arkadaşlar crysis oynarken gpu sıcaklıgı genelde 85 civarı olurdu full ayarda (kart x1900xt) atitoolda %100 fan hızı vermeme ragmen böleydi birden kapandı pc ancak ısıgı yanıor bölesi daha öncedende olmustu o zmn arkadaki güç tusuna basarak kapatıp actıgımda duzeliyordu pc smdi ise onu denedim fişi cekip takmayı denedim ise yaramadı pc elektirigi alıor ancak acılmıor yesil ışıgı yanıor su andada elektrik alıor
işlemcin ısınmıştır. 30dk içinde tekrar açılacaktır. işlemci ısısımı ekran kartı ısısımı diye öğrenmek istiyorsan orthosu indir ve işlemcini test et. zaten 10-15dk içinde kapanacaktır.
desene bi tane kaliteli zalman almanın vakti geldi:D:D islemcinin ustune cok tesekkurler arkadasım yardımın icin
yanlız hala acılmadı bilgisayar arkadaslar yardım edin lutfen
arkadaslar islemci yanmamıstır dimi aglıorum ya
yardım edicek kmse yokmu ya pc öldü
elektrik alıyor demişsin ne kadar eminsim bilmiyorum. Işığa bakıp aldanma o ışık hatırladığım kadarıyla 5 volt için belki 12 volt çıkışında sorun vardır bence elinde ölçüaleti varsa bir bak yada yedek power supply. yani powerdan emin ol tam anlamıyla. işlemcide olabilir son zamanlarda çıkarıp taktın mı yani belki ters takmışsındır. Böyle bir arkadaş gelmiştide onun için dedim. Olasılıklar fazla aslında ama en başta poweri test et. Benim görüşüm bu. Birde biraz daha detay verebilirmisin hiçmi açmıyor yani belki power düğmen arızalı bu konulardan anlıyorsan aç kasanın içini power düğmesinin soketlerini çıkarıp kısa devre et.
yok arkadasım oyundayken birden gitti bilgisayar daha öncede oluodu ancak arkadaki guc tusundan acıp kapadıgım vakit pc aılıordu smdi ise yaramıyor basıorum ondek, power a ısık yanıor pcde tık yok islemcim pentium d 2 gb ram var 512 mb x1900xt ekran kartım var ve hicbirinde oc yok crysis super calıstı her zaman ilk defa bu kez oldu ve bilgisayar acılmıor hala
Dostum sorum şu benim tık yok derken fanlardan felanda ses gelmiyormu yani hiçmi tepki vermiyor pc ? Yoksa fanlar devreye giriyorda görüntü felanmı gelmiyor herhangi bir bip sesi felandamı almıyorsun?
abi pc yi kapalı farzet ama ısıkları yanıor baska hic tepki yok fanlardada calısma yok goruntude yok sadece alttaki yesil ısık var
Bence anakart mefta.
Bence senin sorun power supply gibi görmeden bişi diyemem ama büyük olasılık power supply dediğim gibi power 5 voltu veriyordur led yanıyordur fakat fanlar felan dönmüyorsa power gitmiş olma olasılığı yüksek.
power ın gitmiş olma olasılıgını nasıl annayabiliriz bu arada anakart d975xbx intel
Abi Power gitse, hiç açılmaz bence. Anakart te sorun oluşmuş olabilir o yüzden.
Bu yaz günü, bu sıcakta, oyuna fazla yüklenmemek lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: Cyberwilly
power ın gitmiş olma olasılıgını nasıl annayabiliriz bu arada anakart d975xbx intel
ateş ve güneş zaten pc hiç açılmıyormuş. sadece öndeki yeşil led yanıyormuş.
Abi yani şunu demek istedim, bilgisayara elektirik geliyor öyle ya da böyle. Led yanıyorsa geliyordur.
Yine de çok emin değilim.
Ateş ve güneş başıma geldiği için diyorum bende de vardı bir power ledleri yakıyordu ama ne fan dönüyo nede bişi sonra açtım kasayı aldım ölçü aletini baktım 12 volt mefta olmuş. Power çıkışında kalın soket varya ana karta giden oraya elimi bir attım baktım çalıştı bırakınca yine aynı kablonun biri soketin dibinden kopmuş lehimledim bende öyle sorunu giderdim belki bir ihtimal diyorum ben dediğim gibi görsek daha emin olabiliriz.
quote:
Orjinalden alıntı: pisliq26
Ateş ve güneş başıma geldiği için diyorum bende de vardı bir power ledleri yakıyordu ama ne fan dönüyo nede bişi sonra açtım kasayı aldım ölçü aletini baktım 12 volt mefta olmuş. Power çıkışında kalın soket varya ana karta giden oraya elimi bir attım baktım çalıştı bırakınca yine aynı kablonun biri soketin dibinden kopmuş lehimledim bende öyle sorunu giderdim belki bir ihtimal diyorum ben dediğim gibi görsek daha emin olabiliriz.
Doğrudur abi olabilir.. Bana da hatırladığım kadarıyla aynısı olmuştu, anakartın ramlere giden veriyolu yanmış, aşağı yukarı böyle bir durum vardı.
Ama sen haklı gibi duruyorsun.
abi diger pc deki power supply i deniim yazdıklarınız icin ve yardım oldugunuz cok tesekkur ederim dedikleriniz denicem umarım sorun power suppydedir