Şimdi Ara

Pc ile Smart tvde Full HD oyun oynama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konu hakkında çok muammalı bilgiler var. Pc kasa ve 3D Smart tv alıp başlıktaki işlevi yapmak gibi düşüncem var. Youtube'da ve bazı formlarda da bunu yapabilenler olduğunu gördüm. Sıkıntı; oyunların akıcı ve monitördeki performansın alınamadığı yönünde.Buna çare olarak forumlardaki sözde teknik bilgisi yüksek arkadaşlar monitör performansının alınması için ekran kartının bit değerinin 256,512 gibi bir değerde olmasını gerektiğini, başka bi akım tvnin refresh rate oranının 500Hz-600Hz oranında olması gerektiğini vurgulamış. Kimileri altın uçlu hdmi kullanılmadığından dolayı görüntünün bozuk olabileceğini söylemiş.Devamında tvlerdeki tepkime sürelerinden, bağlantı alternatiflerine, ekran kartı ram değerlerine kadar herşeyi olayın içine dahil edenler var. Youtube'da birebir monitör gibi led tvlerde 1080p full detay akıcı ve çok keskin görüntülerde pc oyunlarını oynayabilenler mevcut. Arkadaşlar görüntü kaybı olmaması ve akıcı bir oyun oynanması nelere bağlı lütfen kesin bi bilgisi olan söyleyebilir mi? Evinde bu sistemi kullanan ve ya konuyu iyi bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim kaç gündür pc alımını bu sebeple erteliyorum çıldırmak üzereyim..

• Dostum online oyun senin icin bir tutkuysa al bir CRT monitör, yok input lag di tepkime suresiydi ugrasma hic. Yok ama ben orta karar da olsa online oynarim sorun degil dersen PC ile dev ekranda konsollardan cok daha kaliteli ayarlarda oyun oynarsin. Burda da iki faktör cikacak karsina: Led mi yoksa Plazma mi? Ikisinin de + ve -'leri mevcut. Iyi bir plazma sana daha dogal ve gerçekçi renkler ile cok daha düşük tepkime süresi verecektir. Örneğin bir futbol maçında top ghosting yapmaz plazmada. Hizli aksiyon sahneleri daha akicidir. Yağ gibi akar oyun. Ama burn in sorunu yasaman olasi, yani logo ve statik gostergeler ekran yaniği yapabilir. Ayrica input lag degeri düşük bir tv modeli bulman gerekir. Led alirsan şayet, plazmalara oranla daha gec tepkime sureleri vardir ve ghosting efektine maruz kalabilirsin. Ancak renkler daha parlak ve canlidir. Bu soylediklerim tabi ki cok hassas gozler icin. Kimi oyun oynayanlar 720P ve 1080P ayrimini dahi yapamamaktadirlar. Yine bu Led icin de dusuk input lag degerine sahip bir model aramalisiniz. Playstation forumunda bununla ilgili bir baslik var.
    3D olayi ise ayri bir baslik konusu. Aktif 3D ve Pasif 3D diye iki secenek mevcut. Aktif size native 1080P deneyimi sunarken Pasifte bu oran yari yariya duserek 540P olur. Firmalar pasifte Full HD verdiklerini iddia etseler de bu doğru degil, dogasi gereği pasif Full HD'nin yari çözünürlüğünü verebilir. Bir de PC icin olayin HDMI kismi vardir. Suanki TV'lerin tamamina yakini HDMI 1.4 kullanmaktadirlar. Bu da şu demek, siz 1080P 3D oyun oynarken ancak 24FPS alabilirsiniz. 60FPS almak isterseniz ya HDMI 2.0 versiyon TV'leri bekleyeceksiniz yada 720P@60FPS alarak daha düşük çözünürlükte oyun oynayacaksiniz. 2D oyun icin boyle bir kisitlama yok ama.
    Şayet PS3 veya Xbox 360'tan gecis yapacaksaniz buyuk ekranda PC size cok daha iyi bir oyun deneyimi yasatacaktir dev ekranda. Full HD ve AA sorunu yasamadan oyun oynamak keyifli. Bir de kablosuz Xbox 360 gamepad aldiniz mi bir nevi Next-gen konsolunuz olmus olur. Istediginiz zaman upgrade etmek de cabasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Dostum online oyun senin icin bir tutkuysa al bir CRT monitör, yok input lag di tepkime suresiydi ugrasma hic. Yok ama ben orta karar da olsa online oynarim sorun degil dersen PC ile dev ekranda konsollardan cok daha kaliteli ayarlarda oyun oynarsin. Burda da iki faktör cikacak karsina: Led mi yoksa Plazma mi? Ikisinin de + ve -'leri mevcut. Iyi bir plazma sana daha dogal ve gerçekçi renkler ile cok daha düşük tepkime süresi verecektir. Örneğin bir futbol maçında top ghosting yapmaz plazmada. Hizli aksiyon sahneleri daha akicidir. Yağ gibi akar oyun. Ama burn in sorunu yasaman olasi, yani logo ve statik gostergeler ekran yaniği yapabilir. Ayrica input lag degeri düşük bir tv modeli bulman gerekir. Led alirsan şayet, plazmalara oranla daha gec tepkime sureleri vardir ve ghosting efektine maruz kalabilirsin. Ancak renkler daha parlak ve canlidir. Bu soylediklerim tabi ki cok hassas gozler icin. Kimi oyun oynayanlar 720P ve 1080P ayrimini dahi yapamamaktadirlar. Yine bu Led icin de dusuk input lag degerine sahip bir model aramalisiniz. Playstation forumunda bununla ilgili bir baslik var.
    3D olayi ise ayri bir baslik konusu. Aktif 3D ve Pasif 3D diye iki secenek mevcut. Aktif size native 1080P deneyimi sunarken Pasifte bu oran yari yariya duserek 540P olur. Firmalar pasifte Full HD verdiklerini iddia etseler de bu doğru degil, dogasi gereği pasif Full HD'nin yari çözünürlüğünü verebilir. Bir de PC icin olayin HDMI kismi vardir. Suanki TV'lerin tamamina yakini HDMI 1.4 kullanmaktadirlar. Bu da şu demek, siz 1080P 3D oyun oynarken ancak 24FPS alabilirsiniz. 60FPS almak isterseniz ya HDMI 2.0 versiyon TV'leri bekleyeceksiniz yada 720P@60FPS alarak daha düşük çözünürlükte oyun oynayacaksiniz. 2D oyun icin boyle bir kisitlama yok ama.
    Şayet PS3 veya Xbox 360'tan gecis yapacaksaniz buyuk ekranda PC size cok daha iyi bir oyun deneyimi yasatacaktir dev ekranda. Full HD ve AA sorunu yasamadan oyun oynamak keyifli. Bir de kablosuz Xbox 360 gamepad aldiniz mi bir nevi Next-gen konsolunuz olmus olur. Istediginiz zaman upgrade etmek de cabasi.

Hocam akıcı ve görüntünün iyi olması tamamen tv ile alakalı diyosun yani. Peki ben tv için 106 ekran ve philips marka düşünüyorum. Dediğin tarz ghosting veya fps düşmesi vb. sorunları yaşamamak için en iyi performansı hangi model ile alabilirm bu konuda bana yardımcı olabilir misin? Pc monitörü almak gibi bi düşüncem yok. Ps4 alıp büyük ekran led tvde takılcaktım ki vazgeçip eşdeğer bir pc toplayıp bunu pc ile yapmaya karar verdim. Sizinde dediğiniz gibi bir joystickle dev ekranda sıkıntısız oyun oynamayı planlıyordum ama bu sorunları ortadan kaldırabilecek bir led tv bulmam gerekiyor öncelikle.

• scecap S kullanıcısına yanıt
    Hocam Sony KDL-W655 modelini tavsiye ediyor genelde oyun kullanicilari. Ben kullanmadim hic ama isterseniz siz bir arastirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4k Tv'de Playstation 4 Oynamak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.