ya bir bak yollarda halen daha...

Şimdi yukarıdaki araçlar ile kıyaslandığın anladınmı çaktın köfteyi bundan sonra birde dönüp temraya bak bakalım..

Kıyasladığım Passat tabi ki 2011 model olanlar değil,vectra desen artık Insignia zaten.Şuan fiat'ın zaten Passat veya Insignia'yla karşılaştıralacak bir otomobili yok.Her ne kadar fiat fanatiği olsanız da kabul etmelisiniz ki Opel ve Vw fiat'tan çok daha kaliteli otomobiller üretiyor.Gelip bana "fiat'ın da alfa'sı falan var" demeyin şimdi.

Passat ve Vectra'yı da ben karşılaştırmadım,dergide yazanı söyledim.Aynı dönemin Passat'ını ve Vectra'sını Türkiye'de görmemiş olabilirsiniz (özellikle Passat) ancak Almanya'da uzun yıllar yaşadım ve buradaki tempra kadar orada Passat ve Vectra var,hala da var.

Tempra'nın da hala yollarda olma nedeni milletimizin tempra hayranlığı.Bol yedek parçası.Türkiye üretildiğinden milliyetçi duygu kabarması vs.

Yukarıda özellikle sizin gibi kendi arabasının fanatiği olanlar için "Saygı duyuyorum,bunlar kişisel beğeniler" dedim ancak tamam madem sizin başka düşüncelere saygınız yok benim de sizin düşüncelerinize saygım yok.Kimse çok sattı,babası öyle dedi carttı curttu diye aracınızı sevmek zorunda da değil.

G*tü kalkık ancak çok estetik,rüzgarı delip geçiyor (rüzgar direnci çok düşük ya ),çok teknolojik,dijital göstergeli falan filan harika bir araba bu tempra.

Şimdi çaktın köfteyi niye böyle dedim ?

Evet o yıllarda çocukları reklamlarda oynatma alışkanlığı vardı ama bu fiat yada babam öyle dio ile sınırlı değilki o halde vectranın reklamını izleyelim ana okulu resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 7 Mayıs 2011; 14:01:04 >

• Sık sık servise gitmek zorunda bıraksada motor sesiyle konforuyla dijital göstergeleriyle ve o arkasındaki autoamatic climate system yapıştırmasıyla hiç bir zaman unutmayacagım bir araç.

O zamanın geyiğide bu aracların dijital göstergeleri bozuluyormuş değilmi idi.
  • Araştırdıkça daha neler öüreniyor insan oğlu tempra hakkında o kadar çok bilemdiğimiz şeyler varmışki meğer tempra araçlar hakkında bilgi sahibi olmayanlar aşağıdaki linkteki siteden ayrıntılı incelemesini yaparak ne kadar sağlam ve dayanıklı araçlar olduğuna bakabilirler. ...Göstergesi digital bozulursa ne yaparım ben diyenler tamiri günümüzde her elktronikçide çok kolay ve masrafsız şekilde yapılıyor

http://tempra.te.ohost.de/01/Unbenannt1112.html

• quote:

İşte karşınızda orta sınıfın standartlarını alt üst eden, oyun oynadığımız sokaklara yeni bir soluk getiren, mahalledeki her çocuğun gönlünde yatan aslan, sıradışı Fiat Tempra.

Tempra’nın o yıllarda nasıl güzelliğiyle fırtınalar kopardığını 2010 yılında anlamak güç. Ancak 1990 yılında piyasaya sürülen bu Fiat modeli, orta/alt-orta sınıf için erişilmez bir nesneydi. Orta sınıf otomobiller Fiat Tempra ve diğerleri olarak ayrılıyordu, sadece şanslı insanlar Tempra kullanabiliyordu. Spring, Broadway, Flash, Corolla veya Taunus gibi modellerin aksine mahallede fazla Fiat Tempra bulunmazdı, ve herkes de Tempra’nın kimin olduğunu bilirdi.

Tempra’nın ilk dikkat çekici özelliği yüksek arka bölümüydü. Şimdi bakınca yüksek ve kısa olan bagaj kapağı orantısız gelse de bundan 20 yıl önce tasarıma hareket katan bir detaymış demek ki. Ancak hakkını vermek lazım, bu tasarım, aracın normalden alçak tabanıyla birleşince, 1990′ların aile otomobilleri ile kıyaslandığında Tempra’ya sportif bir görüntü veriyordu. Rakiplerinden daha iyi olan motor gücü, hız ve hızlanma değerleri de bu sportif görüntünün hakkını veriyordu. Tempra, diğerlerine hiç benzemiyordu.

Ancak Tempra’nın elindeki en büyük koz bu değildi. “Acaba bu araba kaç basıyor?” diye suratlarını sürücü camına dayayıp her arabanın sürat kadranını kontrol eden işsiz güçsüz çocukları gafil avlayan bir sürprizi vardı Tempra’nın: dijital gösterge çerçevesi. Sanırım bu sayede Tempra çocukların kalbini ilk bakışta fethediyordu; bu araç besbelli geleceğe aitti. Sadece çağdışı araçlar hala sayıları takip eden ibrelerle uğraşırdı. Araç hareket halindeyken sürat dijital rakamlarla veriliyor, kilometre sayacı da yeşil parlak dijital rakamlarla çalışıyor, hatta klima ve kapılarla ilgili göstergeler bile analog sistemden uzak duruyordu.

Dediğimiz gibi Fiat Tempra çağının standartlarını yerle yeksan ediyordu. Şimdi çoğu otomobilde standart olmaması tahayyül dahi edilemeyecek olan ABS ve hava yastığı gibi sistemleri hayatımıza sokuyor, yarı otomatik değil, tam otomatik klimasıyla da rakiplerine birer mesaj yolluyordu.

Fiat Tempra, hayranlarının aklına kazınmış, çoğumuzun ise bir bakışta hatırlayabileceği reklamıyla (Babam öyle diyo!) piyasaya fırtına gibi girdi. 90′ların başında yakaladığı çıkış, onyılın ortasından sonra hızını kaybettiyse de Tempra Türkiye’de 1996, dünyada ise 1998 yılına kadar üretimine devam etti. 6 sene Türkiye’de üretilen ve montaj da olsa Türk otomobil sektörünün incilerinden olan Fiat Tempra, halen 90′larda yarattığı kült ve kazandığı hayranlar ile ikinci el pazarında ilgi görmeye devam ediyor.

alıntı:http://90larmuzesi.wordpress.com/2010/12/02/fiat-tempra/

• ne nostalji yaşattın bize kardeş çok teşekkür ederim
  • ilk aldığım araba 93 model 22 yaşında ve ünide 4teyken ak aldım klimalı uşaka gittim kmaraştan kaç kere yorulmadan 8 saat sürüyodu :)
    sonra üste para verip 206 aldım 2-3 sene sonra kütük gibi geldi onlada şehirler arası çok gezdim her seferinde sırtım belim tutuldu
    tabi ikisi kıyaslanamaz sınıfları farklı ama ev almak için sattığım 206 yerine şimdi yine tempra alıcam bunları niye mi yazdım bende bilmiyorum
    vectra passat vs yerine temprayı tercih ederim ama donanımlısı ii mal mal ii iii ii
  • severdim bu koca kıçlıyı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Optech

quote:

Valla arkadaşım ben de aynı şekilde,bu kadar çirkin bir araba nasıl sevilir anlayamıyorum.Bir de Vectra'yla Passat'la bir tutmuşlar yani rakip demişler nasılsa.Ama sevenlere de bir şey demeye hakkım yok tabi.Saygı duyuyorum,bunlar kişisel beğeniler ..

Anlayamazsın çünki bilmiyorsundur şimdi passat dediler diye yeni passat ve vectra ile mi kıyasladın al baka bakalım kıyasladığın modeller o yıllarde ne haldeymiş evet sanada hak veriyorum bu vectralar passatlar yokki yolarda göresin demi ama tempra ya bir bak yollarda halen daha...

Şimdi yukarıdaki araçlar ile kıyaslandığın anladınmı çaktın köfteyi bundan sonra birde dönüp temraya bak bakalım..

Kıyasladığım Passat tabi ki 2011 model olanlar değil,vectra desen artık Insignia zaten.Şuan fiat'ın zaten Passat veya Insignia'yla karşılaştıralacak bir otomobili yok.Her ne kadar fiat fanatiği olsanız da kabul etmelisiniz ki Opel ve Vw fiat'tan çok daha kaliteli otomobiller üretiyor.Gelip bana "fiat'ın da alfa'sı falan var" demeyin şimdi.

Passat ve Vectra'yı da ben karşılaştırmadım,dergide yazanı söyledim.Aynı dönemin Passat'ını ve Vectra'sını Türkiye'de görmemiş olabilirsiniz (özellikle Passat) ancak Almanya'da uzun yıllar yaşadım ve buradaki tempra kadar orada Passat ve Vectra var,hala da var.

Tempra'nın da hala yollarda olma nedeni milletimizin tempra hayranlığı.Bol yedek parçası.Türkiye üretildiğinden milliyetçi duygu kabarması vs.

Yukarıda özellikle sizin gibi kendi arabasının fanatiği olanlar için "Saygı duyuyorum,bunlar kişisel beğeniler" dedim ancak tamam madem sizin başka düşüncelere saygınız yok benim de sizin düşüncelerinize saygım yok.Kimse çok sattı,babası öyle dedi carttı curttu diye aracınızı sevmek zorunda da değil.

G*tü kalkık ancak çok estetik,rüzgarı delip geçiyor (rüzgar direnci çok düşük ya ),çok teknolojik,dijital göstergeli falan filan harika bir araba bu tempra.

Şimdi çaktın köfteyi niye böyle dedim ?

Sen arabaya çirkin demişsin, Passat ve Vectra'yla karşılaştırılamaz demişsin, arkadaş da o yıllardaki Passat ve Vectra'nın resimlerini koymuş. Herhalde forumdaki herkes de tip olarak 3 arabanın gayet de karşılaştırılabilir olduğunu anlamıştır. Fiat'ın Passat, Vectra seviyesinde araba üretmemesinin sebebi ticaridir zira Alfa Romeo, Ferrari, Maserati filan hepsi Fiat'ın zaten. Konuyu sen fanatikliğe getirmişsin kusura bakma hiç.

• passatın tipe bak tempra güzeller güzeli gibi duruyor yanında
  • ye gidi ne arabaydı bea:D
  • bu bir şaka mı şaka ise çok kötü bir şaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevom

İlk "Yer Uçağı" tabirini Tempra'da duydum

bir tempra kullandınızmı hiç

ben beş sene kullandım 1.6 litre 105 hp idi 16 valf

kendini alemin kralı zanneden şoförlere bazen ter attırdığım çok olmuştur.

size bir soru daha sorayım madem tiye almışsınız

direksiyon yan kolunda aydınlatma olan kaç araç modeli var bilginiz varmı daha bunun gibi nice detay özellikler.

klavye başından yazmak çizmek kolaydır
  • amcam 0 km 95 model tempra s almıştı 2004 te sattığında 300 bini devirmişti.şimdiki bir çok 0 km arabadan rahattı ama,direksiyonu çok ağırdı.şimdi 2004 albea dizel kullanıyor 250 bin km yi geçmiştir,her ne kadar hidrolik direksiyonu olsada tempranın rahatlığı yok.ama tempradan çokta dayanıklı.
  • Arkadaşlar, nostalji yapmak isteyen olursa bir doktor arkadaşta otuzbin kmlerde 96 sx var.Boya orjinal ve güneş yanığı d ayok.4. arabası,memlekette duruyor,sadece gidince kullanıyor, bana da satmayı düşünüyorum demişti.İsteyen olursa tlf. verebilirim veya konuşabilirim.
  • arabayı sanayiye götürdüğümde usta 2-3 gün kalacak dedi, e ben naapacam dedim, benimkini al dedi, 96 tempra (tüplü ve öfkeli) neyse aldım gidişi falan fena değil idare eder ama frenler bir felaketti, ustanın arabasınınkimi öyleydi yoksa genelimi öyle bilmiyorum,neyse aşırı dikkatli temkinli olarak kullandım, beni 3 gün idare etti,işimi gördü, namerde muhtaç etmedi allah razı olsun
  • Konunun tamamı okununca insan kendini o yıllarda sanıyor resmen :)))

Tempranın el freni çekili iken geri gitmeye kalkıştığınızda tabiri caizse kıç kısmı inanılmaz yükseliyordu, esnekliği ve yoldaki rahatlığı o yıllardaki bir çok arabaya göre bayağı iyiydi. Hey gidi günler ....
  • o fiyata başka hangi araba böyle konfor verebilirki. mercedes-bmw kastedmiyorum. emsallerine göre çok rahat konforlu bi araç ve nazik kullanım isteyen bir araç, tek eksiği ön takımlarının her yıl değiştirlecek olmasıdır. :)
  • Çok şekil arabaydı ya zamanında.
    Biz şahine binerken biri tempraya biniyordu mahallede.
    Fena cakası vardı.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.