mrb.arkadaşlar ben bir hastanede bilgi işlem elemanı olarak çalışmaktayım sorumşu fortinte güvenlik cihazından internet kısıtlaması yaptık ıp bazında fakat kullanıcılarımız bilgisayar ıp sini değiştirip kısıtlama yapılmamış ıp vererek internette gezine biliyor bilgisayarlarda ıp değiştirilmemesini nasıl sağlaya bilirim benim verdiğim ıp nin sabit kalmasını istiyorum.benim dışımda kimse bilgisayarın ıp sinin değiştirmesin istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.
Kullanicilarin admin hakkini elinden alip daha sonra da DHCP sunucunuzda IP-MAC eslestirmesi yaparsiniz. Bu sekilde her kullaniciya belirlenen IP adresleri atanmaya baslar. Ekdstra guvenlik onlemi olarak da diyelim ki aginizda 10 bilgisayar var ve bunlarin IP adresleri 1,2,3....10 seklinde. Guvenlik duvarinizda sadece bu 10 IP'ye izin verdirip diger IP'lerin gecmesini engelleyebilirsiniz. Bu durumda da aginiza her yeni bilgisayar eklendiginde guvenlik duvarinizdaki kurali guncellemeniz gerekecektir.
Profesyonel bir cozum ariyorsaniz kullanicilarin antivirus programlarinin durumunu, IP adreslerini,calisan programlari ve kurallari kontrol eden NAC/NAP cozumlei var fakat bunun icin bir firmadan destek almanizda fayda var.
baya şanslıymışsın dostum bilgi işlem departmanında iş bulmuşsun. en basiti arkadaş demiş admin kısıtlamsı yaparsın değiştiremez.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme