Şimdi Ara

pc den iyi performans alabilmem için neyi değitirmem gerek acil yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorunum şu pc internet sayfası açtığımda ya da bi oyunla birlikte nete girdiğimde acayip bi şekilde kasılıyo mouse tıklamaz hale geliyo...internet destekli bi oyun oynadığımda hiç sormayın zaten belli aralıklarla 15 sn tık olmuyo pc de...
    ya da şu örnek daha iyi olur...internet sayfası açıkken nod32 virüs bişe güncellemesi yapıyor arasıra bilirsiniz küçük mavi ileti çıkıyo.bnde bu ileti çıkacağı zaman yaklaşık 10-15 sn pc kitleniyor...şimdi pc min özelliklerini tam anlamamakla beraber ben yazayım

ABIT NF8-V2 bu anakart sanırım..
    256MB DDR 400 bu ram
    R9250-256 MB DDR AGP VGATV0-DVI-1 bu da ekran kartının üstünde yazan
    AMD sempron(tm) processor 3000+ 1.81ghz

pc min düzelmesi için ne yapmam gerek hangi bileşeni değiştirmeliyim sizce bana yardımcı olursanız çok sevinirim..şimdiden teşekkürler..

• Saygımız sonsuz bu emektar bilgisayara fakat artık komple değişme zamanı gelmiş :) 256mb ram nedir yahu? Şu yazdığın parçaların hepsi hemen hemen 10 senelik falan. En azından 2gb ram, ati serisi 5xxx bir ekran kartı ve şöyle 2.8+ bir işlemci idare eder seni. Ayrıca teknik yardım kısmı değil de sistem önerilerinde olmalıydı konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 16 Temmuz 2010; 16:31:24 >
  • Size tavsiyem o sisteme hiç para harcamayın
  • ram i min 512 yap ama paran varsa birtane 1gb al
    işlemciyede o/c yap ama dikkatli ol sonra soğutmada sorun olur ve bileşenlere zarar verebilirsin.

yani hocam pc biraz eski enfazla 50 tl harcarsın fazla para harcama yeni bir pc al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTrmn

ram i min 512 yap ama paran varsa birtane 1gb al
    işlemciyede o/c yap ama dikkatli ol sonra soğutmada sorun olur ve bileşenlere zarar verebilirsin.

yani hocam pc biraz eski enfazla 50 tl harcarsın fazla para harcama yeni bir pc al.
    :D okadar kötümü yav ekran kartını bide ram i değişsem...bi düzelme olurmu 1gb ram 512 ekrn kartı olsa...anakart işlemci aynen kalsa nolur..pek anlamıyorum kusura bakmayın o yüzden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigana1989

:D okadar kötümü yav ekran kartını bide ram i değişsem...bi düzelme olurmu 1gb ram 512 ekrn kartı olsa...anakart işlemci aynen kalsa nolur..pek anlamıyorum kusura bakmayın o yüzden...

Alıntıları Göster
    Arkadaşım AGP ve DDR destekli sistemlere yatırım yapılmasını önermiyoruz nedeni de basit, fark yaratacak bir upgrade yapılamamasıdır, eklemeler yapsan da verim alamazsın, harcadığın paraya değmez.

DDR ram fiyatına bugün DDR2 ram alınıyor çok rahat, ram almakla da iş bitmiyor malesef...

Elindeki anakart,ram,işlemci ve ekran kartını satıp, mümkünse şu bileşenlere bakmanı öneririm;

SAPPHIRE PI-AM3RS 785G AM3 DDR3 (HD4200 ATI) --- 149 TL (128MB DDR3 SidePort Memory destekli)
    AMD Athlon II X2 245 AM3 2.9GHZ 2MB --- 117 TL (X2 240 'ta olabilir)
    PATRIOT 2GB DDR3 1333MHZ (Tek Modül) --- 95 TL (İleri de tek modül bir tane daha 2GB ram alıp 2*2 4GB yaparsın)

361 TL kdv dahil.

Vatan Bilgisayar'dan X6 taksitli WorldCard ile de alabilirsin.

* Anakart ileriye dönüktür, X3-X4 Athlon II ve X4 Phenom II işlemcileri destekler.
    * HD4200 ATI ekran kartı ile orta seviye de rahat oyun oynarsın ve SidePort Mem. desteği ile de ram'den yemez ekran kartı.
    * DDR3 tabanlı ileriye dönük bir sistem almış olursun.
    * İşlemci de çift çekirdekli 45nm üretimlidir, ısınmaz ve performansı da gayet iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 16 Temmuz 2010; 16:57:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Arkadaşım AGP ve DDR destekli sistemlere yatırım yapılmasını önermiyoruz nedeni de basit, fark yaratacak bir upgrade yapılamamasıdır, eklemeler yapsan da verim alamazsın, harcadığın paraya değmez.

DDR ram fiyatına bugün DDR2 ram alınıyor çok rahat, ram almakla da iş bitmiyor malesef...

Elindeki anakart,ram,işlemci ve ekran kartını satıp, mümkünse şu bileşenlere bakmanı öneririm;

SAPPHIRE PI-AM3RS 785G AM3 DDR3 (HD4200 ATI) --- 149 TL (128MB DDR3 SidePort Memory destekli)
    AMD Athlon II X2 245 AM3 2.9GHZ 2MB --- 117 TL (X2 240 'ta olabilir)
    PATRIOT 2GB DDR3 1333MHZ (Tek Modül) --- 95 TL (İleri de tek modül bir tane daha 2GB ram alıp 2*2 4GB yaparsın)

361 TL kdv dahil.

Vatan Bilgisayar'dan X6 taksitli WorldCard ile de alabilirsin.

* Anakart ileriye dönüktür, X3-X4 Athlon II ve X4 Phenom II işlemcileri destekler.
    * HD4200 ATI ekran kartı ile orta seviye de rahat oyun oynarsın ve SidePort Mem. desteği ile de ram'den yemez ekran kartı.
    * DDR3 tabanlı ileriye dönük bir sistem almış olursun.
    * İşlemci de çift çekirdekli 45nm üretimlidir, ısınmaz ve performansı da gayet iyidir.

Alıntıları Göster
    bu fikir aklıma yattı zaten bnm pc ye para vermezler..ama bn komple kasayı değiştirmeden bu bahsettiğiniz ram di işlemciydi falan bnm kasaya takılabilirmi...bi bigisayarcıya danıştım adam 750m a kasa cıkardı bana :D şöyle anlatıyım açık olsun biraz bnm kasanın güç kaynağıydı sabit diskiydi cd okuyucusydu falan değişmeden anakart işlemci ram ekran kartı değişilir mi..yoksa komple kasyı satıp bu donanımda bi kasa mı almam gerekir.
    pek anlamadığım için biraz yoruyorum gibi sizi kusura bakmayın..yorumlarınız için teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bu fikir aklıma yattı zaten bnm pc ye para vermezler..ama bn komple kasayı değiştirmeden bu bahsettiğiniz ram di işlemciydi falan bnm kasaya takılabilirmi...bi bigisayarcıya danıştım adam 750m a kasa cıkardı bana :D şöyle anlatıyım açık olsun biraz bnm kasanın güç kaynağıydı sabit diskiydi cd okuyucusydu falan değişmeden anakart işlemci ram ekran kartı değişilir mi..yoksa komple kasyı satıp bu donanımda bi kasa mı almam gerekir.
    pek anlamadığım için biraz yoruyorum gibi sizi kusura bakmayın..yorumlarınız için teşekkürler..

Alıntıları Göster
    PSU un kaç watt?Kasada DVD-RW yoksa bir işe yaramaz.Harddisk in kaç gb?Bunları değiştirmişken
    kasayı da değiştirmende fayda var.

• quote:

Alıntıları Göster
    Yazdığım 3 parça elindeki kasaya ve diğer bileşenlere uyar.

Daha sonra kasanın güç kaynağını değiştirirsin (marka ve modelini de belirtirsen iyi olur elindekinin), sonrasında da bir ekran kartı aldın mı iş tamamlanır, harddisk performansı içinde yeni nesil bir disk alınır en son sistemin gayet performanslı hale gelir.

O pc'ciyi boşver bu işten anlayan biri ile bu parçaları alıp montajı yapıp, bas formartı sürücüleri de kur tamamdır şimdilik.

Güç kaynağı da gerekirse 80 TL'ye Xilence 500w alırsın 12cm fanlı sessiz ve serin çalışır uzun süre de götürür seni. Sonra da para ayarlarsan harici bir ekran kartı alır takarsın, onboard HD4200 işini görür belli bir süre zaten rahatlıkla.

Boş ve serin bir kasa olarakta; 95 TL'ye Asus Vento alabilirsin.

* Son halini yazarsak eğer, harddisk ve optik sürücü DVD-RW hariç yani;

SAPPHIRE PI-AM3RS 785G AM3 DDR3 (HD4200 ATI) --- 149 TL
    AMD Athlon II X2 245 AM3 2.9GHZ 2MB --- 117 TL
    PATRIOT 2GB DDR3 1333MHZ (Tek Modül) --- 95 TL
    ASUS VENTO TA-M11 MidT ATX Siyah KASA --- 95 TL
    XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU REDWİNG SERİSİ R3 --- 79 TL

535 TL kdv dahil. Vatan Bilgisayar.

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 16 Temmuz 2010; 17:31:33 >

• quote:

Alıntıları Göster
    256 mb bellek ile işlem yapamazsın zaten xp kullanıyorsan. 256 mb belleğin üzerinde yaptığın işlemlerde hdd devreye bellek olarak gireceği için ve hdd de bellek gibi hızlı çalışamadığı için donmalar çok yüksek boyutta olur. 512 mb ram desteği ile sistemin çok rahatlayacak. ama sistemin zaten performansı az olduğu için değiştirmeni bende öneririm. ama yok dersen en az 512 mb ram takviyesi daha lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhenaton1

256 mb bellek ile işlem yapamazsın zaten xp kullanıyorsan. 256 mb belleğin üzerinde yaptığın işlemlerde hdd devreye bellek olarak gireceği için ve hdd de bellek gibi hızlı çalışamadığı için donmalar çok yüksek boyutta olur. 512 mb ram desteği ile sistemin çok rahatlayacak. ama sistemin zaten performansı az olduğu için değiştirmeni bende öneririm. ama yok dersen en az 512 mb ram takviyesi daha lazım..

Alıntıları Göster
    yorumlar için tekrar teşekkürler...
    şimdi ben fazla masraf yapamicam...300-400tl cıkar en fazla..
    aklıma takılanlar şunlar..
    cd okuyucu sabit disk(miktarı çok önemli değil), güç kaynağı (ATX250 modeli), fan pc de duramk şartıyla.(yani bunlar çok önemli değil önemli olan pc nin performansı benim için)
    anakart işlemci ram ve ekran kartı almam gerekiyor..(bu 4 ü kesinlikle değişecek) ve bu aldıklarım kasa içine yerleştirilebilir güç kaynağıda bi sıkıntı çıkarmaz.diyorsunuz..
    300 küsür tl lik çıkarılan masraf bnm için yeterli olacak mı? 10-15 tane internet sekmesi açsam 2 tane oyun birden açsam pc nin durumu nasıl olur?
    örneğin metin2 oyununu bilmem biliyor musunuz internet destekli bi oyun olduğu için kalabalık olan yerlerde pc kitlenmesinden kurtarır mı beni bu önerilen parçalar..

• quote:

yorumlar için tekrar teşekkürler...
    şimdi ben fazla masraf yapamicam...300-400tl cıkar en fazla..
    aklıma takılanlar şunlar..
    cd okuyucu sabit disk(miktarı çok önemli değil), güç kaynağı (ATX250 modeli), fan pc de duramk şartıyla.(yani bunlar çok önemli değil önemli olan pc nin performansı benim için)
    anakart işlemci ram ve ekran kartı almam gerekiyor..(bu 4 ü kesinlikle değişecek) ve bu aldıklarım kasa içine yerleştirilebilir güç kaynağıda bi sıkıntı çıkarmaz.diyorsunuz..
    300 küsür tl lik çıkarılan masraf bnm için yeterli olacak mı? 10-15 tane internet sekmesi açsam 2 tane oyun birden açsam pc nin durumu nasıl olur?
    örneğin metin2 oyununu bilmem biliyor musunuz internet destekli bi oyun olduğu için kalabalık olan yerlerde pc kitlenmesinden kurtarır mı beni bu önerilen parçalar..

Alıntıları Göster
    Bütçeniz düşük olduğu için harici ekran kartına da yeteri kadar bir bütçe ayıramayacağımız için, harici ekran kartını almayın, alsanız da düzgün bir kart alamayız ve boşuna harcama yapmış oluruz.

Powerı yenilemen şart o powera zaten kaliteli bir kartta takamayız, en düşük güç tüketimi olan bir kart bile alsan, en 140 TL'ye HD4670 olur ve powerı da yenilemen gerekir.

Orta ve ya düşük ayar da belli bir süre o.b ekran kartı ile takılmana bak, özellikle bu anakartı yazdım ki, ekran kartı gayet performanslıdır bu yüzden ekran kartı için diğer bileşenlerden vazgeçme, işlemci de ram'de önemli sonuçta.

Eğer max. 400 TL harcarım dersen, kasa hariç; bu bileşenleri alıp daha sonra da bir ekran kartı ilave edebilirsin.

XILENCE XP400 400W 120MM FAN PSU REDWİNG SERİSİ R3 --- 63 TL

424 TL kdv dahil. Vatan Bilgisayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 16 Temmuz 2010; 18:04:10 >

• quote:

Bütçeniz düşük olduğu için harici ekran kartına da yeteri kadar bir bütçe ayıramayacağımız için, harici ekran kartını almayın, alsanız da düzgün bir kart alamayız ve boşuna harcama yapmış oluruz.

Powerı yenilemen şart o powera zaten kaliteli bir kartta takamayız, en düşük güç tüketimi olan bir kart bile alsan, en 140 TL'ye HD4670 olur ve powerı da yenilemen gerekir.

Orta ve ya düşük ayar da belli bir süre o.b ekran kartı ile takılmana bak, özellikle bu anakartı yazdım ki, ekran kartı gayet performanslıdır bu yüzden ekran kartı için diğer bileşenlerden vazgeçme, işlemci de ram'de önemli sonuçta.

Eğer max. 400 TL harcarım dersen, kasa hariç; bu bileşenleri alıp daha sonra da bir ekran kartı ilave edebilirsin.

XILENCE XP400 400W 120MM FAN PSU REDWİNG SERİSİ R3 --- 63 TL

424 TL kdv dahil. Vatan Bilgisayar.

Alıntıları Göster
    Biostar A780L AMD760G/DDR2:80
    AMD Athlon II X2 240 (2.8GHz) 2MB :100
    OEM 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL5:70
    Hitachi 320 GB 7200 RPM:70
    Sony AD-5240S-0B 24X8X20XDvdRw:30
    Hiper 7012BL 350W Atx Kasa Siyah:70
    512 mb 4650ddr2 :90
    500-510 tl yapılıyor.

400 lira limitin var. 100-150 ye de pc yi elinden çıkarırsan. senin için süper pc olur..

• quote:

Biostar A780L AMD760G/DDR2:80
    AMD Athlon II X2 240 (2.8GHz) 2MB :100
    OEM 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL5:70
    Hitachi 320 GB 7200 RPM:70
    Sony AD-5240S-0B 24X8X20XDvdRw:30
    Hiper 7012BL 350W Atx Kasa Siyah:70
    512 mb 4650ddr2 :90
    500-510 tl yapılıyor.

400 lira limitin var. 100-150 ye de pc yi elinden çıkarırsan. senin için süper pc olur..

Alıntıları Göster
    @Akhenaton1

Ucuz olacak diye DDR2 tabanlı sistem alınmaz bu saatten sonra.

Arkadaşın elinde zaten, hdd,optik sürücü,kasa var, şimdiden onları yenilemesi yerinde olmaz.

• quote:

@Akhenaton1

Arkadaşın elinde zaten, hdd,optik sürücü,kasa var, şimdiden onları yenilemesi yerinde olmaz.

Alıntıları Göster
    @Akhenaton1

o pc 100-150 tl edermi benim yandaki ne kadar.
  • quote:

@Akhenaton1

bende fark ettim ama limit düşük. hdd idedir büyük ihtimal. performans vermez. ayrıca kasa da power nedir? zaten sistem yenilemek isterse tekrar anakart ve ram değişikliği yapar, o da yeterli olur..
  • quote:

quote:

@Akhenaton1

bende fark ettim ama limit düşük. hdd idedir büyük ihtimal. performans vermez. ayrıca kasa da power nedir? zaten sistem yenilemek isterse tekrar anakart ve ram değişikliği yapar, o da yeterli olur..

Alıntıları Göster
    Ide ile Sata arasındaki farkı anlayamazsın hocam.

Mesela 16mb ile 32mb cache'in de devahasa bir fark olacağını sanıp WD'in en kalitesiz Green ve Blue serisini de alanlar var bunalr fark yaratmaz, önemli olan diskin yapısıdır, yeni nesil tek plaka olanlar hem sessiz hem de serin çalışır, bu önemli olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 17 Temmuz 2010; 15:17:46 >

• quote:

Ide ile Sata arasındaki farkı anlayamazsın hocam.

Mesela 16mb ile 32mb cache'in de devahasa bir fark olacağını sanıp WD'in en kalitesiz Green ve Blue serisini de alanlar var bunalr fark yaratmaz, önemli olan diskin yapısıdır, yeni nesil tek plaka olanlar hem sessiz hem de serin çalışır, bu önemli olan.

Alıntıları Göster
    @LEON-X
    neyse önerilerimizi yapalım. karar veren o olsun..
  • quote:

@LEON-X
    neyse önerilerimizi yapalım. karar veren o olsun..

Alıntıları Göster
    yorumlar için teşekkürler..
    bn yine bişeler danışayım size
    1-) bn bu anakartla ekran kartını değiştirmeden ..ram le işlemciyi değişsem pc nin performansı nasıl olur...
    2-) pc nin ram anakart işlemci ve ekran kartını satıcak olsam ne kadar eder...
    3-) bu bahsettiğiniz parçaları kendim mi alıp takmam gerek...
    4-) bana biraz daha uygun fiyatta oyun oynarken kasmayacak bi sistem önerebilirmisinz..
    5-) internet tabanlı oynanan oyunda pc yi kasan en temel unsur hangisidir ram mi ekran kartı mı işlemcimi benim bu parçalardan hiç biri beni idare etmez mi :)
    yardımlarınız için tekrardan teşekkürler..

• quote:

yorumlar için teşekkürler..
    bn yine bişeler danışayım size
    1-) bn bu anakartla ekran kartını değiştirmeden ..ram le işlemciyi değişsem pc nin performansı nasıl olur...
    2-) pc nin ram anakart işlemci ve ekran kartını satıcak olsam ne kadar eder...
    3-) bu bahsettiğiniz parçaları kendim mi alıp takmam gerek...
    4-) bana biraz daha uygun fiyatta oyun oynarken kasmayacak bi sistem önerebilirmisinz..
    5-) internet tabanlı oynanan oyunda pc yi kasan en temel unsur hangisidir ram mi ekran kartı mı işlemcimi benim bu parçalardan hiç biri beni idare etmez mi :)
    yardımlarınız için tekrardan teşekkürler..

Alıntıları Göster
    512 mb ram takviyesi ve 128 mb 6600gt agp türü e.kartı temin edersen sistem performansı bayağı artacaktır.

75 tl gibi bir harcama yapman gerekebilir..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.