burdan ne kadar yardımcı olabilirsiniz ben de tam bilemiyorum ama... (: daha önce de aynı sorun vardı anakartımı değiştirdim gigabyte 865 intel chipset 478 pin prescott işlemci destekliydi işlemcim 2.4 ghz şimdi ise msi 865 intel chipset kart kullanıyorum işlemcim aynı sorun yoktu
sorun ise... aç/kapa düğmesine bastığımda pc.nin başlar gibi görünmesi ama dvd rom.un sürekli yeniden başlar gibi ledinin yanıp sönmesi ethernetbağlantı ledlerininde de aynı olay mevcut ve pc açılırken öten buzzer ses çıkarmıyor ekrana görüntü gelmiyor
NOT: ekran kartımda sorun yok (hd2600xt-önceden mx4000 vardı) power supply.da sorun yok (bluestorm 550w-önceden kasa içindeki 300w.lık diamond vardı) ram.ler de sağlam (2*1gb oem) ram.leri çıkartıyorum pc uyarı vermiyor çalışır gibi görünüyor ayrıca ledler yanıp sönmüyor
sonra bir-iki saat geçtiğinde açıyorum çalışıyor =S bir kaç kere de kabloları çıkardım takdım ne tür kart varsa çıkardım işlemciyi herşeyi söktüm geri taktım çalıştı... dediğim gibi ankarttan sonra bu sorun kalkmıştı kuzey köprüsünde sorun olduğunu düşünüyordum yeniden başladı acaba işlemcide mi prob. var =S yoksa tamamen yazılımsal bir sorun mu... bu gibi bir prob. yaşayan bilen varsa cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...
sorun buradan pek anlaşılmıyor belki şase vardır ya da anakart üzerindeki kondansatörlerden bazıları arızalıdır (genelde şişerler) aynı şekilde power da arıza olsa bazen açar bazen açmayabilir yani nedenler çok daha olabilir deneyerek bulmak lazım
kondansatörlerde sorun yok kartı inceledim daha önceki karttada öyle bi sorun yoktu ekrana görüntünün gelmemesini kusey köprüsünde hatadan kaynaklandığını düşünerek anakartı değiştirdim çok iyi çalışıyordu acaba oynadığım oyunların kastırması yüzünden etkilendimi yine pc.de 13 oyun var :$ crysis, crysis warhead, cod4, pes9, farcry2, prince of persia, left 4 dead, fear, fear perseus mandate, doom3, fallout3, painkiller, bioshock :$ normalde hangisini oynarsam oynuyum bi kastırma olmuyor
sizce kuzey köprüsüne soğutucu takmam gerekir mi? çünkü bu oyunları oynarken o da baya ısınır... ama hala güç kaynağı düğmesini kapatıp bekledikten sonra açılmasını anlamadım şase olabilir masadan dolayı kasa açıkta çarpanlar oluyor kartın altına normal bi karton da koysam iş görer mi? (:
kuzey köprüsünde pek sorun olacağını sanmam, ama yine de soğutucu takmak iyidir eğer ki power belli bir süre kapalı durduktan sonra çalışıyorsa powerda sorun olma ihtimalide var tabi bu neden anakarttan da kaynaklanabilir zamanla düzelen veya zamanla bozulan bir arızada chipler veya elektronik devreler pek rol oynamaz çünkü elektrik gidince onlarında enerjileri gider ama kondansatör gibi elemanlar belli bir süre elektriği tutabilirler ve bu elektriğin boşalması biraz zaman alabilir
POWER TUŞU sorunlu olabilir sanırım?
Aynı sorun bende vardı nasıl çözdün dersen sana kesin bir şey söyliyemem biraz tesadüfen çözdüm problemi. Benim ramim çok az dışarıda kalmıştı 1-2 mm falan. ONu iyi otutturunca birdaha sorun yaşamamıştım. Bİlemiyorum senin nekadar işine yarar ama ramleri bir çıkartıp tekrar takmayı deneyebilirsin.
power da hiç bir problem yok pc açılmıcak öle kalıcam diye çok tırsıyorum (: ram.de dediğin türden bişi olabilir ama her zmn yemiyo biyerde bi temas etmeme sorunu var ama hadi bakalım eyv. cvpladığınız için