Şimdi Ara

PC'de VR? (ucuz setlerle oluyor mu?)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
15.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç şey gördüm çok heyecanlandım ama işin içinde olan varsa kesin bilgi alayım dedim.Bakıyorum internette sanal gerçekçilik gözlükleri var, yanında Nintendo Wii gibi kollar falan veriyorlar.Bunlarla oyun oynanabiliyor mu?

Mesela bunun gibi;
    http://www.hepsiburada.com/vr-pro-3d-sanal-gerceklik-gozlugu-p-TELSNLVRBOX3D

Veya biraz daha tuzlu, Samsung'dan;
    http://www.hepsiburada.com/samsung-gear-vr-sanal-gerceklik-gozlugu-sm-r322nzwatur-by-oculus-p-TELSNLSAMGRVR322

Çok şaşırdım çünkü çok ucuz 80-300 lira arası markaya göre değişen gözlük ve kol setleri var.Youtube'da oynayanları da gördüm.Bazı programlarla VR çalışmayan oyunları da uygun hale getiriyorlar anladığım kadarıyla.Intune diye bişey gördüm mesela.

Doğru mudur bu yapılabilir mi? Yani 1000+ TL'lik setler haricinde bu ucuz ürünlerle de oynanabilir mi?

Edit : Bu arada arkadaşlar inanılmaz kalite falan aramıyorum ben.720p + kontroller çalışsa bile tavım.Küçüklüğümden beri o ekrandakileri beynimin içinde gibi görmek küçük bi hayalimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 20 Haziran 2016; 1:41:46 >

• Aslında bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Takip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeviL's

Aslında bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Takip.

Kardeşim garantiledim, gerçekten oluyormuş.

https://www.youtube.com/watch?v=eZL8hDNsHpM

Çok inanılmaz feci heyecanlandım şu anda çıldırıyorum.Tüm arkadaşlara haber ettim, topluca çıldırıyoruz şu anda İng. varsa izle adam çok güzel anlatmış her şeyi.

Mevzu şuymuş; Dandik bile olsa herhangi bir VR Gear + Gyroscope destekli android telefonla çalışıyor, google cardboard olsa bile.Ama adam wi-fi destekli standart bişey alın yeter diyo.Eğer google cardboard'sa telefona app'ini kuruyosun (google cardboard app) değilse onu bile kurmuyosun.Trinus diye bi program var onu hem telefona hem PC'ye kuruyosun (bu VR'ı aktif ediyo).Çok basit birkaç ayarı var, sahte kafa döndürme, çevirme + resim kalitesi + sensitivity her şey ayarlanıyo.

+ Moonlight diye bi app var onu kuruyosun, yine hem telefonda hem PC'de aktif ediliyo Trinus gibi.Ve opsiyonel olarak adam TRIDEF diye bi programı hep telefona hem PC'ye kuruyo.PC'deki Nvidia GEFORCE Experience telefonu NVIDIA Shield gibi algılıyo.Yani oyunları hem VR aktif hem de "side by side" iki taraflı 3D aktif olarak oynayabiliyoruz.Bu resmen fakirlere oculus rift gibi olmuş bayıldım ben

Wi-fi'la görüntü transferi olduğu için pek bi lag olmuyo diyo adam, olsa bile ufak ayarla oynamalarla sıfıra indiriliyomuş.+ bi de bluetooth'lu gamepad'le de oynuyo adam bildiğin bluetooth kulaklığını al, VR'ını tak + gamepad'ini al adam gibi ayakta oyna.Kanalına gir bisürü video var.

Adama sordum cevap verdi.Her şeyin kalitelisini + kullandığı programların bile orjinalini almasına rağmen $200'ı geçmemiş.Sırf uygulamalar $50 zaten.

Kafamızdaki VR Gear, mouse oluyor + bluetooth'lu kontrolcüye de ayar çekerek klavye gibi kullanıyoruz.Hatta şimdi "VicoVR" diye bişey varmış, app sanırım?, 2016 sonbaharında çıkıcakmış.Bir sensörü aktif ediyomuş, mobilde şu anda hala kullanılamayan bişeymiş.O aktif olunca artık yürümemizi, çömelip, kalkmamızı, zıplamamızı da algılayacakmış, tüm hareketlerimizi yani.

Artık o da açılınca kafamızı duvarlara çarpa çarpa oynarız evde

Ben bunu denicem bu arada, arkadaşımı bekliyorum.Model beğenip VR GEAR alıp denicem kısmetse.Sen konuyu FAV'a at, ben bunu halledince buraya yazıp ayrıca konu açarım herkes için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 20 Haziran 2016; 3:01:21 >

• Bu arada linkini attığım video mayıs videosuymuş adam haziranda bidaha atmış.

https://www.youtube.com/watch?v=qsyDFCuFQKo

Bu sıfır sıkıntısız, resmen hiç ayar yapmadan direkt oynanabiliyor.2 programla.Daha da iyi oldu bu Kontroller için de adam iki tane PS MOVE'un navigation kontrolcüsünden alıp PC'de ikisini de ayrı ayrı tanıtıp, kontrollerini hazırlamış.Birisini yürümek için ötekisini nişan almak için kullanıyor.Zorunlu değil ama iki kol serbest daha iyi diyor adam.Normal herhangi bir gamepad'de olur diyor kablolu-kablosuz.

Sıkıntı şu ki bakıyorum bakıyorum TR'de hiçbiyerde tek satılan ps move navigation kontrolcüsü bulamadım.E-Bay'de buldum o da hong kong'dan geliyormuş iki tanesi 40 liraya geliyor.Tanesi 9.5 avusturalya doları (1 AUD = 2.16 TL)

TR link bulursanız haber edin beyler, bulursam ben de atarım.

Edit : Bizim akıllılar tanesini 80 liraya satıyor en ucuz, hayatta alınmaz beyler.

Onun yerine alternatif buldum splitfish.Zaten tüm butonlar remap ederek kullanılacağı için bir şey farketmeyecek.Splitfish 70 kağıt.

http://www.hepsiburada.com/splitfish-evolution-sfx-wireless-ps3-pc-oyuncu-mouse-sfe-300-evo-p-OYUNDEN240202

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 20 Haziran 2016; 6:15:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Bu arada linkini attığım video mayıs videosuymuş adam haziranda bidaha atmış.

Bu sıfır sıkıntısız, resmen hiç ayar yapmadan direkt oynanabiliyor.2 programla.Daha da iyi oldu bu Kontroller için de adam iki tane PS MOVE'un navigation kontrolcüsünden alıp PC'de ikisini de ayrı ayrı tanıtıp, kontrollerini hazırlamış.Birisini yürümek için ötekisini nişan almak için kullanıyor.Zorunlu değil ama iki kol serbest daha iyi diyor adam.Normal herhangi bir gamepad'de olur diyor kablolu-kablosuz.

Sıkıntı şu ki bakıyorum bakıyorum TR'de hiçbiyerde tek satılan ps move navigation kontrolcüsü bulamadım.E-Bay'de buldum o da hong kong'dan geliyormuş iki tanesi 40 liraya geliyor.Tanesi 9.5 avusturalya doları (1 AUD = 2.16 TL)

Edit : Bizim akıllılar tanesini 80 liraya satıyor en ucuz, hayatta alınmaz beyler.

Onun yerine alternatif buldum splitfish.Zaten tüm butonlar remap ederek kullanılacağı için bir şey farketmeyecek.Splitfish 70 kağıt.

http://www.hepsiburada.com/splitfish-evolution-sfx-wireless-ps3-pc-oyuncu-mouse-sfe-300-evo-p-OYUNDEN240202

Hocam merak ettim denedin mi oldu mu ben de Shinecon VR alıcam da. splitfist linkini vermişsin aldın mı acaba işte bir anlatırsan merak ettim de Videoyu da izledim bu arada gayet basit görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Grandpa

quote:

Hocam merak ettim denedin mi oldu mu ben de Shinecon VR alıcam da. splitfist linkini vermişsin aldın mı acaba işte bir anlatırsan merak ettim de Videoyu da izledim bu arada gayet basit görünüyor

Hocam 5.4 GHz frekanslı modemin yoksa hiç uğraşma.Oynanmıyor.Bir de tridef'te her oyun için profil yok 3D olmuyor, üstüne üstlük borderless windowed olsa bile 3D ayarları uygulamıyor.Kısacası çok heyecanlandım ben de ama fos çıktı.Headset'i de iade ettim ben hatta.Sırf bunun için almıştım zaten.

• quote:

quote:

quote:

Hocam 5.4 GHz frekanslı modemin yoksa hiç uğraşma.Oynanmıyor.Bir de tridef'te her oyun için profil yok 3D olmuyor, üstüne üstlük borderless windowed olsa bile 3D ayarları uygulamıyor.Kısacası çok heyecanlandım ben de ama fos çıktı.Headset'i de iade ettim ben hatta.Sırf bunun için almıştım zaten.

Hadi ya... youtubede baya baktım anlatım videolarına sadece Trinusla yapmış çoğu kişi ama oynanmıyor derken lag mı oluyor? çözünürlük falan nasıldı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi ya... youtubede baya baktım anlatım videolarına sadece Trinusla yapmış çoğu kişi ama oynanmıyor derken lag mı oluyor? çözünürlük falan nasıldı

Feci lag oluyor.Modem frekans hızı düşük olduğu için zaten çözünürlük veya kalite ayarı düşürmek bir şeyi değiştirmedi.

• ben 2.4 ghz modem üzerinden denedim bağlantı kopması olsa bile medium ayarlarda az biraz akıcı oynanabiliyor tabi bazı oyunlarda mesela battlefield 4 denedim olmadı ama mirror edge ile daha akıcı oynadım tahminen 15 kare saniye oranıyla oynanıyordu.

ve zevkliydi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_demirci_53

ben 2.4 ghz modem üzerinden denedim bağlantı kopması olsa bile medium ayarlarda az biraz akıcı oynanabiliyor tabi bazı oyunlarda mesela battlefield 4 denedim olmadı ama mirror edge ile daha akıcı oynadım tahminen 15 kare saniye oranıyla oynanıyordu.

ve zevkliydi :)

Deneyemedim bile ben doğru düzgün. Hevesim kaçtı sinirle iade ettim direkt.5.4 lük modemlere baktım onlar da en az 600 tl. Biraz daha kassak amazondan ikinci el vr alırız zaten

• Beyler Trinus programında sensor output kısmını değiştiremedim. Deaktif dörünüyor. Telefonda jiroskop sensörü de var. Nasıl yaptınız siz?
  • PIMAX P1 4K VR BOX Resolution 3840 * 2160 PPI:806 True 110-degree viewing angle

http://s.aliexpress.com/rA32maeQ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettim VR desteksiz oyunları oynayabiliyor muyuz?
    2. Olarak Diyelim şu ucuza mal olan yöntemi yaptık. pad yerine mouse klavye kullanıp sadece görüntüyü VR dan alabilip counter strike vs oynayabilir miyiz? (Mouse klavye ile)
  • Büyük heyecanla okudum konuyu. Yarısına geldiğimde yazıcaktım wifi üzerinden lag olur diye. Devamını okuyunca gerek kalmadı yazmama. Pes etme hocam yapabiliriz bence. Benimde çok hevesim var böyle şeylere. Yıllarca nintendo wii ye xbox ta kinecte para harcadım. Bana ilham verdi bu konu. Bunu baya araştırıcam güzel bir şeyler bulursam haberdar ederim.

Benim için vr headset olsa ganepadle oynasam yeter. Xbox kolu var zaten bende. Ellerimde sensör olmasına gerek yok onlar tam oturmadı htc vive bile alsan çok gerçekçi olnuyor onun daha zamanı var birkaç yıla oturur

• Oynayabilirsiniz. Beklentiyi karşılamıyor yalnız. Super Hot oyunu için denemiştim, bağlantıyı USB üzerinden almıştım lag olmaması için işe de yaradı. Fakat derinlik hissi olmadığından 20 dk falan oynayabildim.
  • Hocam dün trinus VR la telefonumu bilgisayara bağladım. Wifi üzerinden bağlayınca lag aşırı fazla ama usb ile bağladığımda baya şaşırdım. Lag neredeyse sıfırdı. Gecikme yok denicek kadar azdı. Bu arada vr gözlüğüm yok gözlüksüz sadece çalışıyor mu diye denedim. Her neyse vr ı okudu güzel ondan sonra steam vr ı açtım. Vr gözlüğü tanımıştı ama kollar olmadığı için açamadım steam vr'ı. Bu arada steam vr a ilk tıkladığımda beni beyaz bir odaya attı orda vr çok güzel çalışıyordu 360 derece bakabiliyordum. Telefona indirdiğim vr uygulamalarla da 360 derece bakabiliyorum. Ama vr olmayan bir oyun açtığımda (portal 2 ve serious sam 3 denedim) Sadece sağa sola döndürebiliyordum aşağı bakılmıyordu telefonla. Non-vr game lerde sıkıntı çıkarıyor sanırım. Bobo z4 ve 2 kol alırsam steam vr deneyeceğim. Sanırım istasyonlar olmadan the lab falan kullanılıyor.

Dediğim gibi pes etme hocam biz fakirler için her zaman bir yol vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Int32.Parse

Oynayabilirsiniz. Beklentiyi karşılamıyor yalnız. Super Hot oyunu için denemiştim, bağlantıyı USB üzerinden almıştım lag olmaması için işe de yaradı. Fakat derinlik hissi olmadığından 20 dk falan oynayabildim.

Sizinki htc vive değil dimi? GTA 4 gibi birşey deneseniz ya da fps ? acaba htc vive olsa daha mı iyi olur?
  • Sonuç

• Arkadaşlar konu kapanalı bayağı olmuş ama sayenizde birçok şeyi yaptım fakat bana bir de el izlemek için bir uygulama lazım mesela ios cihazımda ivry diye bir uygulama ile ar özelliğini kullanıyorum yani demem o ki normalde hareket ediyorsunuz ama vr da etmiyorsunuz bu ar özelliğini açarak vr da da hareket etmenize olanak sağlıyor buna benzer ar ile el izleme veya yeni teknoloji olan handtracking ile bir şeyler yapmamız mümkünmüdür teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.