Şimdi Ara

Pc im Açılmıyor...Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc im yaklaşık bir haftadır açılmıyor. Power tuşuna bastıktan sonra 5 sn çalışıyor sonra kendisine reset atıyor bidaha çalışıyor bu sefer bir kaç dk çalışıyor fakat ekran görüntü falan hiç bişiyi gelmiyor bios falanda gelmiyor. ayrıca kasa üzerindeki HDD ışığı sürekli yanıyor. kasayı açıp işlemci fan ını çıkarıp tekrar taktım düzelmedi ama tam oturmuyor kasayı açık çalıştırıp üzerine biraz baskı yaptım epeyi açık kaldı 15 20 dk ama bu seferde ekrana hiç görüntü gelmedi.. ne yapmalıyım bir fikriniz varmı?

Sistemim Şöyle
    550 watt feel power supply
    Core2Duo işlemci
    Asus P5b anakart
    winfast px7600Gt ekran kartı
    2x1 gb AData 800 mhz ram
    250 gb sata hdd + 80gb ide hdd

• Sorun anakartta veya ekran kartında olabilir.Teknik servise götür bence
  • Ya şimdi yeniden çalıştırdım pc i çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor ve şimdi yeni bişi daha gördüm optik sürücnün bağlantıları kurulu olmasına rağmen kasa çalışırken sürücüyü dışarıya çıkartmıyor acaba sorun güç kaynağındanda kaynaklanabilirmi..
  • Sorunu zaten kendin söylemişsin işlemci fanı tam oturmuyor diye işlemci fanı oturmassa görüntü gelmez,ilk önce fanı iice oturtmaya çalış hiç bir ayağı takılı olmadan kalmasın,ondan sonra bios sıfırlamayı dene biostan kaynaklanan bi sorunda olabilir,onun dışında ram ekran kartını oturtmayı dene sök tak bi eğer olmassa tekrar olmassa kasanın düğmelerni kontırl et takılı kalıyormu en son anakarttan bütün kasa switchlerini sök kısa devre yaparak çalıştırmayı dene kasadan kaynaklana bi sorunda olabilir çünkü.
  • Ramin tam oturduğuna iyi dikkat et. Güç kaynağı kablolarınıda şöyle bir kontrol et. Bios pilini çıkartıp 10-15 dakka bilgisayarın elektriğini boşaltmasını bekle
  • sorun psu dan olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.