Şimdi Ara

PC canlandırma operasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Asırlardır kullanılmayan olan bilgisayarımı canlandırma operasyonu yapıyorum. Şuan olan sistem;

İŞLETİM SİSTEMİ: Windows 10 Pro

İŞLEMCİ: AMD Phenom(tm) II X2 555 Processor  3.20 GHz

RAM: 8GB DDR3

EKRAN KARTI: 3GB AMD Radeon R9 200 Series

HDD: 120 GB

Gelelim konuya (doğru yere açtım mı bilmiyorum kusura bakmayın yanlış yere açtıysam); pc başta çok yavaş açılıyor sonrasında internet sörf film gibi şeylerde deyim yerindeyse yağ gibi akıyor. İş oyun konusuna geldi mi mmorpg (çoklu oyun açınca) CPU ya yükleniyor. Şimdi ben buna SSD almayı düşünüyorum. Eğer SSD alsam SSD çöp mü olur? Öncelik olarak ilk ne yapmam lazım bu sistemin nefes alması için (özellikle oyunlarda). İşlemci ise buna uygun f/p işlemci öneriniz varsa önerir misiniz. Yoksa SSD alsam kafi midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoppala53 -- 14 Mart 2021; 2:6:53 >

• SSD kesinlikle sistemi rahatlatacaktır, hiçbir şekilde çöp olmaz. Onun haricinde işlemcide bir yükseltmeye gidebilirsiniz fakat uyumluluk kontrolü için hangi anakartı kullandığınızı belirtmelisiniz.

8 gb çok sınırda bir bellek miktarı, aktif kullanımda bellek durumunu kontrol etmelisiniz, bellek kullanımınız sınıra dayanıyorsa orada da bir yükseltmeye gidebilirsiniz.

• By_KeReMM kullanıcısına yanıt
    Anakart modeli için inan hiçbir fikrim yok nereden öğrenebilirim? Bir de işlemcimde olan macun kalıplaşmıştır diye tahmin ediyorum. Eğer işlemciyi temizletsem problem çözülür mü? Beklentim yükseklerde olmadığı için sıfırdan toplamak istemiyorum maalum dolar bazında herşey pahalı. Olan sistemi eskiden kullandığım mutluluğuma döndürmek amacım.
  • Şimdi öğrendim ASUS M5A87

• Hoppala53 H kullanıcısına yanıt

Tabii ki termal macunu değiştirmelisiniz. Onun haricinde çift çekirdek bir işlemci kullanıyorsunuz, günümüz kullanımı için yetersiz olabilir fakat anakartınızın işlemci uyumluluk yelpazesi gayet geniş. 4 çekirdekli bir phenom yada fx serisi bir işlemciye yükseltebirsiniz.

Önceliğim peki dediğiniz işlemciler uygunsa onları mı almak olsun ya da ssd mi? 250 gb samsung 870 evo almayı düşünüyordum
  • Hoppala53 H kullanıcısına yanıt

Tamamen tercih meselesi. SSD genel olarak sistem tepkiselliğini arttıcarak, sistemin açılışta hazır olma süresini ve uygulamaların/oyunların açılma/yüklenme süresini azaltacak.

İşlemcide ise çoklu çekirdek kullanan uygulamalarda performans artışı sağlarsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İlginiz için çok teşekkür ederim. İşlemcimin macununu yeniletip önceliğimi ssd den yana kılacam hdd'im düşük olduğundan ötürü. Eğer düzelme olmazsa dediğiniz gibi işlemcimi değiştircem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hoppala53

Önceliğim peki dediğiniz işlemciler uygunsa onları mı almak olsun ya da ssd mi? 250 gb samsung 870 evo almayı düşünüyordum

ASUS M5A87

970 evo samsung öyle bir olay yok. çeviricide alsanız pcıe 2.0 ra takılacaksınız asla o hızlara cıkamıcaksınız. sızın ıcın en guzelı sata 3 ssd dir.

• Belirttiğim "870 Evo" zaten sata 3 e takılan ssd modeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hoppala53

Belirttiğim "870 Evo" zaten sata 3 e takılan ssd modeli?

870 evo güzel cihaz 2 gündür kullanıyorum tavsiye ederim. Kaliteli ve güvenilir. Başka ürünlere bakmanıza dahi gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.