Şimdi Ara

PC GÖZLERİMİ AŞIRI YORUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 5 senedir pc kullanıyorum günde ortalama 4 5 saat kadar.2-3 aydır grafik işine merak saldım 10 12 saat kadar pc başındayım.son 1-2 haftadır saat akşam 7 8 oldumu gözlerimde aşırı bi yorgunluk hissetmeye başlıyorum1-2 hafta öncesine kadar gece 3 4 e kadar otursam bile böyle bir sorun olmuyordu.sizdede oluyormu acaba bi kaç hafta böyle sabah 9 10 da kalkıp 3 4 e kadar oturdum pc başında . ondanda olabilir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps3man -- 17 Kasım 2010; 11:41:14 >

• Senin hayatta kalman bir mucize
  • SAKİN OL VE KLAVYEYİ YAVAŞÇA YERE BIRAK
  • senelerdir günde 4-5 saat (8-9 senedir)son 2-3 senedir günde en az 10 saat pc başındayım , ölmek üzereyim. alışazaksıın
  • Ps3 oyna
  • monitörünün parlaklığını azalt
  • evet 12 yaşındayken banada oluyordu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

monitörünün parlaklığını azalt

aslında şu an yarıyarıya ekran parlaklığı ama oldukça mantıklı bir öneri şimdi iyicene kıstım görüntü karardı ama göz sağlığımdan önemli değil bi süre deniyecem muhtemelen faydalı olacak sağol kardeşim
  • Monitör parlaklığını azaltmak gözleri daha da yorar. Burdaki mantık monitör parlaklığıı oda parlaklığına yakın olmalı yani oda aydınlıksa monitör parlaklığını düşürmek kötü bir fikir. Aklıma ikinci gelen şey monitöre mutlaka monitörün yukarsından bakmaya çalışın. Yani göz hizanız monitörün üst noktalarına yakın olmalı. Son olarak 15 dakkada bir 2 dk mola yapın. Bunun için sizi uyarcak şekilde bir alarm kurup her seferinde 15 dakka erteleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nisako
    Monitör parlaklığını azaltmak gözleri daha da yorar. Burdaki mantık monitör parlaklığıı oda parlaklığına yakın olmalı yani oda aydınlıksa monitör parlaklığını düşürmek kötü bir fikir. Aklıma ikinci gelen şey monitöre mutlaka monitörün yukarsından bakmaya çalışın. Yani göz hizanız monitörün üst noktalarına yakın olmalı. Son olarak 15 dakkada bir 2 dk mola yapın. Bunun için sizi uyarcak şekilde bir alarm kurup her seferinde 15 dakka erteleyebilirsiniz.

çok haklısın özellikle parlaklık konusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: nisako

Monitör parlaklığını azaltmak gözleri daha da yorar. Burdaki mantık monitör parlaklığıı oda parlaklığına yakın olmalı yani oda aydınlıksa monitör parlaklığını düşürmek kötü bir fikir. Aklıma ikinci gelen şey monitöre mutlaka monitörün yukarsından bakmaya çalışın. Yani göz hizanız monitörün üst noktalarına yakın olmalı. Son olarak 15 dakkada bir 2 dk mola yapın. Bunun için sizi uyarcak şekilde bir alarm kurup her seferinde 15 dakka erteleyebilirsiniz.

abi laptop zaten dizüstünde kullanıyorum.15 dk da bir pek mola veremem sanırım.acaba parlaklıktanmı yoksa sabit bi yere göz kırpmadan uzun süre baktığım içinmi göz yoruluyor aslında 2 .sinin olma ihtimali daha yüksek gibi çok pis bi olay akşam gözlerimi inanılmaz yorgun hissediyorum uykum gelmiyor farklı bişey tarif de edemiyorum sanki gözkapaklarımın üzerine ağırlık koyuluyor öle bişey bi hafta öncesine kadar herşey normaldi anlamadım dediğim gibi gece 3 e 4 e kadar girsem en ufak yorulma hissetmiyordum

• aynı dert bendede var. 5 yıldır yazılımla uğraşıyorum ve sürekli küçük yazıları okumak gözü çok yoruyo.

bunun çözümünü çok araştırdım. öncelikle şunu söylemeliyim ki bunun bir numaralı nedeni (eğer laptop kullanıyosan) kullandığımız lcd monitörlerin genel olarak çok kalitesiz olması. Parlak ekranlar 5 yıl kadar önce çıkmıştı piyasaaya ve mat ekranlara göre gözü baya yoruyodu, ancak yinede bi nebze kabuledilebilirdi. ancak daha sonra tam bir aldatmaca olan ultra parlak saçmalığı çıktı.

ultra parlak nedir? bana göre ulatra parlak; renkleri çok kötü olan adi monitörlerin dandikliğini kamufile edebilmek amacıyla ekran yüzeyindeki kaplamanın matlığını en aza indirerek ekranı çok parlak göstermekten başka bişey değil. evet bu monitörlerin renk çözünürlükleri gerçekten çok kötü, eski laptop monitörleri renkleri çok daha iyi gösteriyodu.

en kötüsü de ultra parlak ekranların suratınıza fener tutuluyomuş gibi gözü yorması. bi yazılımcı olarak mat ekranlı bi laptop bulsam direk alırım.

şunu da söylemek gerek; ekran florosanının parlaklığını düşürmek kesinlikle çözüm değil. daha da kötü oluyo düşürünce.

bunun için güzel bi çözüm var aslında; ekranı biraz mat olan bişeyle kaplamak. mesela aydınger kağıdı olabilir. ben denedim gerçekten çok etki etti. hem ekran gayet net görünüyo hemde gözü almıyo. amcak aydınger kağıdı ekran yüzeyine tam oturmalı, bunun için de ekran boyutlarına uygun cam gibi sert ve şeffaf bişey gerek ki buda biraz ayrıntıya kaçıyo.

benim bulduğum ikinci bi çözüm ise renk değerlerini düşürmek. yani atıyorum renkleri %20 oranında koyulaştırmak. böyle olunca örneğin 255/255/255 olan beyaz renk 204/204/204 olarak görünüyo (yani biraz sönük) buda ekran florosanının parlaklığını düşürmeye göre çok daha iyi bi çözüm. linux ta bunu yapabilirsiniz ama windows ta yapan programlar varmıdır bilmiyorum.

bir diğer konu da gece karanlıkta kullanma mevzusu. bende hep karanlıkta kullanırım pc yi. burda da süper bi çözüm buldum. bi gece lambası alıyosun ve monitörün tam arkasına koyup açıyosun. böylece sen lambayı görmesen de bilgisayarı kullanırken ekranın yanlarından ışıklar çıktığı için gözünü yormuyo

bunları denemeni öneririm ama dediğim gibi göz yorulmasının asıl nedeni kullandığımız monitörlerin adiliği.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

aynı dert bendede var. 5 yıldır yazılımla uğraşıyorum ve sürekli küçük yazıları okumak gözü çok yoruyo.

bunun çözümünü çok araştırdım. öncelikle şunu söylemeliyim ki bunun bir numaralı nedeni (eğer laptop kullanıyosan) kullandığımız lcd monitörlerin genel olarak çok kalitesiz olması. Parlak ekranlar 5 yıl kadar önce çıkmıştı piyasaaya ve mat ekranlara göre gözü baya yoruyodu, ancak yinede bi nebze kabuledilebilirdi. ancak daha sonra tam bir aldatmaca olan ultra parlak saçmalığı çıktı.

ultra parlak nedir? bana göre ulatra parlak; renkleri çok kötü olan adi monitörlerin dandikliğini kamufile edebilmek amacıyla ekran yüzeyindeki kaplamanın matlığını en aza indirerek ekranı çok parlak göstermekten başka bişey değil. evet bu monitörlerin renk çözünürlükleri gerçekten çok kötü, eski laptop monitörleri renkleri çok daha iyi gösteriyodu.

en kötüsü de ultra parlak ekranların suratınıza fener tutuluyomuş gibi gözü yorması. bi yazılımcı olarak mat ekranlı bi laptop bulsam direk alırım.

şunu da söylemek gerek; ekran florosanının parlaklığını düşürmek kesinlikle çözüm değil. daha da kötü oluyo düşürünce.

bunun için güzel bi çözüm var aslında; ekranı biraz mat olan bişeyle kaplamak. mesela aydınger kağıdı olabilir. ben denedim gerçekten çok etki etti. hem ekran gayet net görünüyo hemde gözü almıyo. amcak aydınger kağıdı ekran yüzeyine tam oturmalı, bunun için de ekran boyutlarına uygun cam gibi sert ve şeffaf bişey gerek ki buda biraz ayrıntıya kaçıyo.

benim bulduğum ikinci bi çözüm ise renk değerlerini düşürmek. yani atıyorum renkleri %20 oranında koyulaştırmak. böyle olunca örneğin 255/255/255 olan beyaz renk 204/204/204 olarak görünüyo (yani biraz sönük) buda ekran florosanının parlaklığını düşürmeye göre çok daha iyi bi çözüm. linux ta bunu yapabilirsiniz ama windows ta yapan programlar varmıdır bilmiyorum.

bir diğer konu da gece karanlıkta kullanma mevzusu. bende hep karanlıkta kullanırım pc yi. burda da süper bi çözüm buldum. bi gece lambası alıyosun ve monitörün tam arkasına koyup açıyosun. böylece sen lambayı görmesen de bilgisayarı kullanırken ekranın yanlarından ışıklar çıktığı için gözünü yormuyo

bunları denemeni öneririm ama dediğim gibi göz yorulmasının asıl nedeni kullandığımız monitörlerin adiliği.

bende acer aspire 5734z var adimi bu dediğin gibi parlak ekran hele enerji tasarrufunu kapatırsam aşıırı parlak oluyor

• LG'nin bi modelinde monitör bulunduğu ortama göre parlaklığı otomatik ayarlıyor.Aydınlık ortamda parlaklık artarken karanlık ortamda azalıyor.Belki hangi ortamda nasıl bir parlaklık kullanıldığını bilmeyenler için ideal bi yöntem olabilir.
  • ekran hd lcd diye geçi,yor. ama lct tv minkinden farklı ekranı tv ninki mat bu parlak.ışığa tutunca böle dalga dalga bi görüntüsü var adi gibi duruyor.eğer ekrandansa bunu satıp daha kaliteli bişey alıcam çünkü adam gibi çalışamıyorum pc başında
  • quote:

Orijinalden alıntı: ps3man
    bende acer aspire 5734z var adimi bu dediğin gibi parlak ekran hele enerji tasarrufunu kapatırsam aşıırı parlak oluyor

Bende acer inspire 4937 ve acer timeline x 4820T var, ikisinin de ekranı (bana göre) oldukça adi.

bunlardan önce msi s420 kullanmıştım, ondaki ekran parlak ekrandı ve renkleri bunlara göre kat kat daha iyiydi. ve bunlar gibi gözümü almıyodu fazla. ama bunlardaki ekranlar çok parlıyo ve renkleri kötü. piyasadaki biçok laptopta bu tür ekranlar kullanılıyo neyazıkki.

bide bu dandik monitörleri yok ultra parlak süperior zart zurt teknolojisi diye sanki çok iyi bişeymiş gibi kaktırıyolar millete
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Bende acer inspire 4937 ve acer timeline x 4820T var, ikisinin de ekranı (bana göre) oldukça adi.

bunlardan önce msi s420 kullanmıştım, ondaki ekran parlak ekrandı ve renkleri bunlara göre kat kat daha iyiydi. ve bunlar gibi gözümü almıyodu fazla. ama bunlardaki ekranlar çok parlıyo ve renkleri kötü. piyasadaki biçok laptopta bu tür ekranlar kullanılıyo neyazıkki.

bide bu dandik monitörleri yok ultra parlak süperior zart zurt teknolojisi diye sanki çok iyi bişeymiş gibi kaktırıyolar millete

bendekinin renk yada görüntüsüyle bi sıkıntım yok hatta gayet güzel net görüntüsü canlı renkler.laptobun fiyat performansıda süper hiç kasılmıyor programlarda.gözlerimin yorulması belki laptop ile alakalı değildir bakalım iyice kısdım parlaklığı akşam ondanmı anlarım yaşda 30 a geliyor belki oda etkendir bu zamana konsol pc tvderken mavettik gözleri gerçi hala net görüyorum bunada şükür

• quote:

bendekinin renk yada görüntüsüyle bi sıkıntım yok hatta gayet güzel net görüntüsü canlı renkler.laptobun fiyat performansıda süper hiç kasılmıyor programlarda.gözlerimin yorulması belki laptop ile alakalı değildir bakalım iyice kısdım parlaklığı akşam ondanmı anlarım yaşda 30 a geliyor belki oda etkendir bu zamana konsol pc tvderken mavettik gözleri gerçi hala net görüyorum bunada şükür

bakınca bendekinin renklerde canlı görünüyo tabiki ama msi ile karşılaştırınca aradaki fark anlaşılıyo. ekran parlaklığını kısmak çözüm olmadı bana hiç, hatta daha da fazla yoruyo kısınca. bende iş gereği akşama kadar bu ekrana bakıyom, ondan dolayı herşeyin arka planını koyu renk, yazı tipini de açık renk yaptım. ancak bu şekilde rahatladım. hatta internet sitelerinin akra plan renkleriyle falan oynayan bi firefox eklentisi var, sık girdiğim siteler için onu kullanarak sitenin arka planını da koyu renk yapıyom.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.