Şimdi Ara

PB EASYNOTE TJ SERİSİ İNCELEME ve SERİ SAHİPLERİ KULÜBÜ (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.705
Cevap
3
Favori
139.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknolojiden açıkcası pek anlamam. Bu sebepten dolayı bazı sorularım var.

TJ75-202 modelini geçen hafta almış bulunmaktayım. Şu ana kadar cızırtı sorunu dışında bir problememim bulunmamaktadır. Ancak bazı sorularım var.

CPU Ölçer de ki değerlerin nasıl olması gerekir. Bende genellikle % 5 - oyun oynarken ( win ) %20 lerde diğer ölçer ise sürekli %35 - 40 arasında. Bu değerler normal mi ve bu değerlerin max. ne kadar olması gerekir. Yani benim endişeleneceğim seviye hangisidir.

Isınma konusu. Laptoplardan pek anlamadığımdan ısınma seviyesini laptop'un neresine bakarak ölçebilirim. Touch-pet in yanına mı yoksa pilin olduğu kısımlara mı. Genellikle pilin olduğu kısım sıcak oluyor. Touch-pet in orası ise genellikle ılık seviyede.

Ayrıca fan milliyet gibi internet sitelerine girdiğimde direkt olarak çalışıyor ve bir dakika sonra duruyor.

Şon olarak CPU Ölçer deki değerlerin ilkinin ve ikincisinin ne olduğunu söyleyebilir misiniz ?

Tekrardan son olarak, dikkat etmem unsurlar nelerdir.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sT.curSe -- 23 Mayıs 2010; 17:26:33 >

• Merhaba arkadaşlar tj75 114k kullanıcısıyım. pc'nin wireless çekim gücünü pek beğenmiyorum.Benim eski laptop'um çekim gücü daha iyiydi sanki.Şunu sormak istiyorum eski laptopumdaki(TOSHİBA P200-1JR) wifi; intel 4965agn modeli şimdiki ise Atheros AR5B93 modeli sizce hangisi daha iiyidir? Eğer intel'in ki daha iyiyse bunu tj75'e takabilirmiiyim? Bu konuda bilgisi olanlar varsa yardımcı olmalarına sevinirim.
  • Arkadaşlar hayırlı olur inşallah yeni driver betası çıkmış deneyeceğim,deneyen varsa sorunlu mu öğrenebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XPerience

Arkadaşlar hayırlı olur inşallah yeni driver betası çıkmış deneyeceğim,deneyen varsa sorunlu mu öğrenebilir miyiz?

hangi driver?
  • nvidia'nın 257.15 beta driver ından bahsetmiş sanırım ama araya nvidia deseymiş daha anlaşılır olurmuş
    ben denedim ve bundan önceki 197.16 whql driveri bende satrançta mavi ekran verdirtmişti buda başka bir oyunda verdirdiği için hemen eski versyonuma döndüm(195.39 beta).
  • Hayret birşey ya! Ben de yine mavi ekran hatası aldım ne bu çektiğimiz sürücülerden ya.
  • sorunun gt240m olduğuna kanaat getirmeye başladım, pb dışında diğer laptop'larda da böyle sürücü sorunu yaşayan var mı? cızırtının da sebebi bu pb'nin kullandığı gt240m'ler, sürücü sorunu yaşamamızın da sorumlusu gene bu kartlar bence!!

ben 195.62 whql kullanıyorum, hatta nvidia tool indirdim 600/900/1400 hızlarında kullanıyorum ısınma sorunu olmuyor, hata da almıyorum. bazen alt-tab yapınca sorun oluyor o da çok nadir.

edit-----------------------

harddisk sıcaklığı nedir sizde? benim çok ısınmaya başladı, geçen 55 gördüm, 50'yi imkanı yok geçmezdi. acaba harddisk bölümlediğim için mi oluyor? (c işletim, d oyun, e belgeler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 28 Mayıs 2010; 14:19:08 >
  • havalar ısınıyor sıcaklık o yuzdendır dıye dusunuyorum ancak su dedıgınız nvidia nın tool u nedır. yanı ben hıc denemedım ama saglıklı bırsey mıdır gpu ya zararı olmasın. eger sen olmadı dersen bı de ben deneyeyım.
    quote:

Orijinalden alıntı: scorn

sorunun gt240m olduğuna kanaat getirmeye başladım, pb dışında diğer laptop'larda da böyle sürücü sorunu yaşayan var mı? cızırtının da sebebi bu pb'nin kullandığı gt240m'ler, sürücü sorunu yaşamamızın da sorumlusu gene bu kartlar bence!!

ben 195.62 whql kullanıyorum, hatta nvidia tool indirdim 600/900/1400 hızlarında kullanıyorum ısınma sorunu olmuyor, hata da almıyorum. bazen alt-tab yapınca sorun oluyor o da çok nadir.

edit-----------------------

harddisk sıcaklığı nedir sizde? benim çok ısınmaya başladı, geçen 55 gördüm, 50'yi imkanı yok geçmezdi. acaba harddisk bölümlediğim için mi oluyor? (c işletim, d oyun, e belgeler)

• ntune ismi, direk google a yazsan çıkar, masaüstüne sağ tık yapînca çıkan nvidia zımbırtısında renk ayarı projeksiyon falan olan listeye performans bölümü geliyor ordan yapıyorsun. Nvidia tool paket olarak ismiydi galiba, sistem monitör ve update yazılımlarını da içeriyordu.

Overclock işte, voltajla falan oynamadığımızdan sorun olmaz diye düşünüyorum, sadece 2 3 derece daha ısınıyor.
  • tesekkurler arkadasım. deneyecegım dedıgını ancak nvidia en son 11.2009 guncellemıs bunu 6.05 versıyona yanı yaklasık yarım senedır guncellenmemeıs. neyse korarak da olsa bı deneyelım :D
    quote:

ntune ismi, direk google a yazsan çıkar, masaüstüne sağ tık yapînca çıkan nvidia zımbırtısında renk ayarı projeksiyon falan olan listeye performans bölümü geliyor ordan yapıyorsun. Nvidia tool paket olarak ismiydi galiba, sistem monitör ve update yazılımlarını da içeriyordu.

Overclock işte, voltajla falan oynamadığımızdan sorun olmaz diye düşünüyorum, sadece 2 3 derece daha ısınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

tesekkurler arkadasım. deneyecegım dedıgını ancak nvidia en son 11.2009 guncellemıs bunu 6.05 versıyona yanı yaklasık yarım senedır guncellenmemeıs. neyse korarak da olsa bı deneyelım :D
    quote:

ntune ismi, direk google a yazsan çıkar, masaüstüne sağ tık yapînca çıkan nvidia zımbırtısında renk ayarı projeksiyon falan olan listeye performans bölümü geliyor ordan yapıyorsun. Nvidia tool paket olarak ismiydi galiba, sistem monitör ve update yazılımlarını da içeriyordu.

:D sorun olacağını sanmıyorum ama 6.06 sürümü nvidia system tools olarak yayınlanmış, ntune belki eski sürümdür bilmiyorum gerçi, paketin kılıfı yeni :D

• denedım ve ılk hatayı alır almaz kaldırdım :D

saat hızını ılk once 550 den 600 e cektım memory 790 dan 800 e. fıfa 10 actım ve takıldı oyun makına kılıtlendı. sonra 600 den 575 e ındırdım sadece on sanıye fıfa oynayabıldım yıne makına kılıtlendı. bende kaldırdım. zaten makınanın garantı yok sakata gelmeyelım :D
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

tesekkurler arkadasım. deneyecegım dedıgını ancak nvidia en son 11.2009 guncellemıs bunu 6.05 versıyona yanı yaklasık yarım senedır guncellenmemeıs. neyse korarak da olsa bı deneyelım :D
    quote:

:D sorun olacağını sanmıyorum ama 6.06 sürümü nvidia system tools olarak yayınlanmış, ntune belki eski sürümdür bilmiyorum gerçi, paketin kılıfı yeni :D

• grid, nfsu2, lotr battle for middle earth 2 oynadım 600/900/1400 sorun çıkartmadı hiç. 1500'de sorun çıkarttı ve gpu 650'de mavi ekrana attı, ama kullandığım değerler hiç sorun çıkarmadı bende.

--------

harddisk için, seagate'den baktım 60 derece maksimum yazılmış, boştayken 50 derece görüyor çalışırken 55'i geçiyor korkuyorum makina yancak diye :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 31 Mayıs 2010; 12:20:35 >
  • HDD sıcaklıklarınız nasıl arkadaşlar. 50 derece şu an ve pilde cihaz. Oyuna girince 63 oluyor. Laptopun altı yanıyor resmen. Kilitlenme atma vs yok. İşlemci ekran kartıda 75 lerde. HDD ye kafam takıldı. Model tj 65 f2465 006 tk. HDD de WD marka. Sanırım HDD bozuluyor. Sinir bozucu bir ses geliyor laptoptan. Bir 2 saatte birde hdd den şlak diye ses geliyor anlık. :) tırsıyorum yanacak diye.
  • hocam naptın sen senin bilgisayar iyi alev almamış hala

nvidia kart 105, işlemci 90 dereceye kadar dayanıyor da benim seagate harddisk maks 60, gittim soğutucu aldım sen direk buzlu suya koy bence onu
  • Oda sıcaktı sanırım ondan oldu. Laptopun alt kısmı cayır cayır zaten. işin garibi ben 80 derece görmedim işlemci ile ekran kartında. 20 dk kapadım soğudu makina. Açtım camı üfül üfül baktım 45 derece oyuna girdim 56 oldu kaldı. Öğle sıcağında oyun oynanmıcak pc de. Laptop için hangi soğutucuyu aldın. Bende bugun spariş geçicektim vazgeçtim. 12 15 inç diyor ama boyutu 32 cm. Laptop 37 cm.
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?productId=bs0903&categoryId=106859

bunu kullanıyorum, 58 görmüştüm geçen, onun dışında 55 falan oluyordu şimdi 50'yi geçmiyor. yetcek mi bilmiyorum daha havalar ısınır bayağı.

işlemci sıcaklığı için cpu-id hardware monitor kullanıyorum, orda 85 görüyorum, everest 75 diyor ama
  • ntune 6.06 paketi çekip kurdum ama performans ayar kısmını bulamadım. windows 7 32 bitte cd den çıkan driver ile çalışmıyor sanırım.
  • Arkadaşlar 64 bit win 7 kullananlarınız için soruyorum. PB nin sitesindeki driverler sorunçıkardı mı? Özellikle conexatnın son sürücüsü çıkarıyordu ve de nvidia nın 195.62 den sonra yeni çıkan sürücüleri? 32 bitte olduğu gibi 64 bit de mi aynı? Canıma tak etti 32 bit de 64 e geçeceğim.Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • 64bit win7 home basic kullanıyorum, ultimate de kullandım nvidia ve synaptics dışındaki tüm driver'ları sitesinden en güncelleri indirdim kullanıyorum hiç sorun yaşamadım. synaptics yeni sürüm pek farkı yok galiba, sadece güncel olsun diye kullanıyorum. nvidia için de dediğin gibi 195.62 whql kullanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.