Merhaba dostlar bir kaç gün önce ikinci el ps5 aldım. Satan adam orjinal hdmi kablosu yerine başka bir kablo verdi. Bunun da 4k yı desteklediğini söyledi ama emin değilim. Playstation ın ekran ve video ayarlarında video çıkış bilgileri kısmında 3840x2160 60 hz yazıyor ama emin olamadım. Bunu anlamamın bir yolu var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Playstation 4k görüntü mü veriyor nerden anlarım?
-
-
Ps5'in kutusundan Hdmi 2.1 kablo çıkıyor. Hdmi 2.1 kablosunun alametifarikası 4k çözünürlüğünde 60 hz'nin üstüne çıkmak. Yani size muadil bir kablo verip vermediğini ancak 4k 60hz üzerine çıkabiliyor mu bu şekilde anlayabilirsiniz. Hdmi 2.0 kablo verdiyse o da zaten 3840x2160 60 hz yazar. 4k gibi bir çözünürlükte 60 hz üzerini destekleyen tv monitöre bağlayarak anlayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise size verdiği kablonun marka/modelini öğrenip internette araştırma yaparak öğrenebilirsiniz. Bunlar haricinde hdmi 2.0 ile 2.1 arasındaki ayrımı anlamanın yolu varsa bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relinquished06 -- 18 Mart 2023; 15:55:33 > -
Televizyonum zaten 4k destekliyor. O ayarlarda yaptığım teste göre 4k 60 fps ama ona güvenebilir miyim?
sizde ps5 varsa rica etsem desteklemeyen bir hdmi kablosu takıp dener misiniz sizde farklı bir çözünürlük mü çıkacak diye soruyorumR
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bende desteklemeyen kablo var fakat 4k cihaz yok :) Şu an cihaz sizde 4k 60 hz yazıyorsa o değere güvenebilirsiniz fakat hdmi 2.0 yani eski kablo da vermiş olabilir. 4k 60 fpsden farkı anlayamazsınız yani. Önemli olan 4k 60 hz üzerine çıkıp çıkamaması. 4k 60 hz üstü de ancak hdmi 2.1 ile mümkün. Ps5 kutusundan da bu sebeple 2.1 çıkıyor.
-
Zaten 3840x2160p 4k demektir. Herhangi bir sorun yok.
-
Selam arkadaşlar...
Konuyla alakalı bir şey sormak istiyorum...
Samsung 55q60rat TV var. QLED 4K 3840x2160
ancak sanırım hdmi 2.1 yok bu TV'de. PS5 aldım, yakında gelecek.
Tv çok mu yetersiz kalır acaba :/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tv'nizin 4k 60Hz desteğiz var hamı 2.1 desteği olmasına gerek yoktur ha ben daha yüksek bir fps örnek 120fps oyunlar oynarım derseniz ozaman 2.1 hdmı destekli bir tv amanız gereklidir.
-
3 yıllık evliyim, evlenirken aldım TV'yi. Tv'den çokta memnunum :) Taa ki hdmi 2.1 'in bu derece önemli olduğunu öğrenene kadar.
Fiyatlar uçuk, uzun bir süre bu TV ile devam.
Teşekkür ederim yanıtınız için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X