Şimdi Ara

pc çalışıyor ama ekranda tık yok...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar lütfen acil yardım evi taşıdım yeni evde pc yi kurayim dedim neyse power tuşuna bastım fanlar normal olarak çalıştı hdd ışığı sürekli yanıyor ana karttan gelen şu dit sesi hic gelmedi ama ana kartin uzerindeki ışık yanıyor bütün fanlar calisiyor lan ışığı olsun dvd acilip kapanıyor pc ye resette atıyorum ama monitör e görüntü gelmiyor yaptiklarimi söyleyeyim ramleri silgiyle sildim yerlerini değiştirdim olmadı ekran kartını söktüm onboard a bağlayıp calistirdim olmadı bios pili olmadı hdd soktum çalıştırdım hic bi fark olmadı daha neden suphelenmem gerek lütfen yardimci olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lantisromeo L kullanıcısına yanıt
    Selam
    CPU'ya yeterli güç gitmiyor sanırım.. Anakartınızın üst kısmında PSU'dan gelen VGA kablosunu kontrol edin.. Anakartınızın marka ve modelini bilmediğim için, bu kablo 4, 6 veya 8 pinlidir.
    Belki kablo yerinden çıktı veya orada bir kontak yetersizliğinin olma ihtimali yüksek..
    Kolay gelsin..
  • Kabloyu kontrol edin, sorun kabloda değilse ekran kartın da yada monitördedir.
    Silgiyle neden siliyosun ki Ram eğer tek slot ise sök, diğer slota tak tabi silgi artıklarını temizlemen şartıyla. Çift ise kombinasyon deneyerek çözebilirsin. Mesela ilk rami ilk slota olmadı ilk rami 2. slota. O da olmadı 2. rami ilk slota vs. şeklinde. Diğer Ramları de çıkar. Her denediğinde tek ram takılı olsun anakart üzerinde.

Edit: Belki de güç kaynağından çıkan 2 kablodan(birisi uzun ramlarin arkasında, diğeri küçük 4 dişlik işlemci altında) küçük olan temassızlık yapıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Int32.Parse -- 9 Şubat 2014; 3:07:53 >
  • Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim
    Sorun kablolarda değilmis arkadaşın dediği gibi ram leri tek tek slot slot denedim bir keresinde açıldı garip birşey sonra çift olarak denedim açılmadı sonra tekrar eskisi gibi denedim yine açılmadı değiştir tak degistir tak derken kasayı dik tutup iki ramide taktım çalıştı kasa yere yatikken ramler çalışmıyor bu normalmi?

• bence normal.degil.

Ramler statik elektriğe maruz kalmış olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ram temas etmiyor olabilir kuru bir bez yardımı ile temas eden yerleri sil tak kesin çözülür sorunun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.