Arkadaşlar. Bir internet sitesinden video eğitim paketi satın aldım. Süresi kısıtlı ( 1 ay ). Ben bu süreyi uzatabilmek için videoları bilgisayarda ekranı kayda alarak kaydetmek istiyorum. Videoyu direk indirsem anlaşılır ve işin hukuki boyutu var. Sizce ekran video kaydı anlaşılır mı ? Not : videoları chrome kullanarak dershanenin kendi sitesinden izliyorum. |
PC Ekran Kaydı Alındığını Siteler Anlayabilir mi?
Ekran kaydı, bilgisayar ekranında gerçekleşen etkinlikleri yakalayan bir teknolojidir. Bu kayıtlar, eğitim videoları, yazılım demosu ve oyun oynanışları gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Ancak ekran kaydı aldığınızı web sitelerinin anlayıp anlamadığı konusunda meraklar oluşabilir.
Genel olarak, web siteleri ekran kaydı alındığını doğrudan tespit edemezler. Bununla birlikte, belirli durumlarda ekran kaydı alındığına dair bazı işaretler ortaya çıkabilir.
tusdata Ekran Kaydı ve Video İndirme
tusdata gibi ekran kaydı ve video indirme hizmetleri, web sitelerinden video indirmenize ve ekran kayıtları almanızı sağlar. Bu hizmetleri kullanırken, web sitesi sunucusuna gönderilen istekler ekran kaydı alındığına dair ipuçları verebilir.
Ekran Kaydı Alındığı Nasıl Anlaşılır?
Bazı web siteleri, ekran kaydı alındığını tespit etmeye yönelik özel önlemler alabilir. Örneğin:
- cybrsec4pi: Bu tarayıcı uzantısı, ekran kaydı alındığında kullanıcıları uyarabilir.
- Benzersiz İzleyiciler: Bazı web siteleri, her kullanıcıya benzersiz bir izleyici kodu atar. Ekran kaydı alındığında, bu kod tüm kayıt boyunca görünür olabilir ve web sitesine kaydedilerek ekran kaydı alındığının tespit edilmesini sağlar.
- Erişim Kayıtları: Web siteleri, sunucu erişim kayıtlarını inceleyerek ekran kaydı alındığına dair anormal istek kalıpları arayabilir.
Ekran Kaydı Aldığım Anlaşılır Mı?
Çoğu durumda, ekran kaydı aldığınızı web siteleri doğrudan anlamayacaktır. Ancak ekran kaydı alırken dikkatli olmanız ve web sitesinin kullanım koşullarını ihlal etmemeye özen göstermeniz önemlidir. Ekran kaydı almanın yasa dışı olduğu veya web sitesinin politikalarını ihlal ettiği durumlarda, uygun cezalarla karşılaşabilirsiniz.