Şimdi Ara

pc bazan açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • burdan ne kadar yardımcı olabilirsiniz ben de tam bilemiyorum ama... (:
    daha önce de aynı sorun vardı anakartımı değiştirdim
    gigabyte 865 intel chipset 478 pin prescott işlemci destekliydi işlemcim 2.4 ghz
    şimdi ise msi 865 intel chipset kart kullanıyorum işlemcim aynı sorun yoktu

sorun ise...
    aç/kapa düğmesine bastığımda pc.nin başlar gibi görünmesi ama dvd rom.un sürekli yeniden
    başlar gibi ledinin yanıp sönmesi ethernet bağlantı ledlerininde de aynı olay mevcut ve pc açılırken
    öten buzzer ses çıkarmıyor ekrana görüntü gelmiyor

NOT: ekran kartımda sorun yok (hd2600xt-önceden mx4000 vardı)
    power supply.da sorun yok (bluestorm 550w-önceden kasa içindeki 300w.lık diamond vardı)
    ram.ler de sağlam (2*1gb oem)
    ram.leri çıkartıyorum pc uyarı vermiyor çalışır gibi görünüyor ayrıca ledler yanıp sönmüyor

sonra bir-iki saat geçtiğinde açıyorum çalışıyor =S
    bir kaç kere de kabloları çıkardım takdım ne tür kart varsa çıkardım işlemciyi herşeyi söktüm
    geri taktım çalıştı...
    dediğim gibi ankarttan sonra bu sorun kalkmıştı kuzey köprüsünde sorun olduğunu düşünüyordum
    yeniden başladı acaba işlemcide mi prob. var =S yoksa tamamen yazılımsal bir sorun mu...
    bu gibi bir prob. yaşayan bilen varsa cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...

• sorun buradan pek anlaşılmıyor
    belki şase vardır
    ya da anakart üzerindeki kondansatörlerden bazıları arızalıdır (genelde şişerler)
    aynı şekilde power da arıza olsa bazen açar bazen açmayabilir
    yani nedenler çok daha olabilir
    deneyerek bulmak lazım
  • kondansatörlerde sorun yok kartı inceledim daha önceki karttada öyle bi sorun yoktu
    ekrana görüntünün gelmemesini kusey köprüsünde hatadan kaynaklandığını düşünerek
    anakartı değiştirdim çok iyi çalışıyordu
    acaba oynadığım oyunların kastırması yüzünden etkilendimi yine
    pc.de 13 oyun var :$ crysis, crysis warhead, cod4, pes9, farcry2, prince of persia, left 4 dead,
    fear, fear perseus mandate, doom3, fallout3, painkiller, bioshock :$
    normalde hangisini oynarsam oynuyum bi kastırma olmuyor

sizce kuzey köprüsüne soğutucu takmam gerekir mi?
    çünkü bu oyunları oynarken o da baya ısınır...
    ama hala güç kaynağı düğmesini kapatıp bekledikten sonra açılmasını anlamadım
    şase olabilir masadan dolayı kasa açıkta çarpanlar oluyor
    kartın altına normal bi karton da koysam iş görer mi? (:
  • kuzey köprüsünde pek sorun olacağını sanmam, ama yine de soğutucu takmak iyidir
    eğer ki power belli bir süre kapalı durduktan sonra çalışıyorsa powerda sorun olma ihtimalide var
    tabi bu neden anakarttan da kaynaklanabilir
    zamanla düzelen veya zamanla bozulan bir arızada chipler veya elektronik devreler pek rol oynamaz
    çünkü elektrik gidince onlarında enerjileri gider
    ama kondansatör gibi elemanlar belli bir süre elektriği tutabilirler ve bu elektriğin boşalması biraz zaman alabilir
  • POWER TUŞU sorunlu olabilir sanırım?
  • Aynı sorun bende vardı nasıl çözdün dersen sana kesin bir şey söyliyemem biraz tesadüfen çözdüm problemi. Benim ramim çok az dışarıda kalmıştı 1-2 mm falan. ONu iyi otutturunca birdaha sorun yaşamamıştım. Bİlemiyorum senin nekadar işine yarar ama ramleri bir çıkartıp tekrar takmayı deneyebilirsin.
  • power da hiç bir problem yok
    pc açılmıcak öle kalıcam diye çok tırsıyorum (:
    ram.de dediğin türden bişi olabilir ama her zmn yemiyo biyerde bi temas etmeme sorunu var ama hadi bakalım eyv. cvpladığınız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.