Şimdi Ara

PC deki hatalar zinciri için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 haftadan beri bir hata zinciriyle uğraşıyorum.Bıktım diyebilirim.En başından anlatmak gerekirse, bir sabah durduk yere pc anakart reklamında açılıyor ve bıos'a girmezseniz ekran kararmış bir şekilde kalıyor.1 hafta içinde arada bir ekran kartı,ram'i bios pilini çıkarmalar temizlemeler gibi birçok şey yaptım.Ama artık Biosu'da görmüyordu..3 kısa bip sesi vermeye başladı.Bu internetten aradığıma göre Ram hatası olarak gözüküyor neyse.Sonra hd'i çıkardım biosu gördü formata ayarladım sonra hd kablosunu takıp dün bir format attım.Herşey yolunda gibiyken sabahleyin bakıyorumda windows açılıyor masaüstüm tekrar format ayarlarında ve hiçbir kısayol kalmamış hepsi temizlenmiş ve bir kaç program kaldırılmş kendi başına , ilginç doğrusu.Sonra sadede gelecek olursam reset attım ve anakart sayfasının ardından şu yazılar belirdi..

Auto detecting USB Mars Storage devices found and configured.
    No ide master H.D.D. Detected.
    Press F1 to resume

Burada HD ile ilgili bir hatadan bahsediyor yanılmıyorsam.Sizden sorunun tam manada ne olduğunu öğrenmek istiyorum
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• biosu defoult konuma getirmeyi deneyin hdd sorunu gibi geldi bana hdd yi başka bi pc de denemeyi deneyin
    hdd nin sata kablosunu değiştirmeyi deneyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeki1981

biosu defoult konuma getirmeyi deneyin hdd sorunu gibi geldi bana hdd yi başka bi pc de denemeyi deneyin
    hdd nin sata kablosunu değiştirmeyi deneyin

No ide master yazıyor.
    ideyi göremediğini söylüyor.
    setup ayarlarında hdd i tanıtın ve save leyin.

Eğer olmazsa ide kablosunu değiştirin.

Eğer ide değilse setuptan ide yollarını disable yapın.

Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.