Şimdi Ara

Bazı Oyunlar Gözlerimi Çok Yoruyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaş 4 5 gündür mg rising revengeance oynuyorum abartmıyorum 1 saat e yakın çocuk gibi gözümden yaş geliyor ve yanma hissi oluyor batma felanda.dumadaım ağrısından 2 gündür.

1 ay hergün neredeyse skyrim oynadım 10 saat gözlük ile ne ağrı ne yanma hiçbirşey olmadı.

birde deadfall advantüre mi ne vardı oda aynıydı mg gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 6 Şubat 2014; 23:09:33 >

• Skyrim biraz karanlik oyun ondandir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uykusuzluk problemi yada çok yakın bakma sorunu bilgisayarın ekranına bendede oluyor bazen
  • oyunlar yüzünden gözlerimi bozan sonra gözlük alıp takmayan gözlerimi ileri derece bozan artık gözlüğü isteksizce mecburen takan biri olarak demek isterim ki; bazı oyunlar gerçekten insanın gözlerini ciddi derecede hasara mağruz bırakıyor (zaten pc başlı başına göz düşmanı o ayrı bir mesele ) hele bazı oyunları oynadıktan sonra ciddi derece baş dönmelerim bile oluyor.
    Örneğin; Minecraft, FlightGear

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crisstof -- 7 Şubat 2014; 8:34:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crisstof

oyunlar yüzünden gözlerimi bozan sonra gözlük alıp takmayan gözlerimi ileri derece bozan artık gözlüğü isteksizce mecburen takan biri olarak demek isterim ki; bazı oyunlar gerçekten insanın gözlerini ciddi derecede hasara mağruz bırakıyor (zaten pc başlı başına göz düşmanı o ayrı bir mesele ) hele bazı oyunları oynadıktan sonra ciddi derece baş dönmelerim bile oluyor.

Benimde gözlerde sinek ucusması ve ısık cakması var pc sağolsun tuaf olansa doktora gittim adama sordum pc göz bozarmı doktor bey diye ? bozmaz dedi 8 saat oyun ? bozmuyor zararsız dedi :D :D adama kafa atasım geldi o an.

• quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

arkadaş 4 5 gündür mg rising revengeance oynuyorum abartmıyorum 1 saat e yakın çocuk gibi gözümden yaş geliyor ve yanma hissi oluyor batma felanda.dumadaım ağrısından 2 gündür.

1 ay hergün neredeyse skyrim oynadım 10 saat gözlük ile ne ağrı ne yanma hiçbirşey olmadı.

birde deadfall advantüre mi ne vardı oda aynıydı mg gibi.

Gözlerin bu dönem narin olabilir çünkü havalar bi öyle bi böyle
    Bir ihtimal daha var.. 30-60FPS olayı. Gözün 30FPS de rahatsız olabiliyor. PC de durum ne bilmem ama MGR Xbox'ta 30FPS idi.. Skyrim PC de 60 civarı..
    Bu gözünü rahatsız ediyor olabilir. Ya da oyunları düşük FPS de takıla takıla oynuyorsan gözlerin rahatsız oluyor olabilir
    En en basit çözüm PC nin Brightness ve contrast değerini düşürmen birazda olsa fayda sağlayabilir. Belki gözlerin aşırı ışığa duyarlı hale gelmiştir.. (Karanlık odada oyun oynuyorsan bu dediğim olmuş olabilir)

• quote:

Orijinalden alıntı: okinkurt

quote:

oyunlar yüzünden gözlerimi bozan sonra gözlük alıp takmayan gözlerimi ileri derece bozan artık gözlüğü isteksizce mecburen takan biri olarak demek isterim ki; bazı oyunlar gerçekten insanın gözlerini ciddi derecede hasara mağruz bırakıyor (zaten pc başlı başına göz düşmanı o ayrı bir mesele ) hele bazı oyunları oynadıktan sonra ciddi derece baş dönmelerim bile oluyor.

Benimde gözlerde sinek ucusması ve ısık cakması var pc sağolsun tuaf olansa doktora gittim adama sordum pc göz bozarmı doktor bey diye ? bozmaz dedi 8 saat oyun ? bozmuyor zararsız dedi :D :D adama kafa atasım geldi o an.

Doktorun doğru söylemiş olabileceğini hiç düşündün mü?
    Göz bozukluğu büyük ölçüde genetiktir. Her uzun süre PC kullanan gözlüklü mü? Değil.
    Her gözüklü PC veya TV bağımlısı mı? O da değil.

Neyse lafı uzatmayayım, gözü en çok yıpratan şeylerden birisi aşırı ışıktır. Çoğu kişi monitörünü 100 brightness 50 contrast gibi değerlerde kullanıyor. Doğru olan brightness(parlaklığı) olabildiğince kısmak, contrast(karşıtlığı) rahatça kullanabileceğiniz şekilde ayarlamaktır. Kendi monitörüm şu an 0 brightness 10 contrasta ayarlı. Uzun süre aralıksız kullansam bile gözlerim rahatsız olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

gözde sinek uçması ve ışık çakması, retinada (her iki gözde de, gözlerin birinde de olabilir) incelme belirtisidir. senede bir göz dibi muayenesi yaptırmayı ihmal etme.
    retina dekolmanına, sonra da gözün kaybına kadar yolu var.

• Ben yaptırdım gerekli şeyleri o olaylarıda cok iyi araştırdım ve 14 yıldırda oyun oynarım pc bu olayı arttırıyor diyorum doktor hiç bozmaz diyor ve bu yorum kesinlikle yanlış pc var olan rahatsızlıkları daha erken cıkartabiliyor buda var tabi kesinlikle zararsız felan değil hele birde günde 8-9 saat oyun oynuyorsan o akan grafikleri göz bir süre sonra kaldırmıyor bu sinek ucusması vs genelde genetik evet ancak pc nin gözü yorması sonucu artış gösteriyor benim kendi yorumumdur başıma geleni sölüyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 7 Şubat 2014; 11:31:34 >
  • sanırım bu oyuna gözlerin alışmasıyla ilgili dün 3 4 saat oynadım hiçbir rahatsızlık duymadım.
    oyun 60fps ye kilitli.dediğiniz gibide olabilir.
    benim oyun oynamam sabitttir.aynı mesafeden ve aynı saatlerde oyun oynuyorum.
    evet karanlık bir odada oynuyorum işim sebebiyle saat 12 den sonra oyunun başına oturuyorum.

ilk günler deki gözlerden yaş gelme batma ve acı hissi dün gece hiç olmadı.

dedim acaba bölümlerdenmi diye ama alakası yok çünki eski bölümleri tekrar oynadım hiçbir rahatsızlık vermedi.

yukarda bir arkadaşın dediği doğru sanırım bu havaların değişmesi ile ilgili olabilir.
    yada artık oyuna alıştı gözlerim.
  • Bu durum genellikle bazı oyunların renk paletinden kaynaklanır. çok civcivli, cıvıl cıvıl grafilkler hızlı bir şekilde akıyorsa belli bir süre sonra mide bulantısı, baş dönmesi yapabilir.
    Half Life 2 bu yüzden oynayamadığım ilk oyundur. Ayrıca görüş alanının (field of view) fazla dar olması da bu etkilere sebep olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

quote:

Doktorun doğru söylemiş olabileceğini hiç düşündün mü?
    Göz bozukluğu büyük ölçüde genetiktir. Her uzun süre PC kullanan gözlüklü mü? Değil.
    Her gözüklü PC veya TV bağımlısı mı? O da değil.

Neyse lafı uzatmayayım, gözü en çok yıpratan şeylerden birisi aşırı ışıktır. Çoğu kişi monitörünü 100 brightness 50 contrast gibi değerlerde kullanıyor. Doğru olan brightness(parlaklığı) olabildiğince kısmak, contrast(karşıtlığı) rahatça kullanabileceğiniz şekilde ayarlamaktır. Kendi monitörüm şu an 0 brightness 10 contrasta ayarlı. Uzun süre aralıksız kullansam bile gözlerim rahatsız olmuyor.

hocam ışığın açık olduğu bir odada parlaklık ve kontrast kaçta olmalı?

• gözlerin kuruyor ondan oluyor sanırım doktora git Refresh adlı damla verecektir o rahatlatır
  • Her 30 dk da bir; 1 dk - 1 dk 30 sn gözleri kapatıp dinlendirmek gerekli..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler fifa 99 dan beri her ay en az 20 gün pcye bakıyorum gunde 5 saat gozumde bır sorun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben lol oynuyorum günde en fazla 3 saat parlaklık %75 dışarı ışığı sabah ışğı oda lambası açık değil arada bi yüklenirken 30sn falan dinlendiriyorum ama hala sağ gözümün sağ tarafı kıpkırmızı bunun yüzünden oyun oynayamıyorum bi çözüm söyleyin yaz tatili boşa gitmesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.