Arkadaşlar bilgisayarım, windows açıldıktan 5 10 saniye sonra donuyor. İlk başta bir şeye tıklayabiliyorum ama sonrasında kilitleniyor. Mouse işlevini görüyor ama hiçbiyere tıklayamıyorum, tıklasam da sürekli işlem yapıldığını söteren kumsaatinde takılıp kalıyor pc. 1gb 533mhz oem ram vardı, yanına 3 tane 1 gb 533 mhz lik kingston ram taktım, başta bir sorun yoktu ama2 günsonra böyle oldu. Güvenli modda açılınca bir sorun yok. Format atmayı denemedim, format dışında bir önerini olursa sevinirim. Bayağı bir arattım tam benzer bir olay bulamadım, böyle bir konu varsa affola.
Sisteminde iki tane antivirüs yada antivirüs benzeri işlev gösteren bir temizleme programı olabilir. Bilgisayarı başlarken F8 ile başlat ve Güvenli Mod'a gir. Buradan başlat-çalıştır'a services.msc yaz enter'a bas Burada antivirüs yada reklam yazılımını temsil eden hizmetlerin sağ tıklayarak özelliklerinden devre dışı bırakıver. Baştan başlattığında ise bu programlardan birini kaldır. Yada en temizi tüm antiviüs vb programları kaldır.
Aynı sorun Kaspersky ve Nod32 çakışmasında bizzat şahit oldum.
Uzun zamandır nete girip bakamıyordum, cevabın için çok teşekkür ederim. Sorun halloldu, ramlerden 2 si kalınca. Yani bilgisayarcı öyle yaptığını söylemiş. Ben bilgisayarı yapamadan evden ayrıldım format atmaya zamanım olmadı, bilgisayarcı da ramler in uyuşmadığını söylemiş. Biri arızalıydı heralde ram lerin.
aynı sorun bende de var nod32 kullanıyorsan ilk açıldığında kendini update ediyor, o yüzden biraz kasıyor pc.