Şimdi Ara

PC İşlemci ısınınca stok fanın hep aynı rpm olması yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    oyun oynarken 5-10 dk sonra pc kendiliğinden kapanıyor. Sonradan Cpu Fan la fanları test ettim işlemci stok fanı hep aynı rpm ile dönüyor sıcaklık artmasına rağmen 3400 rpm fln normalde oyun açınca pc stok fanı deli gibi dönmeye başlar ses ederdi ama artık etmiyor. Bu neyden kaynaklanabilir teşekkürler.

Not : İşlemci amd 8120 stok fanına sahiptir. Ve bir kaç defa sistem anakart değiştirdim . Yani parçalar teker teker sökülüp tekrar takıldı . O sırada olmuş olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumurcak302 -- 20 Eylül 2013; 21:21:26 >

• Fikri olan yokmu arkadaşlar ?
  • Eğer biostan fan modu disabled ise o yüzden son hızda dönüyordur.Öncelikle bunu kontrol etmelisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpeedFan programinindab kontrol edebilirsiniz.

• fx serisinin fanları yetersiz geliyor değiştirmeyi denemelisin yoksa sorunun ortadan kalmaz
  • Benim problemim o değil arkadaşlar eskiden oyuna girerken fan deli gibi dönergürültülü çalışırdı pc kendiliğinden kapanmazdı. Sorun fanın gürültülü çalışmamması ve kapanması .
  • quote:

Orijinalden alıntı: yumurcak302

Benim problemim o değil arkadaşlar eskiden oyuna girerken fan deli gibi dönergürültülü çalışırdı pc kendiliğinden kapanmazdı. Sorun fanın gürültülü çalışmamması ve kapanması .

Hw monitör indirip sıcaklık değerlerini kontrol edin.Termal macunun değişme zamanı gelmiş olabilir.Kaç ay oldu pc alalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

quote:

Benim problemim o değil arkadaşlar eskiden oyuna girerken fan deli gibi dönergürültülü çalışırdı pc kendiliğinden kapanmazdı. Sorun fanın gürültülü çalışmamması ve kapanması .

Hw monitör indirip sıcaklık değerlerini kontrol edin.Termal macunun değişme zamanı gelmiş olabilir.Kaç ay oldu pc alalı

Pc daha 8 aylık ama anakart yanmıştı o anakart tamirdeyken parçalar hep sökülüp tekrar takıldı şimdi tamirden geldi. Eski pc ye geri döndü ama işlemci çok ısınıyor. fan deli gibi gürültü ederdi şimdi o yok.
  • quote:

quote:

quote:

Pc daha 8 aylık ama anakart yanmıştı o anakart tamirdeyken parçalar hep sökülüp tekrar takıldı şimdi tamirden geldi. Eski pc ye geri döndü ama işlemci çok ısınıyor. fan deli gibi gürültü ederdi şimdi o yok.

Bİosa girip FAN MODE'yi (PC healt status altında olması lazım) Disabled olarak değiştirin.Böylece fan son hızda dönecek.Fakat dediğim gibi bir hwmonitor ss'si atsaydınız iyi olurdu.Belkide ekran kartı ısınıyor nereden biliyorsunuz ?

• kesinlikle bios ayarlarından kaynaklı. fan ayarı sabit kalmış. o bölüme girip auto yapmanız şart.
  •  PC İşlemci ısınınca stok fanın hep aynı rpm olması yardım ?

işin garibi pc healt status ta auto cpu speed enabled olmasına rağmen aynı rpm ile dönmesi ve disabled oluncada aynı rpm olması . 60 derece ve 94 derecedeki rpm aynı ben bunu 97 dereceye kadar cıkardım ve pc kapandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumurcak302 -- 21 Eylül 2013; 9:55:45 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bİosa girip FAN MODE'yi (PC healt status altında olması lazım) Disabled olarak değiştirin.Böylece fan son hızda dönecek.Fakat dediğim gibi bir hwmonitor ss'si atsaydınız iyi olurdu.Belkide ekran kartı ısınıyor nereden biliyorsunuz ?

disabled olarak ta denedim ama malesef hep aynı rpm Enabled de sadece 40 derecelere düşünce boşta 2000 rpm leri görüyor.

• Anakart yanıyor hocam ! İşlemci de çok sıcak ama 255 derece olması imkansız.Eğer 85 derece olduğu doğruysa işlemci de yanıyor.Acilen fanların temizlenmesi ve heatsinklerin yerlerine tam olarak oturduğundan emin olunması gerek.Bu pc bu şekilde çalışmaz.Yakın zamanda bozulabilir.Büyük ihtimal soğutucular yerlerine oturmamış.Eğer bilmiyorsanız bir bilgisayarcıya yaptırmakta fayda var.
    Ha birde programların yanlış ölçme ihtimali var.Başka programlarla da bakmanızı tavsiye ederim ama sorununuz kesinlikle ısınma kaynaklı
  • quote:

Anakart yanıyor hocam ! İşlemci de çok sıcak ama 255 derece olması imkansız.Eğer 85 derece olduğu doğruysa işlemci de yanıyor.Acilen fanların temizlenmesi ve heatsinklerin yerlerine tam olarak oturduğundan emin olunması gerek.Bu pc bu şekilde çalışmaz.Yakın zamanda bozulabilir.Büyük ihtimal soğutucular yerlerine oturmamış.Eğer bilmiyorsanız bir bilgisayarcıya yaptırmakta fayda var.
    Ha birde programların yanlış ölçme ihtimali var.Başka programlarla da bakmanızı tavsiye ederim ama sorununuz kesinlikle ısınma kaynaklı

hocam buda pc nin boşta dururken olan sıcaklıkları bunlar normalmi peki ?

• quote:

quote:

Anakart yanıyor hocam ! İşlemci de çok sıcak ama 255 derece olması imkansız.Eğer 85 derece olduğu doğruysa işlemci de yanıyor.Acilen fanların temizlenmesi ve heatsinklerin yerlerine tam olarak oturduğundan emin olunması gerek.Bu pc bu şekilde çalışmaz.Yakın zamanda bozulabilir.Büyük ihtimal soğutucular yerlerine oturmamış.Eğer bilmiyorsanız bir bilgisayarcıya yaptırmakta fayda var.

hocam buda pc nin boşta dururken olan sıcaklıkları bunlar normalmi peki ?

Şu an normal görünüyor fakat diğer resimdeki değerler çok yüksek

• BIOS ta SMART FAN özelliği olmalı onu açarsanız otomatik olacaktır. Hatta belli bir sıcaklık değeri belirleyip o değerden sonra maks. hıza çıkmasınıda ayarlayabilirsiniz.

Ek olarak sistemin 255 dereceye ulaşacağını sanmıyorum sensörlerde bir sorun vardır :) Elinizle kontrol edin anakartı bir yük altındayken. En doğru sonucu bu şekilde alırsınız
  • arkadaşlar az önce bir şey denedim. Pc ye takılı 3 fan var. Onlardan birini çıkarınca işlemci fanı eski hali gibi normale döndü oyuna girince hızlı dönmeye bu neden olabilir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.