Herkese iyi akşamlar bilgisayarımda çok ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Ben yeni bir sistem aldım sistemim gigabyte ga-ma770t olan imzamdaki sistem yalnız işlemci normalde phenom ii x3 ben core unlock ile x4 yapıyorum.
Soruna gelirsek bilgisayar zorlandığında donuyor ve reset atıyor örneğin ets2 de menüde bi anda donuyo ses takılı kalıyor sonra resetliyor. Fordum donanımda birine pm atmak istediğim zaman donup resetliyor birde crysis 2 de gizlilik modundan çıkmadan zırh moduna geçersem resetliyor.
Belki dedim psu yetmiyorduk 400 watt everest di gittim high power 500 watt aldım sorun devam ediyor. Ram yetersiz olabilir dedim corsair vengeanca 4gb aldım sorun devam ediyor. Kingston hyperx ramlar sorunlu olabilir dedim onları çıkarttım corsairle denedim sorun devam ediyor.
Cpunun core unlock özelliğini kapattım orjinaline çevirdim hala devam ediyor oc yok cpu soğutucum kaliteli ve büyük max 42 derece görüyor zorlandığında.
Kasada statik olabilir dedim komple kasamı değiştirdim yine devam ediyor.
Biosu sıfırladım sorun aynı şekilde devam ediyor.
Fakat birşey dikkat ettim 8500 ü çıkarttım ve eski sistemimde sli yaptığım diğer 8500ü taktım yine devam ediyor onu da çıkarttım yerine geforce 100 taktım bu sefer oyunlardaki reset atmalar gitti tamam dedim sorun ekran kartındaymış ama bilgisayar kopyalama işlemi yaparken birkez daha reset attı bu sefer g100 ü çıkarttım x1050 taktım bunda oyunlara giremedim kart yetersiz geliyor ama pm atabiliyorum. Arakdaşımın sorunsuz kullandığı Asus 8500gt taktım yine aynı şekilde ets2 ye falan giremiyorum.
Bu sorunu ne yaptıysam çözemedim sizce sorun nerede olabilir 3 farklı 8500 taktım 3ü de aynı yerlerde aynı sorunları verdi sanırım sistemimin 8500 e alerjisi var
Ben bu sisteme Msi 750Tİ alacaktım fakat açıkcası şu an korkmaya başladım sorunu çözemezsem diye daha ne deneyebilirim birtürlü çözüm bulamıyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme