Şimdi Ara

Pc açılısta bıosa giremiyorum (Çözüldü silinebilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
16.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaslar hdd yi yanlıslıkla bicimlendirmem sonucu verileri programla kurtarmaya calıstım olmadı. pc kapatıp actığımda (Boot Device) hatası aldım bıosu resetleyip yeni format attım fakat ertesi gün pc yi actığımda bıosa bile ulasamadım boot menuye de ulasamıyorum pc de 1 hdd 1 adet te ssd bulunmakta pc yi flahs bellekten baslatıp ssd ye sistem kurmak istiyorum ne yapmam gerek cevaplarınız icin simdiden teşekkürler. not: anakartım asus maximus v gene z77

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KursaT34 -- 22 Mart 2015; 5:32:43 >

• Şu naki hatanız bilgisayarın hiç açılmaması değil mi???
  • quote:

Orijinalden alıntı: citadel

Şu naki hatanız bilgisayarın hiç açılmaması değil mi???

Bilgisayar acılıyor fakat ne bıos a nede boot menuye ulasamıyorum fisleri cıkartıp taktım resetledim f8 ve f2 tuslarıyla bıosa da boot menuye de ulasamıyorum sorunum bu arkadasım tesekkürler
  • Yani Demek istediğiniz güç tuşuna bastığınızda bios ekranı geliyor. fakat oradan sonra sadece boot menüsüne ulaşamıyorsunuz. Windows açılıyor.

Eğer böyle ise windows altından biosunuzu güncellemenizi tavsiye ederim. İşe yarayacaktır.
  • Malesef hic bir ekrana ulasamıyorum 1 kez boot menuye ulasıp sistem kurdum ertesi gün pc actım fakat ne sistem baslıyor ne bıosa giriyor nede boot menuye
  • quote:

Orijinalden alıntı: KursaT34

Malesef hic bir ekrana ulasamıyorum 1 kez boot menuye ulasıp sistem kurdum ertesi gün pc actım fakat ne sistem baslıyor ne bıosa giriyor nede boot menuye

öncelikle geçmiş olsun. Sorununuzu açıklığa kavuşturduk.

Şimdi anakart kitapçığını elinize alın ve bios bölümüne gelin. Oradan dikkatli okuyorarak bios resetleme pininin kullanılarak nasıl biosun resetlendiğini bulun.

Küçük minnacık dikdörtgen bir parçadır. Zaten anakart kitapçığını okuyunca nasıl yapılacağını anlarsınız.

dikkatli bir şekilde biosu resetledikten sonra bilgisayarı açmayı bir daha deneyin. bir de ramlarinizin yerlerini değiştirerek bilgisayarı açın veya 1 den fazla ram varsa teker teker deneyerek. Umarım bunlardan biri olur.

• hocam birde böyle bir video var tabi bunu kendi anakartınıza göre yapmanız lazım. Başka yerleri sakın kurcalamayın. Aman Dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 22 Mart 2015; 0:46:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam birde böyle bir video var tabi bunu kendi anakartınıza göre yapmanız lazım. Başka yerleri sakın kurcalamayın. Aman Dikkat

cevabınız icin cok tesekkür ederim ben pc ye sistem yukledim fakat pc de ssdyle aynı boyutta hdd war formatı ssd ye mı attım ? sistem ssd den mi hdd den mi baslıyor bıos boot bölümünden resim ekliyorum eğer pc ssd den baslamıyor ise nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu konuda da yardımcı olursanız cok sevinirim tekrar tesekkürler.

[simage]
     Pc açılısta bıosa giremiyorum (Çözüldü silinebilir)
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KursaT34 -- 22 Mart 2015; 1:16:51 >

• Bu işin en kolay yolu bilgisayara format atıp sistem yüklerken diğer harddisklerin kablolarını çekmektir. En basit yöntemi budur.

Daha sonra takıp rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz.

ve ekrandan aldığınız görüntü biosun içindeki boot önceliği ekranı değil biosa girip oradan boot bölümüne girmelisiniz. orada" boot priority" veya sayılarla harddisklerinizi osırayla veya rakamlarla sıraya konulmuş şeklini görürsünüz. Yukarıdan aşağı doğru Birinci ikinci üçüncü diye gider.

Ama siz hangi birime format atıp ona sistemi yüklediyseniz herşeyden önce o birinci olur. çünkü ön yükleme onu alğılar.

Dediğim gibi en kolayı diğer harddisklerin kablosunu sökün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 22 Mart 2015; 1:27:54 >

• quote:

Bu işin en kolay yolu bilgisayara format atıp sistem yüklerken diğer harddisklerin kablolarını çekin. En basit yöntemi budur.

Daha sonra takıp rahatlıkla kullanmaya devam edebilirsiniz.

ve ekrandan aldığınız görüntü biosun içindeki boot önceliği ekranı değil biosa girip oradan boot bölümüne girmelisiniz. orada" boot priority" veya sayılarla harddisklerinizi osırayla veya rakamlarla sıraya konulmuş şeklini görürsünüz. Yukarıdan aşağı doğru Birinci ikinci üçüncü diye gider.

Ama siz hangi birime format atıp ona sistemi yüklediyseniz herşeyden önce o birinci olur. çünkü ön yükleme onu alğılar.

Dediğim gibi en kolayı diğer harddisklerin kablosunu sökün.

Anladığım kadarıyla format esnasında pc deki disklerin ekranı geldiği sirada fisleri cekeceğim doğrumudur? hemen bu sekil deneyeyim cok tesekkürler.

• KursaT34 K kullanıcısına yanıt
    yo yo sakın öyle yapmayın.
  • quote:

pc kapalıyken hddlerin fislerini ceksem flahs bellekten pc yi baslatıp ssd ye sistemi yükleyebilirmiyim?
    Bilgisayarı kapatacaksınız .Tüm elektrik fişleri çekeceksiniz. En az 5 dakika bekledikten sonra hangi harddiski kullanacaksanız onun haricindekilerin güç kablolarını çekeceksiniz.

sonra kasa kapaklarını kapatacaksınız. bilgisayarı elektriğe bağlayıp normal formatınızı atıp sisteminizi yükleyeceksiniz. herşey bittikten sonra bilgisayarı kapatıp yine fişini çekik 5 dk bekledikten sonra HDD kablolarını takacaksınız. Bu kadar.

HİÇ BİR ŞEKİLDE ELEKTRİK BAĞLI İKEN elektronik parçalara dokunmayın kasa kapağını bile açık bırakmayın..
    Yukarıda yazdım. Elbette SSD ye sistemi yükleyebilirsiniz.
  • quote:

quote:

pc kapalıyken hddlerin fislerini ceksem flahs bellekten pc yi baslatıp ssd ye sistemi yükleyebilirmiyim?

DVD sürücünüz yok mu flash bellek işi zor olabiliyor. en güzeli dvd den sistem yüklenmesi bence.
  • quote:

Çok teşekkür ederim gecenin bu saatinde okdar uğrastınız yardımcı oldunuz allah razı olsun hemen uyguluyorum tekrar tesekkürler
  • quote:

quote:

quote:

DVD sürücünüz yok mu flash bellek işi zor olabiliyor. en güzeli dvd den sistem yüklenmesi bence.

malesef dvd sürücü mevcut değil :(
  • quote:

quote:

Çok teşekkür ederim gecenin bu saatinde okdar uğrastınız yardımcı oldunuz allah razı olsun hemen uyguluyorum tekrar tesekkürler

Sorun değil. Bana da burada çok yardımcı oldular.

Sonuçta paylaşım işi bu. Hepimiz birbirimize yardımcı olursak ortada problem kalmaz zaten.

Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bir tane alıverin pahalı değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir tane alıverin pahalı değil

En kısa zaman da ekleyeceğim sisteme marka model oneride bulunabilirsen memnun olurum biliyorum biraz fazla oldum ama :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.