Şimdi Ara

PC'deki interneti iPod'da kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptop bilgisayarım var ve ben laptobumdan kablosuz olarak intermete giriyorum.Ama iPod touch 4. nesil cihazımdan giremiyorum.Çünkü modem çok uzakta.Laptop bile 1 çubuk çekiyor ve bu sayede internete giriyorum :) Doğal olarak iPod giremiyor bu internete.Bende laptobumu kablosuz modeme çevirip uzaktaki interneti yakınlaştırıp iPod'umdan da internete girmek istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Bu arada Connectify programını kullanmayı denedim ama kullanamadım.Conectify'de yapılması gereken ayarları ve sorunuma çözüm söylerseniz çok sevinirim.Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.

• jb varsa bluetooth ile iblueever diye tweak ile yapabilirsin belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: k0rhan

jb varsa bluetooth ile iblueever diye tweak ile yapabilirsin belki
    İşletim sisteminizin Windows 7 olduğunu varsayıyorum. Sanal kablosuz ağ oluşturabilirsiniz. Akif Özdemir adlı bir arkadaş sitesinde anlatmış.Size özet geçiyorum.

Görev Çubuğu”ndaki “Başlat” düğmesine basalım. Gelen menüde en altta arama kutucuğu olacak. Oraya imleci getirerek “cmd” komutunu girelim ve bekleyelim.
    Kutucuğun hemen üstünde arama sonuçları belirecek ve en üstte “cmd.exe”yi göreceğiz. Buna sağ tıklayarak “Yönetici Olarak Çalıştır”ı seçelim. Karşımıza siyah komut istemi ekranı gelecek.

Şimdi yeni bir sanal kablosuz ağ bağlantısı oluşturmak için şu komutu kullanalım:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=”AĞ İSMİ” key=”PAROLA” keyUsage=persistent

Renkli kısımları değiştirin.

Sonra ;
    netsh wlan start hostednetwork yazarak enter'a basin.

Bundan sonrası için bu sanal modemi açıp kapatmak için şu iki komut yeterli olacaktır:

netsh wlan start hostednetwork

netsh wlan stop hostednetwork

Şimdide interneti paylaşıma açmanız gerek :

“Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi” yolunu takip edin. Gelen pencereden sol tarafa bakın orada “Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin” var ona tıklayın.
    Çıkan pencerede esas internet kaynağı hangi bağdaştırıcıysa (Kablolu ya da Kablosuz) ona sağ tıklayın ve çıkan menüden “Özellikler”e tıklayın.
    Şimdi de çıkan pencereden “Paylaşım” sekmesine gelin. En üstte yazan “Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın” şıkkını seçin ve altındaki kutuya sanal ağ adaptörünüzün adını girin. Genelde bu isim ” Kablosuz Ağ Bağlantısı 2″ olacaktır. Bunu yaptıktan sonra Tamam’a tıklayarak çıkın.

Bu kadar umarım yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: gfx.2Bucuk

İşletim sisteminizin Windows 7 olduğunu varsayıyorum. Sanal kablosuz ağ oluşturabilirsiniz. Akif Özdemir adlı bir arkadaş sitesinde anlatmış.Size özet geçiyorum.

Görev Çubuğu”ndaki “Başlat” düğmesine basalım. Gelen menüde en altta arama kutucuğu olacak. Oraya imleci getirerek “cmd” komutunu girelim ve bekleyelim.
    Kutucuğun hemen üstünde arama sonuçları belirecek ve en üstte “cmd.exe”yi göreceğiz. Buna sağ tıklayarak “Yönetici Olarak Çalıştır”ı seçelim. Karşımıza siyah komut istemi ekranı gelecek.

Şimdi yeni bir sanal kablosuz ağ bağlantısı oluşturmak için şu komutu kullanalım:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=”AĞ İSMİ” key=”PAROLA” keyUsage=persistent

Renkli kısımları değiştirin.

Sonra ;
    netsh wlan start hostednetwork yazarak enter'a basin.

Bundan sonrası için bu sanal modemi açıp kapatmak için şu iki komut yeterli olacaktır:

netsh wlan start hostednetwork

netsh wlan stop hostednetwork

Şimdide interneti paylaşıma açmanız gerek :

“Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi” yolunu takip edin. Gelen pencereden sol tarafa bakın orada “Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin” var ona tıklayın.
    Çıkan pencerede esas internet kaynağı hangi bağdaştırıcıysa (Kablolu ya da Kablosuz) ona sağ tıklayın ve çıkan menüden “Özellikler”e tıklayın.
    Şimdi de çıkan pencereden “Paylaşım” sekmesine gelin. En üstte yazan “Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın” şıkkını seçin ve altındaki kutuya sanal ağ adaptörünüzün adını girin. Genelde bu isim ” Kablosuz Ağ Bağlantısı 2″ olacaktır. Bunu yaptıktan sonra Tamam’a tıklayarak çıkın.

Bu kadar umarım yardımcı olur.

Alıntıları Göster
    Yardımcı olacak başka biri var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: internationalnet

Yardımcı olacak başka biri var mı?

Alıntıları Göster
    Benim bildigim (yukaridaki yazilari okuyamadim malesef) kablosuz olarak internete baglanan bir laptopu, kablosuz internet dagiticisi olarak kullanamiyormusuz, bunun icin laptopun iki adet wifi cipi bulunmaliymis gibi hatirliyorum.

Bir yerde sadece laptopum wireless cekerken iPhone ve iPad'im cekmiyordu, ben de laptopun internetini kablosuz paylastirabilir miyim diye buraya yazmistim saniyorum, ancak olumlu cevap alamamistim.
  • Bu sıkıntı sürekli devam edecekse modemle bilgisayarınızın arasına biryere repeater koyabilirsiniz. Biraz masrafı olabilir ama iPod kullanmak için bilgisayarı açık tutmak zorunda kalmazsınız en azından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: olmega

Bu sıkıntı sürekli devam edecekse modemle bilgisayarınızın arasına biryere repeater koyabilirsiniz. Biraz masrafı olabilir ama iPod kullanmak için bilgisayarı açık tutmak zorunda kalmazsınız en azından.
    :( Bilgisayar acık kalsın önemli değil benim için yeter ki ipod dan da rahatca girebileyim ben internete
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

:( Bilgisayar acık kalsın önemli değil benim için yeter ki ipod dan da rahatca girebileyim ben internete

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar dediğiniz yöntemler işe yaramadı başka ne yapabilirim :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Benim bildigim (yukaridaki yazilari okuyamadim malesef) kablosuz olarak internete baglanan bir laptopu, kablosuz internet dagiticisi olarak kullanamiyormusuz, bunun icin laptopun iki adet wifi cipi bulunmaliymis gibi hatirliyorum.

Bir yerde sadece laptopum wireless cekerken iPhone ve iPad'im cekmiyordu, ben de laptopun internetini kablosuz paylastirabilir miyim diye buraya yazmistim saniyorum, ancak olumlu cevap alamamistim.

Laptobun 2 tane wi-fi çipi olup olmadığını nereden anlayacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internationalnet -- 11 Temmuz 2012; 11:29:54 >
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar artık sıkıldım, acilen bir çözüm bulmalıyım.Beklemekten çok sıkıldım.Lütfen yardım edin.Kabloyla bile bağlarım bilgisayara ipod'u yeterki pc'deki wireless net'i ipod'um da da kullanabileyim

• quote:

quote:

Öyle bir şey yok malesef.

SONUÇ OLARAK HİÇ BİR TÜRLÜ BAHSETTİĞİNİZ İŞLEMİ YAPAMIYORSUNUZ MALESEF. OLURU YOK.

Ancak modem kenarda köşede bir yerde ise, onu biraz daha açıklığa, biraz daha yukarıya koyabilirsiniz,
    Bunu yapma ihtimaliniz yoksa ROUTER (dağıtıcı) alırsınız (modeme benzer ancak içerisinde modem özelliği yoktur, sadece modemden aldığı interneti dağıtır), modem ile ipod arasında bir yere Router'ı koyarsınız falan..

Ancak dediğim gibi laptopun kablosuz internetini kablosuz olarak başka cihazlara dağıtamıyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

Öyle bir şey yok malesef.

SONUÇ OLARAK HİÇ BİR TÜRLÜ BAHSETTİĞİNİZ İŞLEMİ YAPAMIYORSUNUZ MALESEF. OLURU YOK.

Ancak modem kenarda köşede bir yerde ise, onu biraz daha açıklığa, biraz daha yukarıya koyabilirsiniz,
    Bunu yapma ihtimaliniz yoksa ROUTER (dağıtıcı) alırsınız (modeme benzer ancak içerisinde modem özelliği yoktur, sadece modemden aldığı interneti dağıtır), modem ile ipod arasında bir yere Router'ı koyarsınız falan..

Ancak dediğim gibi laptopun kablosuz internetini kablosuz olarak başka cihazlara dağıtamıyorsunuz.

Kablolu olarakta mı yapamıyoruz?

• Yahu biri bir şey söylesin kablolu olarakta mı yapamıyoruz? Neden cevap vermiyorsunuz anlamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yahu biri bir şey söylesin kablolu olarakta mı yapamıyoruz? Neden cevap vermiyorsunuz anlamıyorum.

ConnectifyInstaller'i laptop'una kur laptop'un olsun modem istediğin gibi dağıt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimhd

quote:

Yahu biri bir şey söylesin kablolu olarakta mı yapamıyoruz? Neden cevap vermiyorsunuz anlamıyorum.

ConnectifyInstaller'i laptop'una kur laptop'un olsun modem istediğin gibi dağıt.

Kardeş onun ayarlarını nasıl yapıcam biliyor musun?dün denemıstım ama yapamamıstım. sen biliyorsan resimli anlatabilir misin lütfen?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimhd

quote:

Kardeş onun ayarlarını nasıl yapıcam biliyor musun?dün denemıstım ama yapamamıstım. sen biliyorsan resimli anlatabilir misin lütfen?

Alıntıları Göster
    Connectify ayarlarını bilen var mı?

• quote:

Connectify ayarlarını bilen var mı?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bazıları Connectify sadece win7'de çalışıyor diyorlar.Bende bilgisayarıma win7 kurmayı düşünüyorum ama connectify programı vistada da açılıyor ama sağlıklı kullanılamıyor sanırım tam olarak.
  • quote:

Arkadaşlar bazıları Connectify sadece win7'de çalışıyor diyorlar.Bende bilgisayarıma win7 kurmayı düşünüyorum ama connectify programı vistada da açılıyor ama sağlıklı kullanılamıyor sanırım tam olarak.

Alıntıları Göster
    Windows 7 yükleyeceğim.Bu sefer sorun çözülür umarım ama arkadaşlar ne demek istediğimi tam olarak anladınız değil mi? Ben laptobumdaki kablosuz interneti ipod'umdan da kullanmak istiyorum. :)
  • quote:

Windows 7 yükleyeceğim.Bu sefer sorun çözülür umarım ama arkadaşlar ne demek istediğimi tam olarak anladınız değil mi? Ben laptobumdaki kablosuz interneti ipod'umdan da kullanmak istiyorum. :)

Alıntıları Göster
    Başka çözümleri olanlarda söyleyebilirler :)
  • quote:

Başka çözümleri olanlarda söyleyebilirler :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar windows 7 yüklicem ben en iyisi :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.