Şimdi Ara

PC' de TV-OUT özelliği? LCD TV' yi PC' ye bağlayamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forum sayesinde geçenlerde Samsung 32R 72B LCD tv aldım, gayet menunum, herkese teşekkürler... PC ile bağlantı yapıp divx seyretmek istiyorum ama beceremiyorum:) Sorun şu; PC ile Monitör arasında ( iki ucu da mavi olan) klasik bağlantı kablosu dışında hiçbir bağlantıyı beceremiyorum... Bilgisayarın arkasında DVI çıkışı var, S video çıkışı da var, ama ayarlarda TV resmi çıkmıyor, hani TV-OUT için tıklayıp da yeşil renk yapılan... Bağlantı için S video kablosu aldım, ama TV' de kablo takılı değil diyor, bu mesajı Sarı olan (VCD Player' larda falan bağlantı yapılan) görüntü kabnlosu ile de denediğimde aynı mesajı alıyorum... TV-OUT olmasa PC; "S" video çıkışı vs olmazdı değil mi..? Nerden ayarlasam? Ne yapsam?

• arkadaşım yapman gereken çok basit pc nin ekran kartı VGA çıkışını lcd tv PC VGA (D-Sub) girişine bağlaman gerekiyor
    bu kablo VGA 15pin alacağın DVI adaptörü lcd tv'ni pc ye bağlayabilirsin bu kabloyu piyasada bulabilirsin bu adresde bulabilirsin

http://www.bimel.com.tr/urun/index.php?kod1=VGAKA

http://www.bimel.com.tr/urun/index.php?kod1=SCSI3,SCSI2,ADMUL,USBSC,USBAD,ADKUT,FIRAD,USBIR,USBET,CRADP,HDMDV,POWAD

• Zaten bir tek onu becerebildim, ama "s" video yada dvi-hdmi daha iyi sanırım..? Samsung der ki; bağlanamazmış bu tür bağlantı ile, sadece senin yazdığın gibi 15 pin klasik mavi uçlu kablo dışında DVI-HDMI vs olmaz yazıyor..? Sitede herkes TV-PC bağlantısını mavi uçlu klasik kablo ile yapıyor olamaz diye düşünmüştüm naçizane:)
    Ayynen böyle yazıyor:) HDMI/DVI konektörünü bir bilgisayar ya da dizüstü ekran kartına bağlamayı denemeyin.
    (Bu boş bir ekranın görüntülenmesine yol açar)
    Ama "s" video için bilgi yok... Bir de benim PC' de ayarlarda TV resmi ve altında kırmızı bir tuş olan ( TV açılınca yeşlil olan) özellik yok..?
  • http://www.istanbulbilisim.com.tr/lcd_content_detail.asp?content_id=185
    bu adrese baktım ürün maalesef PC Sinyal Algılama yok diyor ürünü yenimi aldın
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAZIL

Zaten bir tek onu becerebildim, ama "s" video yada dvi-hdmi daha iyi sanırım..? Samsung der ki; bağlanamazmış bu tür bağlantı ile, sadece senin yazdığın gibi 15 pin klasik mavi uçlu kablo dışında DVI-HDMI vs olmaz yazıyor..? Sitede herkes TV-PC bağlantısını mavi uçlu klasik kablo ile yapıyor olamaz diye düşünmüştüm naçizane:)
    Ayynen böyle yazıyor:) HDMI/DVI konektörünü bir bilgisayar ya da dizüstü ekran kartına bağlamayı denemeyin.
    (Bu boş bir ekranın görüntülenmesine yol açar)
    Ama "s" video için bilgi yok... Bir de benim PC' de ayarlarda TV resmi ve altında kırmızı bir tuş olan ( TV açılınca yeşlil olan) özellik yok..?

yapma yaaaaa,
    dvi-hdmi girişi ile pc bağlanamıyormu?
    yuh derim.................

daha önce başka bir başlıkta 32r72b için yaptığım tüm alkışları geri aldım............

çözüm için;
    tv ve notebook kapalı iken svideo bağlantısını yapacaksın sonra tv ve notebook açacaksın, açılışta notebook sinyali alacak ve ekran ayar menüsünde tv out ile ilgili menü çıkacak sonra ayarlarını yaparsın.........

dene bakalım
    selamlar

• Evet:(
    Bu site ve internetden yazanları okudum, ve süpper bir ürün gibime geldi... Ama şimdi emin değilim, neyse geçmiş olsun oldu artık;) Tek şans o mavi uçlu normal ekran-PC kablosu mu acaba? "S" video vs..? Benim eski uyduruk CRT TV' mi bile "S" videodan bağlardım tabii TV' ye giren ucu sarı olan bağlantıdan olurdu
  • evet o mavi uçlu ve içinde bakır ince pimler olan bağlantı VGA analog bağlantıdır, alacağın 2 erkek uçlu kablo olcak,
    üzülme, kaliteli bir bağlantıdır ve lcd yi monitörgibi kullanabilirsin...........
    bence svideo dan vazgeç, kalite düşüktür............
    kolay gelsin.......

selamlar
  • Normalde o menü zaten olmuyor muydu..? Hani kırmızı (eğer TV bağlanmamışsa gri) oluyordu TV resminin altında da sonra tıklayınca teşil oluyordu... Buraya dosya yüklesem ayarları görürdünüz, benim PC' de de, dizüstünde de o menü çıkmıyor ayarlar--->gelişmiş--->monitör yapınca:(
    Bu arada; üyeyim ama şu mesaj var sitede:
    Dosya: Bu özellik ya kapalı yada erişim izniniz yok.Eğer üye olarak girmediyseniz lütfen foruma üye olup tekrar deneyiniz.
  • Yazdıkların ben cevap yazdıktan sonra geliyor, pardon:))))
    ÇOK teşekkürler, içim rahatladı biraz da olsa;)@onbes
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAZIL

Bu arada; üyeyim ama şu mesaj var sitede:
    Dosya: Bu özellik ya kapalı yada erişim izniniz yok.Eğer üye olarak girmediyseniz lütfen foruma üye olup tekrar deneyiniz.

Galiba sitede genel bir problem vardı. Ama o menü şimdi düzelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurander -- 6 Kasım 2006; 12:47:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.