Şimdi Ara

pc açılışta siyah ekranda sol üst köşede çizgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc de fırçayla temizlik yaptım sonra pc yi açerken sol üst köşede bir şey yanıp sönüyor pc açılmıyor ne yapmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Açılışta Sol Üst Köşede Çizgi

Bazı durumlarda, bilgisayarı açtığınızda sol üst köşede bir çizgi görebilirsiniz. Bu çizgi, bilgisayarınızın donanımıyla ilgili bir sorunun belirtisi olabilir.

Olası Nedenler:

• Bozuk RAM: Çoğu durumda, sol üst köşedeki çizgi bozuk RAM'den kaynaklanır. RAM, bilgisayarınızın geçici verileri depolamak için kullandığı bellektir ve bozulması çeşitli sorunlara neden olabilir.
    • Grafik Kartı Sorunları: Bozuk bir grafik kartı da sol üst köşede çizgiye neden olabilir. Grafik kartı, bilgisayarınızın görüntüleri işlemesini sağlayan bileşendir.
    • Anakart Arızaları: Nadir durumlarda, sol üst köşedeki çizgi anakart arızasının bir işareti olabilir. Anakart, bilgisayarınızın tüm bileşenlerini birbirine bağlayan bir baskılı devre kartıdır.

Sorunu Giderme:

Sorunu gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

• Bilgisayarınızı yeniden başlatın: Bazen, basit bir yeniden başlatma sorunu çözebilir.
    • RAM'i çıkarın ve yeniden takın: RAM'i çıkarın ve ardından yeniden takın. Bu, gevşek bağlantıları gidermeye yardımcı olabilir.
    • Grafik kartını çıkarın ve yeniden takın: Benzer şekilde, grafik kartını çıkarın ve ardından yeniden takın.
    • BIOS'u varsayılan ayarlarına sıfırlayın: BIOS'u varsayılan ayarlarına sıfırlamak, herhangi bir yanlış yapılandırmayı düzeltebilir.
    • Profesyonel yardım alın: Yukarıdaki adımları denedikten sonra sorun devam ederse, bir teknisyenden profesyonel yardım almanız önerilir.

Sol üst köşedeki çizgiyi görmezden gelmemek önemlidir, çünkü bu daha ciddi bir donanım sorununun habercisi olabilir. Sorunu en kısa sürede gidermek, daha pahalı onarımlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • murat597 M kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen işletim sistemi üzerinde kurulu olan HDD boot edilemiyor.

Bu yüzden bilgisayarı kapatıp, güç kablosunu da çıkardıktan sonra kasayı açarak harddiskinizin SATA güç ve veri bağlantı kablolarını kontrol edin. Herhangi gevşeme veya temassızlık durumuna karşılık SATA güç ve veri bağlantı kablolarını çıkarıp yeniden takın.

• Tmm bir deniyeceğim

Denedikten sonra sonucu yeniden burada paylaşınız duruma göre alternatif çözümler üretmeye çalışırız.
  • Birşey değişmedi yine aynısı oldu ama şunu fark ettim biostan boot etmede ilk olarak 1st floppy drive yazıyor sonra tekrar hdd yapıyorum res attığımda ise yine aynısı oluyor

O zaman BIOS 'a girip harddiskin gözüküp gözükmediğini kontrol edin.

BIOS içerisinde de Boot etme önceliğini harddiske atayarak değişiklikleri F10 ile kaydedip çıkın.
  • Tmm aynısını yaptım hdd de gözüküyo res attıktan sonra yine 1st floppy oluyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Temizlemeden önce yine o yanıp sönüyodu fakat açılıyodu

• O zaman BIOS pilini çıkartıp, 5 - 10 dk bekledikten sonra pili yeniden yuvasına takın. Taktıktan sonra bilgisayarınızı çalıştırın ve BIOS 'a girin. BIOS 'a girdikten sonra Boot önceliğini harddiskinize atayıp değişiklikleri F10 ile kaydedip çıkın.
  • Yine aynı sonuç anlamadım gitti bunu ama açılırken bu hatayı verdi

• quote:

Orijinalden alıntı: murat597

Yine aynı sonuç anlamadım gitti bunu ama açılırken bu hatayı verdi

BIOS 'a girip tarih ve saat ayarlamalarını yapın.

Yine BIOS altından boot önceliğini harddiskte olup olmadığını kontrol ettikten sonra SATA özelliğinin AHCI/RAID durumunda veya Enabled durumunda olduğundan emin olun.

• birde kabloları cıkarıp tekrar yerine takın emin olun sonra biosu sıfırlayıp kayıt edip tekrar başlatın pc yi
  • Biosta sata özelliğini bulamadım achi raid diye bir seçenek yok bios v02.58 kullanıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.