Merhaba iyi forumlar diliyorum. Lenovo Y50-70 laptop kullanıyorum. Aldığım günden itibaren hep sorunsuz şekilde win 8.1 kullandım. Ama artık win10a geçmek istedim ama win10 yaptıktan sonra jack girişiyle sorun yaşamaya başladım. Normal şartlarda hoparlör de jack girişi de sorunsuz çalışıyor ama kullanım esnasında sesi tamamen kıstığım andan itibaren bir daha asla jack girişinden ses alamıyorum jack çıkarınca hoparlörden ses geliyor ama jacktan asla pcyi tekrar kapatıp açmazsam ses alamıyorum. Ses ayarı %1 de bırakana kadar sorun yok ama yanlışlıkla çok defa tamamen kapattım o zaman da bir daha ses gelmiyor jacktan ve pcyi kapatıp açmam gerekiyor. Driverlarını Lenovonun sitesinden yükledim tekrardan ama yine de düzelmedi sizce ne yapmalıyım ? |
Pc jack girişinden ses alamıyorum.
-
-
Merhaba @calıskan2144
Bilgisayar Yönetimi-->Aygıt Yöneticisi altında ses aygıtını bulun ve çift tıklayın.
Açılan menüden Sürücüler bölümüne gelin ve Sürücüye Geri Dön tıklayın. Bilgisayarı kapatıp açın ve deneyin.
Bazen bu tip sorunların çözümü olabiliyor.
-
hd audio menager uygulamasını yükleyip okla gösterdiğim klasör simgesine tıkladıktan sonra gelen pencereden ön panel jak sapmasını engelleyin kutucuğuna tik koy ve tamam butonuna bas. hepsi bu kadar.
-
Hocam orda sürücüye geri dön çıkmıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: KayaMkhd audio menager uygulamasını yükleyip okla gösterdiğim klasör simgesine tıkladıktan sonra gelen pencereden ön panel jak sapmasını engelleyin kutucuğuna tik koy ve tamam butonuna bas. hepsi bu kadar.
Kardeşim açtım ama klasör yok bende
-
hd audio menager uygulamasının daha yeni bir sürümünü yüklesene. anakartın sitesinde en güncel olanı bulabilirsin.
-
tamamdır bunu güncelleyince düzeldi şimdi çok teşekkür ederim hocam eline sağlık
-
rica ederim :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X