Şimdi Ara

Pc Açılışta Donuyor Biosa Giremiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    p5ld2 asus board
    pentium d 3.40 işlemci
    3gb ddr2 ram
    ati hd 3600 ekran kartı

2 tane sata 1 tane ide hard diskim var. satalar çalışıyor ide olan sistem kurulu idi.
    dün win7 64 biti deneme amaçlı kurdum oldu. sonra bazı programları yükleyemeyince tekrar 32 bit e döneyim dedim.
    kurulum esnasında pc resetledi açılışta board bilgi ekranında donuyor
    del tuşu ile bioasa girmek istediğimde yazılar geliyor ama biosa girmiyor takılıp kalıyor orda,
    disktendir diye düşündüm. ide olan sistem kurulu diski çıkardım pc açılıyor.
    sorun diskte gibi gözüküyor ama ide olan disk 2 parça idi. ve 2.parçada da önemli yedeklerim var.
    bi şekilde onlara ulaşmam lazım.

ama diski takınca pc donuyorsa bunu nasıl başarabilirimki.

önerilerinizi bekliyorum acil lütfen. birde böyle bi sorun neden olmuş olabilir.

bios update le felan alakalı bişey olabilirmi.

birde işlemci sıcaklığı 75 den aşağı düşmüyor ve powerda çok ısınıyor bilgisayarın içinden ateş püskürtüyor gibi
    power ınca 500 watt son 1 aydır bu sıcaklık sorunu oldu sanırım

acaba disk sorunlu ise bu ısınma sorununu yaparmı.

teşekkürler şimdiden yardımlarınız için

• Diski çıkardığınızda BIOS'a girebiliyor musunuz?
  • İşlemcinizi kontrol edin. Yuvaya oturmuyor olabilir.

Aşırı ısınmış da olabilir.
  • Evet diski çıkarınca biosa girebiliyorum diğer disklerden birine sistemi kurdum pc açılııyor sorun yok ama o disk takılı iken pc donuyor ilk ekranda o disktede bilgilerim var 2 part dı. onları almam için diski açabilmem lazım bişekilde.
    ama başka bi sebepten olabilir benim bilmediğim sizin tecrübe ettiğiniz.
  • Disk, sorunlu olduğu için doğrudan anakartınızı kilitliyor, ''Board'' problemleri buna neden olur. Diski gene de farklı bir sistemde farklı bir İDE kablosu ile deneyin. Görmüyorsa yapılacak pek de bir şey yok. Ancak veri kurtarma şirketleri vardır. Ücret karşılığı verilerinizi kurtarabilirler. Ancak maaliyeti yüksektir.
  • başka sistemlerde diski açmanın ihtimali varmıdır evet ise bu anakartlarla alakalı bi özellikmidir.
    birde disk okuyucu aparatlar var pc açıkken takıp diske erişebilirmiyim acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mindar -- 11 Ağustos 2011; 15:46:02 >
  • Anakarta özel değildir, lâkin diğer bir anakartta yani sistemde bakarsınız en azından diski görme şansınız olabilir. Denemekte yarar vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyuna girince PC kapanıyor
    3 yıl önce açıldı
    PC AÇILMIYOR
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba benim pc'de Power düğmesine basıyorum kırmızı Winfast yazısı geliyor. Altta Bios Boot falan yazı çıkıyor daha sonrası gelmiyor pc öyle takılı kalıyor. Kasayı açtım her şey çalışıyor ama daha sonrası gelmıyor. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
  • biraz geç oldu ama o olaydan sonra 2 kez daha başıma geldi.win7 yeniden kurarken böyle oluyor. yeni wn8 denedim belli biyere kadar kuruyor sonra gri ekranda kalıyor sonrasında da anakart ekrarnında donuyor delete bastığımda yazılar akıyor ama burda da donup kalıyor
    önceki seferde şöyle hallettim diski söküp başka pcde formatlayıp yeniden benim pc ye takıp kurunca düzelmişti.
    şimdi gene aynı sorun var gene öyle yapınca düzelecek.
    ama bi tuhaf bi durum değilmi?
    mutlaka bi yerde bi sorun ama nerde ve sebebi ne tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • şimdi tüm diskleri dvdwriterı söktüm gene board ekranında donuyo kalıyo biosa girmiyor
    board asus p5ld2
  • mindar M kullanıcısına yanıt
    Senin dediğin gibi diski çıkarıp başka makineye takınca bi sorun yok açıldı kurulumu tamamladım... Ama eski makineye takınca yine açılmıyor donup kalıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.