Arkadaşlar Pc açılmıyor Power düğmesine bastıktan sonra 1-2 sn kasanın kırmızı ışığı yanıyor işlemcinin fanları dönmeye başlıyor ve hemen kapanıyor yalnız garip olan pc akşamları çalışıyor 3 günden beri aynı durum devam ediyor. -Virüs olabilir diye birkaç ay önce Acronis true image ile aldığım yedeği yükledim -Bios pilini çıkarttım -Elektrik de düşme vs. olabilir diye başka odada denedim,normalde akşam elektrikler düşer - 2 Hdd,cd,dvd writer ın girişlerini çıkarttım belki şase yapabilir diye ama o zaman anakart yanar diye biliyorum,diğer anakarta bağlı olan parçaları çıkartmadım ama ne hikmetse akşamları çalışıyor. Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
sistemi kasa dışında uzay montajda deneyin imkan varsa başka psu ile deneyin anakartınızda arıza olabilir
En kısa zamanda deneyeceğim,benim de ilk aklıma gelen şase ama az bir ihtimal inşallah sorun psu da dır.
kullandığınız duvar prizini değişin başka duvar prizinde deneyin ve kullandığınız power supply değişip daha güçlüsünü deneyin.
burdan sistemin için ne kadarlık bir power supply gerekli olduğunu az çok hesaplarsın
acaba genel olarak evinizde elektriğinizde bir sorun olabilir mi ? Eğer öyleyse elektrik akşamları daha güçlü olabileceğinden çalışacağını düşündüm.
psu nuzun anakart taafından girişleri kontrol edin doğru taktığınızdan emin olun pin farklılıklrına dikkat edin.deneme imkanınız varsa başka bir psu ile deneyin.en azınsdan ilk önce tüm parçaları değiştirerek sorunu nerde olduğunu anlamakta fayda var.aklıma gelmişken ramlerinizi kontrol edin yuvalarından çıkararak iletken yerlerini bir silgi aracılığı ile fazla bastırmadan silin ve tekrrar yerlerine takın.aklıma geln bunlar.
sorun powerında.son 3 ayda başıma 3 kere geldi ve şuan powerım garantide