neden yapıyor olabilir yardımcı olursanız çoook memnun olurum şimdiden teşekkür ediyorum
vista için ram yetersiz kalıyo olabilir.her iki rami de aynı bilgisayara takıp 2gb ramle bi dene.yine doncak mı bakalım?? bu arada ikisini de mi çevirdin?ikisini de vistaya çevirdiysen ikisi de mi donuyo?
1gb ram'li sisteme vista kurarsan takılması doğal tabi, en az 2gb istiyor birde yüklediğin işletim sistemi ne premium'mu,Business Edition mu? Xp'ye geçersen sisteminin rahatlıycağını görebilirsin, ama vistada kalcam diyorsan 1gb ram'e ilave olarak diğer rami'de tak bakalım devam edicek mi donmalar
Arkadaşlar yanlış okudunuz galiba pc lerde önceden vista vardı xp ye çeviriyoruz işletim sistemini
vista tabiki kaldırmaz benim ayrıca core2 duo E6420 işlemci asus p5ld2-se anakart 2gb ram 512 X1600pro ekran kartı high power 370W psu 250gb samsung hdd olan sistemime dahi kurmadım vistayı :)
Hdd'de Bad Sector oluşmuş olmasın chkdsk yapmayı denediizmi?
mrb "chkdsk" ne olduğunu bilmiyorum açıklarsanız birde onu deneyeyim dediğinizin ne olduğunu bilmiyorum ama o da olabilir
daha önce başka bir pc de format sırasında hard disk bölme sorunu yaşamıştım üzerindeki jumper ı sökence düzelmişti yine sorun hard disk te olabilir sorun yalnız bu hard disk başka
quote:
Orjinalden alıntı: jeepers creepers
mrb "chkdsk" ne olduğunu bilmiyorum açıklarsanız birde onu deneyeyim dediğinizin ne olduğunu bilmiyorum ama o da olabilir
daha önce başka bir pc de format sırasında hard disk bölme sorunu yaşamıştım üzerindeki jumper ı sökence düzelmişti yine sorun hard disk te olabilir sorun yalnız bu hard disk başka
Chkdsk: Disk yada disketi check (kontrol) eder. Disk yada disket üzerindeki toplam alanı, ne kadarının kullanıldığını ne kadarının kullanılmadığını gösterir. Ayrıca disk yada disketteki hataları kontrol ederek düzeltir
ok teşekkür ederim yalnız chkdsk i biraz araştırdım şimdi bad sector problemi olan arkadaşlar pc de donma problemi olduğundan bahsetmemiş pc ler şuan burada yanımda diil o yüzden deneyemedim
başka şüphelendiğiniz bir konu var mı?
xp yi kuruyorum pc yi çalıştırıyorum 10 dk kadar çalışıyo sonra donup kalıyo işlemcide aşırı ısı problemi yok
Böyle sorunu ilk defa sizde görüyorum garip bi durum 10dk sonra donma problemi
oc yapmış olabilirmisin biosu kurcalarken filan?eğer öyleyse olabilir donmalar.bios ayarlarını default yap. ayrıca hdd sorunu da yükske ihtimal. anakartta kapasitör şişmesi de olabilir.hepsini kontrol et. düzelmezse başka hdd ile dene.eğer başka hdd ile çalışırsa kendi hddni garantiye yolla.garanti yoksa ve bilgin var low level format at.ama kendine güvenmiyosan bilen birine yaptır.riskli bi iş çünkü
oc yapmadım ama büyük ihtimal hdd ler problemli tşk ler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme