Şimdi Ara

PC Isınma Kapanma Sorunu Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhabalar bundan 2 yıl önce AMD RYZEN 5 5600X, GIGABYTE B550M S2H anakart ve NZXT H510i kasa ve NZXT 120 mm sıvı soğutuculu sistem almıştım. Sistem boşta 90 derecede çalışmaya başladı termal macunu yeniledim Zalman marka macun ile ancak bir türlü düzelmedi hatta 115 derecede cihaz kendini kapatıyor. Anakart üstünde Sıvı soğutma pini yok bu yüzden CPU FAN ile SYS FAN kullanıyorum. Cihazı atacağım. Sorunu nasıl çözerim, yeni anakart ve kasa lazım olur mu bütçem var. Kasa üstünde sıvı soğutma bağlamayın diyor. Ne yapabilirim Detaylı foto atabilirim sistemi mi yanlış bağlıyorum bilmiyorum

Sıvı soğutma fanı SYS fan

Radyatör CPU FAN bağlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunu çözdünmü? Aynı sorun bende Zalman 120mm sıvı soğutmanın pompa kısmındaki bakırın oksitlenmesinden kaynaklanmıştı. Muhtemelen senin sorunda sıvı soğutmanın pompa arızasından kaynaklanıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yeni bir termal macun ile denedim sistem boşta 60-70 de geziyor Chrome açsam 80 oyunda 95 derece max. Ben anlamadım işlemciyi mi değiştirsem sıvı soğutma mı çalışmıyor ek bir fan sipariş ettim düzelir mi bilmiyorum. Anakart ve İşlemci değiştirsem düzelir mi? 5600x kronik ısınma sorunları varmış

• Soğutmanın içerisindeki sıvı eğer sabit kalıyorsa yani yeterli tahliye olmuyorsa pompa artık aynı gücünde dönmüyordur. Bu durumda pompa ömrünü tamamlamış görünüyor.

• Radyatörü kasa önüne veya üstüne alıp deneyin. Olmazsa snowman t6-se224xt-Arctic e sports duo gibi bir kule tipi alıp sorunu kökten çözebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.