Şimdi Ara

PC İşlemcim bozuldu sanırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopumun modeli Samsung R-580 laptopum 1 ay önce falan bozuldu mavi ekran hataları birşey yüklerken donmalar vs gibi durumlarla karşılaştım.
    Kime götürsem bu tip hataların HDD den kaynaklandıgını ve değiştirmem gerektiğini söylediler.Bende servisi aradım PC Hdd si 320 gb ama servis garantisi bittiği için biz 500 takarız vede ortalama 450-500 tl alırız dediği çin servise vermedim.Dün bir bilgisayarcıya götürdüm oda %90 hdd dedi ve hdd yi 250 gb hdd ile değiştirdi.bu arada pc bozulduktan sonra hiç açılmıyordu.Herneyse fazla uzatmayayım eve geldim açtım pc yi BF3 oyuncusuyum eskiden hiç kasmıyordu ama hdd değişmesine rağmen aşırı kasıyor bnde sistem özelliklerine girdim ve eskiden 2.27 ghz ve 2.26 ghz olan işlemci hızı 2.27 ve 1.20 olarak mevcut ve windows derecelendirme işlemciye 3.6 puan vermiş ayrıca pc bozulmadan önce o derecelendirme yanlış hatırlamıyorsam 4,5 - 5 arası birşeydi , acaba sorunum işlemcidemi boşu boşunamı hdd değiştirdim resimler altta yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hat3se7en -- 22 Nisan 2012; 1:59:49 >

• bilgisayarcı bios u kurcalamış olmasın yada windows ayarlarından en düşük güç tüketimi falan seçilmiş olabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 22 Nisan 2012; 2:04:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

bilgisayarcı bios u kurcalamış olmasın yada windows ayarlarından en düşük güç tüketimi falan seçilmiş olabilir mi

şimdi bu benim bilgisayarım değil alt komşumun arkadaşımın yani :D herneyse bu pc tam bozulmadan mavi ekran hataları varken kapandı birkere bida açılmadı sonra bn laptop oldugu içi şarj kablosunu söküp aç dedim açıldı bir iki gün sonra oda işe yaramadı bnde sistem geri yükleme attım 1 hafta öyle gitti ve bir hafatalık süreçte ben ne kadar söylesemde arkadaşım durmayıp biosu kurcalamış :D :D :D şimdi pc geri gelincede default yaptı biosu windows başlatılıyor yazısında rest atıyordu pc bir daha default yaptı açıldı ama bu sorunlar mevcut ayrıca turbo boost teknolojisi vardı pc de şuanda yok araçlarda gözükmüyor ama sanırım driver :D

• sanırsam laptop'u verdiğiniz bilgisayarcı ya işlemcinin fanını değiştirmiş yada kırmış yada toplarken tam otturtamamış soğutucuyu. ve bios da işlemci fazla ısınmasın diye işlemcinin hızını düşürmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud__Strife -- 22 Nisan 2012; 22:46:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullet Ride.

sanırsam laptop'u verdiğiniz bilgisayarcı ya işlemcinin fanını değiştirmiş yada kırmış yada toplarken tam otturtamamış soğutucuyu. ve bios da işlemci fazla ısınmasın diye işlemcinin hızını düşürmüş.

hmm saolun beyler yardımlarınız için
  • bilgisayarınla cok ugrasmıs sistem geri yüklemeden hızı artmıs ama bilgisayar acılırken hangi hatayı veriyor.
    ona göre cevap yazalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.