Şimdi Ara

TV'yi Monitor Yaptığımızda Mouse Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TV'ye bilgisayarı ya da başka bir cihazı bağladığımda herhangi bir problem yok lakin mouse kullanımında mouse'un hareketleri bilgisayardaki gibi olmuyor. Hafif daha kaygan oluyor. Ve ben tam olarak bilgisayarda kullandığım gibi hareket etmesini istiyorum. Anlatmak istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum. Ama sizler de yaşamışsınızdır bilgisayarı tv ye bağladığınızdaki mouse hareket farklılığını. Bunu düzeltebilmenin herhangi bir yolu var mıdır?

• Herhangi bir yolu yoksa bari yok yazın da araştırmayım :)
  • Zannımca ekran büyüdüğü için mouse hamleleriniz size daha hassaslaşmış gibi geliyor bunu çözümü özellik varsa mouse dpi ayarını düşürmek (dpi mause 2,5cm hareketinde kaç piksel geçeceği demek) o zaman belli bir mesafede hareketi azalır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dpi ekran çözünürlüğü değişmedikçe etki edeceğini düşünmüyorum.
    Bahsettiğiniz şey sanırım daha blurlu keskin olmayan,arkasında iz bırakan şekilde hareket eden mouse diye anladım eğer böyle ise hapılacak çok fazla birşey yok zira tv lerdeki motion blur monitörlere göre çok daha fazla.
    Oyun modu varsa oyun moduna almayı deneyin bu motion blur u azalmaya yarar onun dışında yapılabilecek birşey olduğunu zannetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında benim kastettiğim şey arabayla hızlı giderken ani firene basarsınız da teker dursa da araba durmaz ya böyle bir şey :)

Yani mouse u bir yere getirdiğim zaman sanki azıcık daha ileriye gidiyor gibi.. Gerçi yıllardır kullanmadığım bir şey sadece bir ay kadar önce kısa bir süre denedim tat vermiyor. Evde 2 TV var ikisi de farklı teknolojilerde LG marka Led/Smart tv

Mesela Photoshop'u açıp çizim yapayım desem çok zorlanırım. Sadece Sörf yapmak mantıklı geliyor. Sörf bile tat vermiyor. (Herhangi hatalı bir bağlantı ya da tv den kaynaklanan bir durum değil. Bilgisayardan biraz farklı hareket ettiği için kullanasım gelmiyor)

Sanırım dediğiniz gibi konu çözünürlükle alakalı. Ama 42" Monitör olsaydı onda da aynı şeyi yapar mıydı bilemiyorum. Yapsaydı grafikerler yazılımcılar falan kullanmak istemezlerdi herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 2 Mart 2016; 9:03:51 >
  • tv yi oyun veya pc moduna al düzelir
  • TV'ler monitör değildir o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: badb0y

tv yi oyun veya pc moduna al düzelir

Şu an TV karşısında değilim fakat öyle bir mod gördüğümü hiç hatırlamıyorum.
    LG'lerde var mı? Ayarlar kısmında falan mı?
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    evt ayarlar kısmında olması lazım bnm tv de ayarlar/resim/resim modu kısmında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.