Şimdi Ara

PC’den elektrik çarpıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba bilgisayarımın kasası ve Mouse’dan elektrik çarpıyor. Kasadan çarptığında PC reset atıyor ama Mouse’dan çarptığında anlık USB çıkarıp-takma sesi geliyor ve Mouse ışıkları sönüp geri yanıyor. Bu neden olabilir? Kasanın metal tarafından çarpıyor ama Mouse’un baş parmağıma denk gelen taraftan çarpıyor. Çok şiddetli bir elektrik değil üzerinizde statik biriktiğinde birine dokunduğunuzda çarpan elektrik gibi.

Schneider marka akım korumalı priz kullanıyorum ve prizde topraklama ışığı yanıyor yani topraklama olduğunu varsayıyorum. PSU’da kaçak olup olmadığını bilmiyorum ama psu da kaçak olsa elektriği USB kablosundan Mouse’a aktarabilir mi? Ya da üzerimde statik elektrik birikiyor olabilir mi? Şu haliyle net bir şey olmadığından dolayı zarar görmemesi için PC’yi şimdilik kullanmıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ölçü aletin yoksa bir tane al derim. sonuçta her eve lazım. kullanması da kolay, kaçak var ise tespi etmede kolaylık sağlar. ayrıca, sende elektrik var ise elektriğini boşaltman gerekiyor olabilir.. yalın ayak betonda yürüyebilirsin. alternatif çok.  

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Hocam elektrik bende mi onu bilmiyorum ölçü aleti olmadan bulamaz mıyız bunu ya

• Bak ben senin yorumun okuyarak anladıktan sonra cevaplıyorum. Bu durum psu da ya da anakarttan kaynaklı olabilir. Bu yüzden deneyip bulman lazım. Bazen de monitörden, yazıcılardan kaynaklı olabiliyor.

• newerlight01 N kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu açalı uzun zaman geçmiş. Bu süre içinde taşındım yeni evde böyle bir durum yok sanırım evin elektrik tesisatında bişey vardı

• Geçmiş olsun

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

Uzun zaman dediğin 3 ay sanki 10 yıl geçmiş gibi konuştun . Benim iki bilgisayarımdan birinde bu sorun aynısı var psu değiştirmiştim sorun çözülmüştü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Elektrik Çarpıyor !
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • newerlight01 N kullanıcısına yanıt
    Ben direk ev değiştirdim hocam işte kesin çözüm dediğim gibi sanırım eski evin elektrik tesisatında bir sorun vardı. Belki de topraklama yoktu bilemiyorum ama öyle ya da böyle sorun çözüldü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.