Şimdi Ara

Pc alicam, en hayırlısı nasıl olur ? :) Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yeni bi sistem almak istiyorum ama nasil fiyatinin hakkini veren uzun omurlu olabilicek bir pc cikartabiliriz

İlk olarak
    i7 7700 stock
    Gtx 1070
    240gb ssd
    2x8gb ram
    750w psu dusundum...
    Anakartların farklarini anlamadigim için yardimci olursunuz sanirim.. Msi b250m pc mate hoş gozukuo ama daha uygun fiyatlısı vardir sanirim bildiginiz... 100serileri duydugum kadariyla kabylake desteklemiyormuş?
    Ramlerdede ucuza gidiyorum 2400mhz fln... Sorun cikartirmi... Uyumlumudur?

Şunuda düşünüyorum... İşlemciyemi yüklenmeli? mesela 1060 alinir, 2-3 yil sonra i7 7700'a ogünün güncel ekran karti takildiginda pc daha uzun ömürlü olmazmı? Yoksa i5 7500 gtx 1070mi olmalı örnegin?.... İslemci karsilastirmalarindada 10-20 fps fark goruyorum...
    Dusuncelerinizi merak ediyorum, tesekkurler

Edit: K serisi işlemcileri almaya değermi bütçem sınırlı, enazindan 400 lira fark yaratio... Belki i7 7700k + su sogutma + gtx 1060... Eğer evet 3-4 yil sonra yapcagin güncel ekran karti degişimi darbogaz yapmaz derseniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legend9 -- 2 Mart 2017; 20:27:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amacın uzun ömür ise, alacağın sistem budur :

• Teşekkür ederim...

Ryzen islemcilere göz attim, oyunlarda i7 kadar iyi olmadigini dusumuyorum... 10 fps kadar fark çikiyor ortaya..

Ama psu tavsiyenizi dikkate alabilirim... Ramde ise 2400 mhz olmaları sıkıntı yaratirmi? Veya nasıl bir işlemci anakart ram üçlüsü oluşturmalı dersiniz? Nelere dikkat etmeli...

• legend9 L kullanıcısına yanıt
    Hocam amd'nin ryzen işlemcileri iyidir aslında ama kafanda illa intel varsa ve i7 7700 almayı düşünüyosan Z serisi bi anakart alma, b250 alabilirsin... Eğer sistemi oyun içi kurmayı düşünüyosan işlemciyi abartmana gerek yok yani gtx1060 alıp işlemciyi 7700k yapma zaten işlemciyi 7700k yaparsan z270 gibi bi anakart alman gerekecek fiyat daha da artacak... gtx 1070 al işlemciyi i7 7700 al veya i5 7500 de alabilirsin anakartı da b250 alırsınn...Ram 2400 işini rahat rahat görür..
  • legend9 L kullanıcısına yanıt
  • Yorumun için tesekkür ederim, bende arkadaşın gösterdiği grafiğe bakarak i7 kararini verdim... İntel fanı fln değilim :)

Resimde alternatif olarak fazladan anakart ve kasa var... B250m pc mate anakartı tercih edicem sanirim, farklarinida anlamadan açikçasi... Diğer ürünlerde sorun çikartmaz umarım bilginiz varmı? Mesela bende biliyorum gskil ram, samsung ssd iyi diyorlar ama 100er lira fark var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legend9 -- 2 Mart 2017; 21:5:20 >

• Evetest psudan uzak durun hocam, sakın öyle bir hata yapayım demeyin.

Amazondan evga psu sipariş edebilirsiniz veya Corsairin psularına yönelin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tavsiyenize uyucam :) teşekkürler... Ryzen islemcileri biraz daha araştirdim, sıcak bakmaya basladım... Çarpan kilidi açık, güzel stock sogutucu ve dusuk enerji tüketimi... 5-10 fps farka değer gibi... Belki oda düzelir gelecekte veya overclockla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.