Şimdi Ara

PC KAPANMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar pc yi alalı 6 ay oldu son bir haftadır pc de oyun oynarken veya başka herhangi birşey yaparken pc kendini kapatıyor. anlamadım gitti yalnız restart atmıyor elektrikler kesilmiş gibi direkt kendini kapatıyor. sonra tekrar açıyorum hiç bir hata vermiyor çalışmaya devam ediyor. belli bir süre sonra tekrar kapanıyor. yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer61gun -- 21 Ocak 2006 14:50:38 >

• pc bileşenlerini yazar mısın? Yardımcı olamya çalışalım
  • işlemci veya powersupply ile alakalı olabilir. sistemi yazarsan ve biraz daha anlaşılır bişiler yazarsan daha kolay çözüm bulunabilir.
  • PSU VE CPU NUN ISINMASINDAN KAYNAKLANIYORDUR
  • 1. cpu nun sıcaklığını fan demirine aktaran jelin işi bitmiştir. anakart gücü kesiyordur.
    2. e.kartı için psu gücü yeterli gelmiyor olabilir.
    3. sisteminde donanımlar yerinden oynamış olabilir. anakart gücü kesiyordur.
  • Kesinlikle ısınma sorunu.PSU dan da kaynaklanabilir ama büyük ihtiamelle ısınma sorunudur açılışta bios'a girip bir yarım saat kadar bekleyip sistem sıcaklığını bir kontrol et.Kasayı açabiliyorsan aç ve biraz temizlik yap dit dit sesleri genelde imdat çığlığı yerine geçer böyle bişey varsa ısınmadan başka bişey olamaz.Bi de bilgisayarı aldıktan sonra parça yükseltme oc yeni parça takma gibi işlemler yaptıysan bi noktadan sonra PSU kaldırmıyor olabilir.Bunlarla ilgili detay yazarsan daha rafine bi cevap verebiliriz.
  • Tahminime gore senin bilgisayarinizda virus var....

Bunu kanitlamak icin bunu deneyin...

Guncelestirme sayfasina gitmeye calisin eyer gitmese bilki biligisayarinizda virus var.

Tabi bu virus sadece win xp ve win 2000 kullanicilara gecerlidir.

Size sunu sorim adsl balantiniz varmi ??? ve bu balatiyi koruyormusunuz ???

Artik sadece tek virus temizleyicisi ile is bitmiyor...

Bu virusler artik port dedigimiz service balanis sistemindende girebiliryor.

Bundan korunmak icin mahakak firewall denilen veya turkcede guvenlik duvari yuklemeniz lazim.

bu resetin olmasi bir tek sayi aklima getiriyor bunda W32.Blaster wormu getiryor ve cesitli turlari bunu sule siralaniyor.

W32.Blaster.B.Worm Category 2 Worm 08-13-2003
    W32.Blaster.C.Worm Category 2 Worm 08-13-2003
    W32.Blaster.D.Worm - Worm 08-19-2003
    W32.Blaster.E.Worm Category 2 Worm 08-28-2003
    W32.Blaster.F.Worm Category 2 Worm 09-01-2003
    W32.Blaster.K.Worm Category 2 Worm 02-03-2004
    W32.Blaster.T.Worm Category 2 Worm 04-21-2004
    W32.Blaster.Worm Category 2 Worm 08-11-2003

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.html

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.removal.tool.html

Tabii ki bununla ilgisi belki olamaz ama bir denemekte fayda var..

bu programi guvenli moda kullanmaniz lazim

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe

Bunu asagya indirin ve guvenli moda baslatin...
    (ALINTIDIR)

• arkadaşlar teşekkür ederim dünden beri sürekli kapanma olduğu için yazılanlara bakamadım. SWITCHING POWER SUPPLY ATX-300W P4 KULLANIYORUM . smart fan temperature 55C/132F gösteriyor. kasayı actım temizledim yaklaşık 4 saattir acık ve problem yok gibi. anlamadım gitti olmazsa servise müracat artık
  • Kesinlikle Power ASuply sorunundan dolayıdır. Unutmadan Sistemde dialup modem takılıysa çıkarıp denemeni tavsiye ederim modemler de sistemlerin açılmasında ve kapanmasında etkili oluyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.