Şimdi Ara

PC ile birlikte iMac'i Monitör Olarak KullanamaMA Deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iMac'i aldığımda buraya heyecanla yazmıştım. Ki hala iMac sahibi olmak bir heyecan sahibi olmak için yeterlidir.

Ama zaman içerisinde içine SSD HDD, yeni Ram taksam da yeterli olmamaya başladı.

Atla deve değil tabi. Yani 27'' iMac'de dünyayı kurtarmıyorum ama oynadığım tek oyun olan Diablo'yu daha net ve akıcı oynamak istiyorum. Ki şimdi de oynuyorum ama grafik ayarlarını düşürmem gerekiyor. Hele bir de oyun kaydediyorsam işim o zamna daha da zor oluyor.

iMac'in modeli şöyle. iMac (27 inç, 2011 Ortası)

Bu önemli çünkü.

Zaten bir bilgisayarım var. Kötü de değil. Hatta iyi bile.

HDMI çıkışlı 2 GB'lık ekran kartı da var. Ama monitörüm bu bilgisayar için yetersiz. Ama monitöre de ayrı bir sevgim var. 21'' olan BenQ marka monitörüm Full HD değil.
    Bundan dolayı da iMac'i 27'' monitör olarak kullanma fikri hiçte fena değildi.

Hemen işe koyuldum.

PC'den HDMI olarak çıkış alacaktım ve bu çıkışı iMac'e Thunderbolt'dan girecektim. Ve girdim de.

Ama tüm uğraşlarıma rağmen görüntü alamadım.

Youtube'a baktım. Yapanlar var. Ama onların ekran kartlarında DisplayPort çıkışı vardı. Eeeee ben de yok! Ama sonra düşündüm ki; ha HDMI ha DisplayPort. Bu düşünce 1 gün sürdü ama izlediğim video baskın geldi ve 2 GB'lık ekran kartımla vedalaşıp başka bir 2 GB'lık ekran kartı almaya karar verdim. GB olayı elbet önemli değil. Sadece GB olarak düşmeyeyim dedim.

Aldığım ekran kartında ilk şartım elbet DisplayPort olmasıydı. Aradım taradım pek çok model bulsam da yeni nesil bir ekran kartı olsun diye gidip EVGA GeForge GTX 950 aldım. Oldukça fazla çıkışı olan ekran kartı kesin derdime çözüm olacaktı. Çünkü video da öyle söylüyorlardı. Ekran kartıyla birlikte S-Link marka iki ucu da DisplayPort Erkek olan kablo aldım.

DisplayPort girişi iMac'de olmadığı için bir ucu DisplayPort diğer ucu Thunderbolt olan bir kablo alarak iki kabloyu birleştirip Pc - iMac arası fiziksel bağlantıyı yaptım.

Olmadı.
    Çalışmadı.
    Şu anda sol kulağımın dibinde PC kasası çalışıyorken ben bu yazısı iMac'de OS işletim sisteminde yazıyorum.

Olmadı.

(Dün gece Apple beni araması için haber bıraktım. Atina'dan aradılar. Durumu anlattım. Ama bu durumu ilk defa benden duyan bir arkadaş bunun yapılırsa ancak 3.parti yazılım tarafından yapılacağını söyledi. Oysa bu işi adam yazılımsız yapıyordu. Daha sonra o arkadaş Apple böyle şeylere izin vermez dedi. Ben de ona sağında DVD sürücüsü olan modellerde bunun yapılabileceğini söyledim. Apple yeni cihazlarında buna engel olduğunu söyledim. -ki verdiğim bilgiler belki de yanlıştı- O arkadaş benden yeni şeyler öğrenmiş olmanın edasıyla bir süre geyik yaptık. -geyik kısmı iPhone üzerineydi-

Bu saate kadar da akşamdan beri uğraştım. Ama olmadı. Yani PC'den iMac'e görüntü aktaramadım.

iMac'in modeli şu: iMac (27 inç, 2011 Ortası)

Bunu deneyen ve sonuca ulaşan arkadaşlar varsa ve yazarlarsa kendilerine bir yemeği borç bilirim.

• aynı sorunu yaşıyorum.daha denemedim ama boşuna uğraşmamak için baya okudum,macbook imac bağlayabilen var da laptop pc ps4 bağlamak önemli olan.
  • Burada aynı konu tartışılıyor ama ne yazık ki ol(a)madığı söyleniyor. Ama siz yine de tüm yazılanları okuyun. Belki işinize yarar bir ipucu çıkar:

https://discussions.apple.com/thread/4067008?tstart=0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iMac'i satarak, imzamdaki Monitörü alarak çözüme ulaştım
  • haQQo kullanıcısına yanıt
    İmza görünmüyor. Hamgi monitör? Marka model nedir?

• burhanaks B kullanıcısına yanıt
    LG 34"34UC98-W
    Gerçek renkleri yansıtıyor mu? Tasarım ve video edit için kullanışlı mı? Malzemesi kaliteli mi? Kullanışlı mı? Memnun kalınmayacak bir özelliği var mı?

Deneme şansı yok o yüzden soruyorum. Alıp da ağlamayalım. Geçenlerde bir tane 27” Dell IPS monitör aldım, şimdi geri gönderiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhanaks

Gerçek renkleri yansıtıyor mu? Tasarım ve video edit için kullanışlı mı? Malzemesi kaliteli mi? Kullanışlı mı? Memnun kalınmayacak bir özelliği var mı?

Deneme şansı yok o yüzden soruyorum. Alıp da ağlamayalım. Geçenlerde bir tane 27” Dell IPS monitör aldım, şimdi geri gönderiyorum.

beni rahatsız eden tek şeyi uzun süre ekranda hareket olmazsa o ekrandakilerin ekranda izi çıkıyor.
    Teşekkürler. Çok enteresan. Kabul edilemez bir hata söz konusu bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: burhanaks

Teşekkürler. Çok enteresan. Kabul edilemez bir hata söz konusu bence.

valla bunun üretim hatası olup olmadığını bilmiyorum.
    size yazdıktan sonra da internetten aradığımda böyle bir hata gören biriyle karşılaşmadım.
    belki ben doğru arayamamışımdır.

belki sadece bana özgüdür.
    Dediğiniz gibi bir durum ancak üretim hatası ekranlarda oluşabilir. Nereden aldınız. Bence yenisi ile değişim isteyin.

Uzun süreli kullanımda gözleri rahatsız ediyor mu ekran? Bir Apple retina kalitesi var mı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.