Şimdi Ara

Pc Kapalıyken Mouse sallayınca pc açiliyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün topladığım bir makinada çıkan sorun bu daha önce hiç karşılaşmadım. pc kapattıktan sonra mouse sallad'g'mda pc aciliyor. Mouse ps/2 pc kapaliyken mouse isigi yaniyor.Anakartta bi problem oldugunu dusundum.Sonra BIOS tan bi ayar olabilicegini dusundum ama nafile bir cozum bulamadim.Anakart Faxconn N15235

Acaba anakart uzerine baglanan FrontUSB minik jaklarinda bir problem mi var.Bunlar yanlis takilirsa cakisma yaparmi.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flight643 -- 19 Mart 2007; 10:12:57 >

• Bilgisayar kapandığında farenin ve klavyenin ışığının yanmasık kayıt defterinden düzenleniyor sanırım..! Fareyi sallayınca açılması da çok ilginç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

Bilgisayar kapandığında farenin ve klavyenin ışığının yanmasık kayıt defterinden düzenleniyor sanırım..! Fareyi sallayınca açılması da çok ilginç..
    Bios u resetlersen düzelir diye düşünüyorum.
  • quote:

Bilgisayar kapandığında farenin ve klavyenin ışığının yanmasık kayıt defterinden düzenleniyor sanırım..! Fareyi sallayınca açılması da çok ilginç..
    eğer "hibernate" modunda kapatmıyorsanız pc yi , anakartta wake on mouse gibi bir seçenek olup olmadığını kontrol etmek lazım.
  • Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCur rentVersionWinlogon Burada belki işinize yarayan birşeyler vardır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: denver06

eğer "hibernate" modunda kapatmıyorsanız pc yi , anakartta wake on mouse gibi bir seçenek olup olmadığını kontrol etmek lazım.

Alıntıları Göster
    Bios zaten resetli hem daha 0 yani.Hibernate de değil.Wake on mouse ve benzeri hiçbişi yok biosda ps/2 olarakda bişi yok.

Demin USB mouse taktım onda bir problem yok.Neden ps/2 de problem çıkarıyor.Klavyeden bir tuşa bastığındada açılıyor.Acaba Anakarttamı bir problem var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flight643

Bios zaten resetli hem daha 0 yani.Hibernate de değil.Wake on mouse ve benzeri hiçbişi yok biosda ps/2 olarakda bişi yok.

Demin USB mouse taktım onda bir problem yok.Neden ps/2 de problem çıkarıyor.Klavyeden bir tuşa bastığındada açılıyor.Acaba Anakarttamı bir problem var?

Alıntıları Göster
    Anakartta bir problem yok..! Biraz önce fareyi sallayınca açılıyor dediniz, şimdi ise klavyeden bir tuşa basınca diyorsunuz..! Bios'dan bir bakın,, Yok ise öyle birşey, yukarıda yazdığım yere bir göz atın kayıt defterinden..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Anakartta bir problem yok..! Biraz önce fareyi sallayınca açılıyor dediniz, şimdi ise klavyeden bir tuşa basınca diyorsunuz..! Bios'dan bir bakın,, Yok ise öyle birşey, yukarıda yazdığım yere bir göz atın kayıt defterinden..

Alıntıları Göster
    Mouse ve klavyedede açıldığı için uzun uza anlatmaya gerek yok diye düşündüm.Ondan 1 tanesini yazdım her 2sindede problem var yani mouse salladığında klavyeden 1 tuşa bastığında makina açılıyor.her nerden ayar yapılırsa yapılsın anlaşılıcağı gibi ps/2 lerde bir sorun var.BIOS üzerinde ps2 ler ile ilgili hiçbir seçenek yok.Anakarta bağlanan minik jaklar yanlış bağlanırsa çakışma yaparmı tek sorun ordan kaynaklanır diyorum eğer öyleyse bu anakart başka bir yere gidip orada yapılıcak tarafımızdan.Eğer problem oradada değilse Anakart garantiye gidicek.

• quote:

Mouse ve klavyedede açıldığı için uzun uza anlatmaya gerek yok diye düşündüm.Ondan 1 tanesini yazdım her 2sindede problem var yani mouse salladığında klavyeden 1 tuşa bastığında makina açılıyor.her nerden ayar yapılırsa yapılsın anlaşılıcağı gibi ps/2 lerde bir sorun var.BIOS üzerinde ps2 ler ile ilgili hiçbir seçenek yok.Anakarta bağlanan minik jaklar yanlış bağlanırsa çakışma yaparmı tek sorun ordan kaynaklanır diyorum eğer öyleyse bu anakart başka bir yere gidip orada yapılıcak tarafımızdan.Eğer problem oradada değilse Anakart garantiye gidicek.

Alıntıları Göster
    Anakartta herhangi bir sorun olma ihtimali yok..! Kayıt defterinden anlayanm arkadaşlar belki yardımcı olurlar sana.. Büyük ihtimalle kayıt defteri ile ilgilidir bu..

• quote:

Anakartta herhangi bir sorun olma ihtimali yok..! Kayıt defterinden anlayanm arkadaşlar belki yardımcı olurlar sana.. Büyük ihtimalle kayıt defteri ile ilgilidir bu..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Gereqsiz

Kayıt defteri ile alakası yok.Lütfen yanlış bilgi vermeyelim! Bios'ta bi ayar olması gerekiyor...Mesela bende de aynı olaydan var biostan ayarlayıp PC'yi kapatıyorum ve mouse 2 kere tıklayınca pc kendi kendine açılıyor..Bunun regedit le ne alakası olabilirki?

• quote:

Orijinalden alıntı: OziiX

quote:

Kayıt defteri ile alakası yok.Lütfen yanlış bilgi vermeyelim! Bios'ta bi ayar olması gerekiyor...Mesela bende de aynı olaydan var biostan ayarlayıp PC'yi kapatıyorum ve mouse 2 kere tıklayınca pc kendi kendine açılıyor..Bunun regedit le ne alakası olabilirki?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: O.z.X

quote:

Lütfen yazdığımı dikkatle okuyun..! "ihtimalle" dedim..!

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: O.z.X

quote:

Lütfen yazdığımı dikkatle okuyun..! "ihtimalle" dedim..!

Alıntıları Göster
    @Flight643; Hocam anakartın tam modelini verebilirmisiniz acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: OziiX

@Flight643; Hocam anakartın tam modelini verebilirmisiniz acaba.

Alıntıları Göster
    hocam sen denetim masasından veya bios setup a bi bak;
    "hibernate" özelliği ile ilgili. Bence pc tam kapanmıyor gibi. Peki fişini tamamen çekip taktığın zaman yine o şekilde açabiliyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

hocam sen denetim masasından veya bios setup a bi bak;
    "hibernate" özelliği ile ilgili. Bence pc tam kapanmıyor gibi. Peki fişini tamamen çekip taktığın zaman yine o şekilde açabiliyor musun?

Alıntıları Göster
    senin problemin bios tan arkadaşım -power manegement setup- menüsüne gir orada
    -power on fuction- seçeneği var orası disabled olması lazım seninki mouse, anykey, veya both olabilir büyük bi ihtimal both
    çünkü both klavye ve mouse ikisiylede açar disablead yaparsan sorunun çözülücek büyük bi ihtimal

kolay gelsin....

• arkadasım senin sorun sadece bios ayarlarındandır bios da fare veya klavye ile açma yeri var oradan onu disable yapman lazım yoksa her dokundugunda fareye bilgisayarın açılır kolay gele fare yeri biosta olmama gibi bir ihtimali yok sen bulamıyorsundur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali46tunc

arkadasım senin sorun sadece bios ayarlarındandır bios da fare veya klavye ile açma yeri var oradan onu disable yapman lazım yoksa her dokundugunda fareye bilgisayarın açılır kolay gele fare yeri biosta olmama gibi bir ihtimali yok sen bulamıyorsundur
    Anakarttaki ilgili jumperlarda değişiklik yapmak gerekiyor olabilir. Anakartın kitapçığına danışman lazım bunun için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efshane

Anakarttaki ilgili jumperlarda değişiklik yapmak gerekiyor olabilir. Anakartın kitapçığına danışman lazım bunun için.

Alıntıları Göster
    Sorunun anakartta olduğu kanaatine vardık.Dediğiniz herşeyi yaptım.Bios tan olabiliceğini biliyordum ama Power Management kısmında ilgili ilgisiz tüm kısımları değiştirdim.Hiçbir şekilde olmadı Regedit ile alakası olmamalı bence çünkü o cd ile yüzlerce makina kuruluyor.Windows ile ilgili değil kanımca olay kesinlikle anakart ile ilgili. dün anakart garantiye gitti bugün bu saatlerde yenisinin gelmesini bekliyoruz.Kart üzerindeki Jumper lar zaten anakart üzerinde yapılı olarak geliyor bu kartta.

makinayı yapmak için sallamıyorum 10 - 15 kişiye danıştık. 5 kişi makiyayı inceledi.3 kişi Şase yapabiliceğini söyledi anakartın altına kutular koyduk.Hiç bir metale temas etmemesine karşın yinede aynı sorun devam etti.Oda yetmedi USB jakları Pwr jaklarını çıkardık belki switchlerin bağlanmasında bi çakışma vardır diye tornavida ile pwr switch e deydirerek çalıştırdık.Aynı sorun devam etti.Kart garantiye gitti onlarda aynı sorun yaşanmış galiba tam bilgi vermediler.bugün gelicek yeni kart.

Anakart Modeli: Faxconn N15235

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flight643 -- 21 Mart 2007; 12:44:40 >

• quote:

Sorunun anakartta olduğu kanaatine vardık.Dediğiniz herşeyi yaptım.Bios tan olabiliceğini biliyordum ama Power Management kısmında ilgili ilgisiz tüm kısımları değiştirdim.Hiçbir şekilde olmadı Regedit ile alakası olmamalı bence çünkü o cd ile yüzlerce makina kuruluyor.Windows ile ilgili değil kanımca olay kesinlikle anakart ile ilgili. dün anakart garantiye gitti bugün bu saatlerde yenisinin gelmesini bekliyoruz.Kart üzerindeki Jumper lar zaten anakart üzerinde yapılı olarak geliyor bu kartta.

makinayı yapmak için sallamıyorum 10 - 15 kişiye danıştık. 5 kişi makiyayı inceledi.3 kişi Şase yapabiliceğini söyledi anakartın altına kutular koyduk.Hiç bir metale temas etmemesine karşın yinede aynı sorun devam etti.Oda yetmedi USB jakları Pwr jaklarını çıkardık belki switchlerin bağlanmasında bi çakışma vardır diye tornavida ile pwr switch e deydirerek çalıştırdık.Aynı sorun devam etti.Kart garantiye gitti onlarda aynı sorun yaşanmış galiba tam bilgi vermediler.bugün gelicek yeni kart.

Anakart Modeli: Faxconn N15235

Alıntıları Göster
    Kart demin elime ulaştı tek sorun Bios´un upgrade edilmesi gerekiyormuş.Sorun buymuş upgrade edildi ve geldi.Yardımcı olduğunuz için çok sağolun teşekkür ederim :)

• quote:

Kart demin elime ulaştı tek sorun Bios´un upgrade edilmesi gerekiyormuş.Sorun buymuş upgrade edildi ve geldi.Yardımcı olduğunuz için çok sağolun teşekkür ederim :)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Flight643

benim de eskiden telefon çalınca açılıyodu bios tan hallettim sonra yalnız senin mouse la açılması güzelmiş ben olsam değiştirmezdim

• Flight643 F kullanıcısına yanıt
    2007 de yaşadığınız sorunu bende yaşıyorum klavye ve mauseden açılıyor pc'm anakart Ga-b75-d3v gigabyte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.