Şimdi Ara

PC'den MacBook'a Geçiş Yardımı | Hangi MacBook? | Artılar, Eksiler Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir aklımda olan, Mac'e geçişi ciddi ciddi değerlendirmeye başladım. Bu konuda sizlerden yardım istiyorum.

Üniversite öğrencisiyim ve yılbaşından itibaren İtalya'da bir üniversiteye gideceğim 1 seneliğine. Bu yüzden daha kaliteli bir bilgisayar arayışlarına girdim. Alacağım laptop'dan beklediklerim;

* Pil ömrünün uzun olması ve en azından o performansıyla 1.5 sene götürmesi
    * Isınma, zamanla vidaların gevşemesi gibi basit bir problemi olmamalı
    * Windows'lardaki, uzun süre kullanımdan sonra bilgisayarın yavaşlaması gibi bir problemin olmaması (Mac'in bu konuda daha iyi olduğunu düşünüyorum, doğru mudur?)
    * 500 GB'dan fazla hafızasının olması

Yaklaşık 2500'ü peşin olacak şekilde 4000TL'ye kadar bütçem var. Fakat laptop'a karar veremedim. Air mi Pro mu? Air'in DVD sürücüsü olmaması ve tek USB çıkışının olması sebebiyle eliyorum. Bunun dışında ne alacağıma karar vermedim. Hiç Mac kullanmadım ve belli endişelerim de var;

* Çok fazla internet kullanıyorum, Flash vs. isteyen sitelerde sıkıntı yaşar mıyım?
    * Performansı nasıldır? Tahminen kendi laptop'ımla aynı özelliklere sahip bir laptop alacağım. Performans olarak daha mı iyi çalışır Mac?
    * Program temininde sıkıntı yaşar mıyım? PC'me elde ettiğim yollarla uygulama alabilir miyim?
    * Windows'tan Mac'e geçişte ne gibi sıkıntılar yaşarım?
    * Fazla oyun oynayan biri değilim, fakat en azından bir iki zaman geçirebileceğim oyunumun olmasını isterim. Ne tip oyunlar var?

Bir de en önemli soru, aşırı görüntü isteyen biri değilim, HD film izlemek büyük keyfim. Sırf bunun için Retina ekranlı almaya gerek var mı? Saygılarımla

• cridor C kullanıcısına yanıt
    11" ve 13" air modellerde 2tane usb3.0 çıkışı vardır, tek değildir

Flash vs. isteyen sitelerde sıkıntı yaşar mıyım demişsin, yaşamazsın. mac version flash player'da var

Program temininde sıkıntı yaşar mıyım? PC'me elde ettiğim yollarla uygulama alabilir miyim demişsin, her programı bulabilirsin. eğer aynısı yoksa alternatifini bulabilirsin, yok diye birşey yok

Windows'tan Mac'e geçişte ne gibi sıkıntılar yaşarım? demişsin, ilk 1hafta zor gelir. gerçi öğrenme kabiliyetine göre değişir o süre, ama basit bir sistemdir

HD film izlemek büyük keyfim. Sırf bunun için Retina ekranlı almaya gerek var mı? demişsin, harici bir ekranda izleyeceksen gerek yok. biliyorsun ki 1080p çözünürlük yok macbooklarda, retinalar hariç

Ne tip oyunlar var? , süper mario var full hd
  • Merhaba arkadas

Yukarıdaki abi gayet guzel yazmis.Bende bir iki sey ekleyeyim dedim

*Mac de windows gibi bir sure sonra yavaslar.Aksini soyleyen yalan soyluyodur.
    *İyice arastirmadan alma.Fiyatlari el yakar can sikar.
    *Sunuda eklemek isterim bilgisayar dedigin cabuk eskir, maclerde malum islemci ekran karti vb hep orta seviye.Yani demek istedigim milyarlar versigin alet 2 senede çop olmasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi â -- 27 Temmuz 2013; 2:45:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O butceyle Retina alinmali ancak o zaman 500'den fazla kapasite zor olur.

Oyun konusunda Steam'de OS X destekli bolca oyun mevcut: store.steampowered.com
    Internet konusunda sikinti olmaz.
    Pil omru kesinlikle uzundur.
    Windows gibi sisme yapmaz. (Windows'un sismesinin sebebi registry dir)
    Bahsettiginiz basit problemler yok gibi ancak insan yapimi, hatalar olabilir. Sorun varsa yenisiyle degistiriyorlar zaten. Ancak %99 boyle bir sey olmaz.
    Windows'dan Mac'e geciste harici HDD'niz varsa o sorun cikarabilir, Mac'ler NTFS formati okuyamaz. Iki sisteminde rahatca kullanabildigi ExFAT'a formatlarsaniz sorun olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de Macbook almayı düşünüyorum hem bana hem de konuyu açan arkadaşıma yardımcı olabilir diye buraya soruyorum.

Ebay'de şöyle bir Macbook pro buldum retina ekranlı sormak istediğim bu Macbook en son nesil midir ? Alınması uygun mudur ? Yoksa tavsiye edebileceğiniz farklı yaklaşık bu özellikleri taşıyan bir Macbook var mı ?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130955734012#shId

Teşekkür ediyorrum şimdiden. Konu sahibi arkadaş kızmamıştır umarım buraya osrduğum için

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

O butceyle Retina alinmali ancak o zaman 500'den fazla kapasite zor olur.

Bahsettiginiz basit problemler yok gibi ancak insan yapimi, hatalar olabilir. Sorun varsa yenisiyle degistiriyorlar zaten. Ancak %99 boyle bir sey olmaz.
    Windows'dan Mac'e geciste harici HDD'niz varsa o sorun cikarabilir, Mac'ler NTFS formati okuyamaz. Iki sisteminde rahatca kullanabildigi ExFAT'a formatlarsaniz sorun olmaz.

Benimde bir kac sorum olucak. ExFat formatinda Fat32 gibi tek bir dosya belirli bir boyutun uzerindeyde yazamama gibi bir skinti oluyor mu?
    Ben windowstan gecis yapicam ama muziklerim, ve itunes arsivimdeki muzikler konusunda neler yapmam lazim cunku i tunes arisivi ipod ile senkolize o yuzden sorun olur gobi gel? Ayni zamanda telefon ve ipod un yedekleri konusunda? Film ve altyazi formatlari ve Turkce karakter konusunda skinti olur mu? Benimde butcem yaklasik arkadas kadar(4 bin zorlarsak 4-5 arasi) bende air ne kadar guzel gelsede dvd ve ipod,iphone var ve ipad i de almayi dusundugumden eledim. Ben de 3-4 sene kullanmayi dusunuyorum. Pro olcaksa retin olmali dusuncesindeyim. Gerci apple tv alil film dizi izlerken tv ye aktrabilirim. Ama kararsizim en iyi secenek sizce hangisidir.

• Lostfan kullanıcısına yanıt
    yazdığın linkteki model 15"retinalar için en güncelidir, ama son nesil macbooklar haswell işlemcili modellerdir
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    "ExFat formatinda Fat32 gibi tek bir dosya belirli bir boyutun uzerindeyde yazamama gibi bir skinti oluyor mu?"
    olmuyor

"Film ve altyazi formatlari ve Turkce karakter konusunda skinti olur mu?"
    olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

O butceyle Retina alinmali ancak o zaman 500'den fazla kapasite zor olur.

Benimde bir kac sorum olucak. ExFat formatinda Fat32 gibi tek bir dosya belirli bir boyutun uzerindeyde yazamama gibi bir skinti oluyor mu?
    Ben windowstan gecis yapicam ama muziklerim, ve itunes arsivimdeki muzikler konusunda neler yapmam lazim cunku i tunes arisivi ipod ile senkolize o yuzden sorun olur gobi gel? Ayni zamanda telefon ve ipod un yedekleri konusunda? Film ve altyazi formatlari ve Turkce karakter konusunda skinti olur mu? Benimde butcem yaklasik arkadas kadar(4 bin zorlarsak 4-5 arasi) bende air ne kadar guzel gelsede dvd ve ipod,iphone var ve ipad i de almayi dusundugumden eledim. Ben de 3-4 sene kullanmayi dusunuyorum. Pro olcaksa retin olmali dusuncesindeyim. Gerci apple tv alil film dizi izlerken tv ye aktrabilirim. Ama kararsizim en iyi secenek sizce hangisidir.

Suanki bilgisayarinizdaki iTunes klasorunu aynen tasirsaniz sorun olmamasi lazim, daha once PC'den Mac'e arsiv tasimadim ancak Mac'ten Mac'e tasidigimda boyle yapmistim, sorun olmamisti. Illaki bir yolu vardir Google'dan arayarak bulursunuz. O butceyle yine dedigim gibi Retina alinmali. Amerika'dan alma imkaniniz varsa daha ucuza gelir.

• @visiotech.gen.tr
    Teşekkür ederim.

@zordion
    teşekkürler.
    bakıyım biraz daha araştırayım. Amerika'dan alabilirim,zaten burada Apple Store açılınca servis-garanti sıkıntısıda kalkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatov -- 27 Temmuz 2013; 14:28:05 >
  • MacBook'lar icin zaten servis-garanti sikintisi yok, aynisi iPad'ler ve iPod'lar icin de gecerli. Hepsinin uluslararasi garantisi burada da geciyor. Sadece iPhone'unki gecmiyor o da Apple Store'la birlikte duzelecek.

• Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu durumda Ekim'i beklemeye karar verdim. Mantıklı bir iş mi yapıyorum, yoksa Ağustos'ta almanın bir farkı olur mu? Belki o sürede Apple Store da açılır bana bir faydası olur. Şimdi laptop'ımı elimden çıkarıp bekleyeceğim. Türkiye'deki laptop'larda fiyatlarda acayip bir tutarsızlık var. Bir yerde 3.100TL olan bilgisayar diğer tarafta 3.700 liraları görüyor. Bir de, boşa Mavericks'e upgrade için beklemeyeyim. Bu durumda yenilerden alacağım. Önemli bir sorum var;

* Şuanda yanlış bilmiyorsam Intel kullanıyor Apple. Haswell'ın buna göre artıları eksileri nelerdir? Alınmalı mı?

@visiotech.gen.tr

SSD'li ve Retinalı bir MacBook beni cezbetmiyor değil. Fakat 70 GB'a yakın müzik arşivim var ve bunu kullanmam lazım. 256 SSD'li bir laptop belki olabilir. Olmadı, kendim bir Hard Disk alıp içine yerleştiririm.

NTFS konusu çok önemliydi. Hatırlattığınız için teşekkür ederim.

@zordion

Aslında çok iyi bir makinaymış linkte yolladığınız. Fiyatı da uygun. Aslında Avrupa'ya gitmişken oradan almayı da düşünmüyor değilim. Fakat arada büyük bir fark yok, onun yerine Türkiye'den alırım, hem iki yıl garanti olur, hem de Türkçe klavye olur.

@lostfan

• Gerci baktim yaklasin 1000 liralik bir fark olusuyor i7 2.7 16 gb ram ve 512 gb ssd li model de

• quote:

Gerci baktim yaklasin 1000 liralik bir fark olusuyor i7 2.7 16 gb ram ve 512 gb ssd li model de

Siz şu modelden bahsediyorsunuz galiba?

http://www.pupadankapiniza.com/asp/product/7193/MacBook-Pro-15-ME665TU-A

Çok güzel bir makinaymış aslında.
  • cridor C kullanıcısına yanıt
    "Şuanda yanlış bilmiyorsam Intel kullanıyor Apple. Haswell'ın buna göre artıları eksileri nelerdir?"

şuanki modeller 3.jenerasyon Ivy Bridge işlemcilere sahip, yeni modellerse 4.nesil haswell işlemciler oluyor. ikiside intel, artılarını eksilerini haswell diye aratırsan daha detaylı olarak görebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cridor

quote:

Gerci baktim yaklasin 1000 liralik bir fark olusuyor i7 2.7 16 gb ram ve 512 gb ssd li model de

Siz şu modelden bahsediyorsunuz galiba?

http://www.pupadankapiniza.com/asp/product/7193/MacBook-Pro-15-ME665TU-A

Çok güzel bir makinaymış aslında.

Aynen o cok iyi ama su haswell olayi kafami karistirdi. Simdi bu retinalar yeni olup haswell olan mi yoksa haswell sonra mi cikicak? Baklim biraz zayen ekim-kasim donemi alicam sanirim

• Vatov kullanıcısına yanıt
    haswell işlemcili retina üretilmedi daha, sadece air modeller tanıtıldı ve satışa çıkarıldı. bir sonraki konferansı beklemen lazım retinalar için (sonbahar dönemi)
  • Apple Store ekim ayı gibi açılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

haswell işlemcili retina üretilmedi daha, sadece air modeller tanıtıldı ve satışa çıkarıldı. bir sonraki konferansı beklemen lazım retinalar için (sonbahar dönemi)

Zaten o donemlerde almayi dusundugumden beklicem yani kalmis 3-4 ay zaten

• Bugün hem Media Markt'ın Apple standında yarım saate yakın zaman geçirdim. Gece de bir arkadaşımın MacBook Pro'sunu inceledim. Yeni seri Pro'larda DVD sürücünün olmadığını öğrendim. Bu da bana Air'leri tekrar listeye sokmama sebep oldu. İncelemelerimden sonra, SSD'siz bir bilgisayar almamaya karar verdim. şuan üretilen iki model arasında kaldım. Belki Ekim'den sonra bir şeyler değişebilir, fakat o bilgisayarların Türkiye'ye gelmesi Aralık'ı bulur diye düşünüyorum. Muhtemelen o zamana kadar ben bu bilgisayarlardan birini almış olurum. Bunlar;

- MacBook Pro 13" Retina DC i5 2.6GHz/8GB/256GB flash/HDG4000 4.943 TL Bilkom Fiyatı
    - MacBook Air 13" DC i5 1.3GHz/4GB/256GB/HDG 3.817 TL Bilkom Fiyatı

Aralarında 1 liraya yakın bir fark var. Bu da beni düşündürdü açıkcası. Bugün kullanma fırsatı yakaladığım makina, i7 8GB Ram'li Late 2011 üretimiydi. İncelemeden gördüklerimi ve sorularımı yazıyorum;

* Hd3000 Grafik Kart'lı bir makina kullandım. iTunes'dan HD Trailer izledim ardından da Youtube'dan 1080p video izledim. LED ekranli, 1366x700 çözünürlüklü laptop'ımdaki kadar kaliteli bir görüntü alamadım. Acaba kullandığım kartın eski olmasından dolayı mı? HD4000'lerde grafikler daha mı canlı? Yoksa bu retinayla mı alakalı? Bu yüzden sırf Retinalı Pro alınmalı mı? Yoksa Air'in görüntüsü de HD3000'den iyi midir?

* HDMI Çıkışı, Pro'larda var, Air'lerde yok. Bir sunum yapmam gerekirse, bunun için adaptör alacağım. Bilgisayarımı TV'ye bağlayıp izlemeyi çok severim. Bu yüzden Pro almaya gerek var mı? Apple TV alsam veya adaptör kullansam ne olur?

* Çok fazla oyun oynayan biri değilim. Çok sıkıldığım günlerde zaman geçirmek için max 45dk-1 saat oynayabilirim. Mafia II veya Civilization V gibi bir iki oyunum olsa fena olmaz. Bunları Air'de de kullanabilir miyim? Yoksa illa Pro mu almalı performans için.

* Air'deki Haswell işlemci ama 1.3 GHZ olması korkutuyor. Bu eski i5'lerde kaç GHZ'e yakın bir performans verir? 2.3? 2?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cridor -- 29 Temmuz 2013; 0:41:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.