Bildirim
pc açılmıyo acıl yardım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Türkçe'ye çevirirsen yardım eden çıkabilir tabii.. -
makinayı cd rom dan boot edip düzgün bir windows cd si ile windowsu kurman lasım -
quote:
Orjinalden alıntı: kokii
pc ye xp yukluyordum ama format atmadım ustune yukluyordum cd bır dosya hatalı ımıs pc reset attı ekran gelıyo bırkaç sannıye yıne reset atıyo durmadan sonra exceptıon dıye yazı çıkıyo ve asagısında lımıt gıbı yazılar ve karsısında sayılar var busuru ve pc açılmıyo ılersıne gıtmıyo yardım
Yeni biri sistem cdsiyle tekrar pcyi boot edip xpyi yeniden yüklemeyi deneyiniz.. -
ama pc açılmıyo yarıda kalıyo duzgun xp varda nasıl boot edıcem -
boot nasıl edılıyo -
BIOS'a gir; Primary Boot Device'ı CD'Rom yap. -
neresınde bıos un ben gırdım main de prımary ıde master ve slave var
boot yerınde ise boot device pm-hl-dt-st-gce-85
boot device flooppy drıve
boot device 3m st3808110as
var yardım edın acıll -
??????????????????? -
Tamam işte bu değil mi CD/DVD Rom; pm-hl-dt-st-gce-85 ? -
biostan cd rom yaptım resetledim pc yi açınca böle yazdı:
reboot and select proper boot device or insert boot media in selected bot device and press a key
entera basıyorum yine aynısı çıkıyo cd takılı -
windowsun çökmüş once dıskının yedeklerını al sonra cdroma wındows cdsını tak açılış ekranında delete ye yada f2 ye bas gelen menuden boot mensunu bul ve açlısını cd-rom dan wer ve makınana duzgun bır format at problem çözulecektır.... -
Boot Device'ı CD'Rom yaptıktan sonra "SAVE SETTINGS" diyor musun sen? -
quote:
Orjinalden alıntı: kokii
biostan cd rom yaptım resetledim pc yi açınca böle yazdı:
reboot and select proper boot device or insert boot media in selected bot device and press a key
entera basıyorum yine aynısı çıkıyo cd takılı
bak şimdi buyuk bır ıhtımalle sabıt dısk hardısk kın sata yanı ıde degıl bunu için devamında gelen menude f6 ya basarak başlangıç dısketı oluşturman gereklidir. eger hddnın sata olmadıgndan kesınlıkle emınım dıyorsan hddnın jumperlarına bak jumperlar dogruysa ıde kablosuna bak kablo yerınden oynamış olabılır yada cd-romun ıde kablosuyla çakışmış olabılır ıkıncı bır ıhtımal ıse power suppylının kablolarından cd-rom un guç kablosuyla hdd nın guc kablosunun aynı hattan çalışmamasına dıkkat et kolay gelsın ınsaallah yardımcı olabılmışımdır...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X