mrb.arkadaslar pc acılırken hoperlorlerden aralıksız dıt seslerı gelıyor pc acılıyor ama ben kontrol edemıyorum mouse falan calısmıyor klavyeden bıraz kontrol edebılıyorum o sekılde format attım duzeldı kapatıp acınca yıne aynı oldu ve dıt seslerı hıc durmadan devam edıyor.
ısletım sıstemı win7 ıslemcı:amd fx x8 8320 8gb ram
windows orjınal degıl ondan olabılırmı? yardımcı olursanız sevınırım kafayı yıcem :D
Bip sesleri ve anlamları: 1 Uzun Bip: Bellek problemidir. Bellek modüllerinin yerine oturup oturmadığını kontrol etmek, bellek modüllerini farklı bir yuvaya takmak ve belleği değiştirmek çözüm olabilir. 1 Uzun 2 Kısa Bip: Görüntü hatasıdır. BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmemiz gerekir. Ekran Kartı, Ekran Kartı belleği hatası ya da anakart ile ilgili bir problemde olabilir. 1 Uzun 3 Kısa Bip: Görüntü hatasıyla aynıdır. Sürekli Bipleme: Bellek ya da görüntü hatası, İşlemci ısısının yükselmeside olabilir. Yalnoz diğer donanım parçalarımızıda kontrol etmemiz gerekebilir. 1 Bip: Bellek tazeleme hatası. 2 Bip: Bellek parite devre hatası. 3 Bip: 64 “BASE” Ram hatası. 4 Bip: Sistem saati hatası. 5 Bip: İşlemci hatası. 6 Bip: Klavye denetleyicisi hatası. 7 Bip: İşlemci ya da Anakart hatası. 8 Bip: Görüntü kartı belleği hatası. 9 Bip: BIOS yongası hatası. 10 Bip: CMOS hatası. 11 Bip: Önbellek hatası.