Şimdi Ara

Pc kasasını HDD kasasına dönüştürme nasıl yapılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    elimde 5 adet 2 terebayt harici hdd var .
    pc kasasında 4 adet hdd girişi var .
    pc içersinde sürekli çalışmasını istemiyorum bu yüzden harici kutulara ihtiyaç duydum.
    fakat bu seferde adaptör ve kablo kalabalığı can sıkıyor.
    arşivciyim ve yeni bi hdd daha alacağım yani bu hep böyle devam edecek .
    amacım şu bir pc kasasını atıyorum 10 yada 15 kadar hdd alacak şekilde tasarlamak .
    evet hazır sistemler var mesela aşağıdaki gibi
    https://store.donanimhaber.com/41/7e/f9/417ef912f8817c19b3df1b6200388b49.jpg

şuan bunun fiyatı 1.130 tl yani çok pahallı buna vereceğim parayla 6 tane 2 tb. hdd gelir :)
    amacım aynı yukarıdaki resime benzer bişey tasarlamak
    acaba mümkünmüdür yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar . kolay gelsin .
     Pc kasasını HDD kasasına dönüştürme nasıl yapılabilir

• Cribbins C kullanıcısına yanıt
    her hdd için bir şartel olsun istiyorum ayrıca yani amacım gereksiz çalışmasını istemiyorum .bahsettiğiniz devre kartları hakkında bi bilgim yok . şuan mevcut khdd kutularından faydalanılabilir mi siz ce ?. şuanki mevcut sistemim 5 hdd kutusu üstüste 2 sinin arkasında on off düğmesi var diğerlerininde adaptörlerine anahtar bağladım şimdilik bi çözüm buldum fakat şimdiden kablolar usp portlar çoğaldı 1 sene sonra 2 hdd daha alsam sök tak çalıştır bunlarla uğraşmak yerine daha derli toplu resimdeki gibi bi kasa istiyorum hazırı dediğim gibi pahallı . benim istediğim şekilde yapmama mümkünmüdür ?
    onu nasıl yapabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cribbins

Bu mesaj silindi.
    İyi günler.

İstediğiniz şey üstünde biraz kafa yordum ve açıkçası basit bir çözüm getiremedim. Kullandığınız HDDlerin 3.5" olduğunu varsaydım ve bu elemanların güç ihtiyacı olayı basitlikten çıkarıyor ne yazıkki. En azından sahip olduğum bilgiler ile basit bir yol bulamadım.

Yapılabilecek en efektif yol bu cihazların hem data hemde power girişlerinin kontrolünü yapabilecek bir devre hazırlayıp yönetimi burdan yapmak. Üstüne düşülüp araştırılması, vakit harcanması gereken bir konu. Bu konuda daha bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır eminim.

Edit:

Aklınızda bir fikir oluşması açısından eğer bunu kendiniz yapmaya kalkarsanız ortaya şunun gibi bir görüntü çıkacaktır. Hatta bu arkadaş oldukça temiz ve düzgün çalışmış. Sizi bilmem ama en azından ben yapsam muhtemelen çok daha karışık bir görüntü olurdu.

Resim
    Kaynak

Biraz araştırma ilede forumdan bir arkadaşın çalışmasını buldum. İncelenip geliştirilebilir.

Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaGini -- 2 Mart 2014; 7:48:27 >

• ziya07 Z kullanıcısına yanıt
    Hepsini aynı anda bağlayacaksan mecbur pahalıya çıkar hazır sistemler. Zira depolama arayüzü için elektronik bileşenler, güç devreleri vb işin içine girer

Besit yöntem. Bir kutu yaptırırsın. İçine de iyi bir adaptör koyarsın. Adaptörden güç-kablo dağıtıcısı alıp bağlantılarını kutu ön yüzüne anahtarla aç-kapa şeklinde bağlarsın. Bir USB dağıtıcı alıp harici diskleri buna bağlarsın. Hangi diski açarsan o çalışır.

Tek disk calışır. Birini açmadan önce diğerini kapatman gerekir.
    teşşekürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaGini

İyi günler.

İstediğiniz şey üstünde biraz kafa yordum ve açıkçası basit bir çözüm getiremedim. Kullandığınız HDDlerin 3.5" olduğunu varsaydım ve bu elemanların güç ihtiyacı olayı basitlikten çıkarıyor ne yazıkki. En azından sahip olduğum bilgiler ile basit bir yol bulamadım.

Yapılabilecek en efektif yol bu cihazların hem data hemde power girişlerinin kontrolünü yapabilecek bir devre hazırlayıp yönetimi burdan yapmak. Üstüne düşülüp araştırılması, vakit harcanması gereken bir konu. Bu konuda daha bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır eminim.

Edit:

Aklınızda bir fikir oluşması açısından eğer bunu kendiniz yapmaya kalkarsanız ortaya şunun gibi bir görüntü çıkacaktır. Hatta bu arkadaş oldukça temiz ve düzgün çalışmış. Sizi bilmem ama en azından ben yapsam muhtemelen çok daha karışık bir görüntü olurdu.

Resim
    Kaynak

Biraz araştırma ilede forumdan bir arkadaşın çalışmasını buldum. İncelenip geliştirilebilir.

Link

hazır sistemlerde pc kasası gibi tasarlanmış zaten .
    benim şuan elimde harici hdd kutuları var zaten bunlarla kule şeklinde de yapabilirim aslında usb coklayıcı kullanarak sadece guc sorun suan benım ıcın .
    güç için soyle soylım aynı anda bazen 3 hdd kullanabılıyorum bellı olmuyor yanı tek hdd seklınde kulanamam .
    suan hos bı goruntusu var zaten :) seagete packertbell western ustustte kule seklınde :)
    ama adaptörler cırkıneslıtırıyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Hepsini aynı anda bağlayacaksan mecbur pahalıya çıkar hazır sistemler. Zira depolama arayüzü için elektronik bileşenler, güç devreleri vb işin içine girer

Besit yöntem. Bir kutu yaptırırsın. İçine de iyi bir adaptör koyarsın. Adaptörden güç-kablo dağıtıcısı alıp bağlantılarını kutu ön yüzüne anahtarla aç-kapa şeklinde bağlarsın. Bir USB dağıtıcı alıp harici diskleri buna bağlarsın. Hangi diski açarsan o çalışır.

bilgiler için teşşekürler.
    dediğin şekilde yapılabilir ama bazen 3 hdd i açmak zorunda kalıyorum aynı anda .
    dediğin şekilde yapsam verim alamayabilirim .
    şuan zaten hdd kutularında kule şeklinde ustuste duruyorlar ve usb coklayıcıya bağlı hepsı . adaptör gırıslerıne ac kapat dugmesı çıtçıt koydum yanı ordan kullanıyorum açmak ıstedıgımde.
    yalnız sorunum adaptorlerı ortadan kaldırmak ! ?

• quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Merhaba;

Fazla sayıda disk içerecek sistemler için farklı çözümler önerebilirim.

1) Harici Kasa çözümü : Bilgisayara USB ya da Network üzerinden bağlayabilirsiniz.
    Örn:http://bilendenal.com/search.aspx?pIcerik=raidon
    Örn:http://bilendenal.com/Urunler/highpoint-rs5122b-2.5-3.5-inc-2-yuvali-usb-3.0-dock---rs5122b-2408.html

2) PCI Kontrol Kartı : Anakart üzerinde PCI-Express slotuna takabileceğiniz SATA çoklayıcı kart vasıtası ile daha fazla disk takılmasına olanak tanır.
    Örn:http://bilendenal.com/Urunler/highpoint-sata-iii-(6.0gb-s)-pci-x-2.0-x4-raid-kontrol-karti---rr640l-2413.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilendenal Destek

Merhaba;

1) Harici Kasa çözümü : Bilgisayara USB ya da Network üzerinden bağlayabilirsiniz.
    Örn:http://bilendenal.com/Urunler/highpoint-rs5122b-2.5-3.5-inc-2-yuvali-usb-3.0-dock---rs5122b-2408.html

2) PCI Kontrol Kartı : Anakart üzerinde PCI-Express slotuna takabileceğiniz SATA çoklayıcı kart vasıtası ile daha fazla disk takılmasına olanak tanır.
    Örn:http://bilendenal.com/Urunler/highpoint-sata-iii-(6.0gb-s)-pci-x-2.0-x4-raid-kontrol-karti---rr640l-2413.html

bilgi için teşşekürler..
    hhdler şuan harici disk kutusunda .
    pc içersinde en fazla 4-5 yuva olduğundan ve bu durum ileride çoğalacağından ben bi kule oluşturmak istedim pc kasası şeklinde.
    hazır sistemler seninde gönderdiğin linklerde olduğu gibi var.
    ancak bu sistemler gerçekten çok pahallı ve gereksiz .
    plexi çalışması ile bi kasa hazırlanabilir power takılıp hdd lere güç verilebilir ve pci dan gelen ide ve sata cıkısları nı coklanabılır ve ıcersıne 20 hdd kadar yuva yapılabılır ben böyle bı tasarım ıstıyorum . hazır sıstemlerde maxımum 10 adet yuva var ve fıyatı 1200 tl civarında . 1200 tl ye 6 tane hdd alırsın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ziya07

quote:

Orijinalden alıntı: Bilendenal Destek

Merhaba;

bilgi için teşşekürler..
    hhdler şuan harici disk kutusunda .
    pc içersinde en fazla 4-5 yuva olduğundan ve bu durum ileride çoğalacağından ben bi kule oluşturmak istedim pc kasası şeklinde.
    hazır sistemler seninde gönderdiğin linklerde olduğu gibi var.
    ancak bu sistemler gerçekten çok pahallı ve gereksiz .
    plexi çalışması ile bi kasa hazırlanabilir power takılıp hdd lere güç verilebilir ve pci dan gelen ide ve sata cıkısları nı coklanabılır ve ıcersıne 20 hdd kadar yuva yapılabılır ben böyle bı tasarım ıstıyorum . hazır sıstemlerde maxımum 10 adet yuva var ve fıyatı 1200 tl civarında . 1200 tl ye 6 tane hdd alırsın :)

Alıntıları Göster
    hocam takipteyim. bende uzun zamandır yapmayı düşündüğünüz şeyi planlıyorum ama net bi çözüm bulamadım. benim sorunum hddlerin kasanın içerisinde çok fazla titreşim (dolayısıyla ses) oluşturması ve harici (3,5") hddlerin çok yer ve kablo kalabalığı oluşturması.
    aslında benim aklımdaki kablosuz bi depolama merkezi. yani evin bi köşesinde belkide gardolabın içinde kalıp 7/24 açık kalacak, kullanılmadığı zaman uyku moduna geçecek bi sistem. ethernet kablosuyla modeme bağlayıp o şekilde yine kablosuz üstünden (hatta ilerde internet üstünden bile olabilir) erişilebilecek bi sistem planlıyorum/istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

hocam takipteyim. bende uzun zamandır yapmayı düşündüğünüz şeyi planlıyorum ama net bi çözüm bulamadım. benim sorunum hddlerin kasanın içerisinde çok fazla titreşim (dolayısıyla ses) oluşturması ve harici (3,5") hddlerin çok yer ve kablo kalabalığı oluşturması.
    aslında benim aklımdaki kablosuz bi depolama merkezi. yani evin bi köşesinde belkide gardolabın içinde kalıp 7/24 açık kalacak, kullanılmadığı zaman uyku moduna geçecek bi sistem. ethernet kablosuyla modeme bağlayıp o şekilde yine kablosuz üstünden (hatta ilerde internet üstünden bile olabilir) erişilebilecek bi sistem planlıyorum/istiyorum.

kardeşim hemen hemen yanı konulardan muzdaribiz.
    forumda ve googldaki araştırmalarıma göre .
    pleksi ile bir kasa yapılabilir .
    içine 1 adet power güç gelmesi için yani.
    takacagın hdd kadar anahtar
    ve hdd yuvaları yapıcaksın .
    senın dedıgın sıtemde ıse wifi üstünden ulaşmak istiyosun sanırım .
    bunun içinde 1 adet wirelles adaptör ile şifreli yayın verebilirsin telefondan ve laptopşardan masa ustu pclerden wifi ile bu adaptore baglanıp veri transferı saglıyabılırsın hızda dusus olabılır ama .
    uyku moduna nasıl gecer hdd lerde oyle bı ayar var sanırım kendılıgınden kullanılmayınca uyutuyor kendını bazı hdd ler ama baska yontemlerde varmı tam bılemıyorum. buraya konuyu actık bılgısı olan paylasır sanırım.
    benım dedıgim sistem usb kablosu ıle veya ethernet baglantısı wifi baglantısı olan bi sistem ıle olabılır .
    dedıgım gıbı kutuyu olusturduktan sonra smartmedıa ıle wıfı uzerınden yada ethernet uzerınden de hdd lere ulasabılırım .
    smrtmedia da bılıosun harıcı hddlerı takıp fılm oynatabılecegın bı player . aynı zamanda wıfı ve ethernet ıle baglantı verebılıyor ve alabılıyorsun . yanı suan yenı cıkan led tvlerdekı smart ozellıgının harıcı halı ;)

• ziya07 Z kullanıcısına yanıt
    hocam o kasa oluşturma kısmı benim için ikinci planda çünkü elimin altında kaynak makinesinden tut motorlu testere, deküpaj, tilki kuyruğu, taş motoru, sprial ve bi dünya alet var. pleksi bulmak biraz zor olabilir ama onuda ayarlarım hatta gerekirse önce alfa testleri için ,5 mmlik suntadanda yaparım ama zor kısmı hddleri kutunun içine koyup dandik bi güç kaynağını kısa devreyle çalıştırdıktan sonra bunları pcye/modeme/wifi adaptöre bağlamak.
    pc bunları nasıl görecek, ağ sunucusu diyemi? d/e/f olayları (farklı hdd isimleri) nasıl olacak ve en önemlisi hız nasıl olacak. wifiden 75mb kadar okuma hızı yakalasam benim için oldukça yeterli olur. ama işte bunların kendi aralarındaki kopyala yapıştır işlemlerini falan yönetecek bi kontrolcü lazım.
  • quote:

her hdd için bir şartel olsun istiyorum ayrıca yani amacım gereksiz çalışmasını istemiyorum .bahsettiğiniz devre kartları hakkında bi bilgim yok . şuan mevcut khdd kutularından faydalanılabilir mi siz ce ?. şuanki mevcut sistemim 5 hdd kutusu üstüste 2 sinin arkasında on off düğmesi var diğerlerininde adaptörlerine anahtar bağladım şimdilik bi çözüm buldum fakat şimdiden kablolar usp portlar çoğaldı 1 sene sonra 2 hdd daha alsam sök tak çalıştır bunlarla uğraşmak yerine daha derli toplu resimdeki gibi bi kasa istiyorum hazırı dediğim gibi pahallı . benim istediğim şekilde yapmama mümkünmüdür ?

hdd lerın gereksız calısmasını ıstemıyorsanız ısletım sıstemınızın guc yonetımı bolumunde hdd kullanımına ılıskın ayarları goreceksınız.kullanlımayan hdd nız en az 5 dk ıcerısınde kapatılabılır.ve sız o hdd den dosya cagırana kadar calısmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

hocam o kasa oluşturma kısmı benim için ikinci planda çünkü elimin altında kaynak makinesinden tut motorlu testere, deküpaj, tilki kuyruğu, taş motoru, sprial ve bi dünya alet var. pleksi bulmak biraz zor olabilir ama onuda ayarlarım hatta gerekirse önce alfa testleri için ,5 mmlik suntadanda yaparım ama zor kısmı hddleri kutunun içine koyup dandik bi güç kaynağını kısa devreyle çalıştırdıktan sonra bunları pcye/modeme/wifi adaptöre bağlamak.
    pc bunları nasıl görecek, ağ sunucusu diyemi? d/e/f olayları (farklı hdd isimleri) nasıl olacak ve en önemlisi hız nasıl olacak. wifiden 75mb kadar okuma hızı yakalasam benim için oldukça yeterli olur. ama işte bunların kendi aralarındaki kopyala yapıştır işlemlerini falan yönetecek bi kontrolcü lazım.

Senin dedigin sekilde tam bir bilgiye sahip degilim .
    Sonuc olarak ben kasayi nasil yapicam bunun derdine dustum sende elektronik kismi nasil yapicam derdine düştün .
    Tam verim alabilmek icin cevaplayacak arkadaslarin onerilerini beklemeliyiz !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

quote:

hdd lerın gereksız calısmasını ıstemıyorsanız ısletım sıstemınızın guc yonetımı bolumunde hdd kullanımına ılıskın ayarları goreceksınız.kullanlımayan hdd nız en az 5 dk ıcerısınde kapatılabılır.ve sız o hdd den dosya cagırana kadar calısmaz

O sorunu halletik diyelim ama bu sadece kasa ici hdd ler icin bir çözüm olur .
    Suan benim bahsettiğim konu harici bi depolama ünitesi oluşturmak . Bunun baglantisini nasil yapabiliriz . Cpu mu gerekli kart yada devre ne gerekiyorsa pc baglantisini saglamak icin once bunu cozumlemem gerek . Sonra kasa icin pleksi calismasi yapicam sanirim ama once hdd depolama unitesini olusturmam gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

quote:

O sorunu halletik diyelim ama bu sadece kasa ici hdd ler icin bir çözüm olur .
    Suan benim bahsettiğim konu harici bi depolama ünitesi oluşturmak . Bunun baglantisini nasil yapabiliriz . Cpu mu gerekli kart yada devre ne gerekiyorsa pc baglantisini saglamak icin once bunu cozumlemem gerek . Sonra kasa icin pleksi calismasi yapicam sanirim ama once hdd depolama unitesini olusturmam gerek

Alıntıları Göster
    teknik bilgisi olan bi kardeşimiz yok mu acaba koskoca forum da ?

• quote:

teknik bilgisi olan bi kardeşimiz yok mu acaba koskoca forum da ?

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_71071532/tm.htm

bu konuyu inceledin mi hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Alıntıları Göster
    Bu çok sıkıntılı bir konu. Bende de birkaç pc ve toplam 10tb kadar alanı olan 7-8 disk var. Şu an server kasada gayet soğutmalı olarak bir kısmını çalıştırıyorum diğerleri de htpc nin içinde. Doğal olarak htpc kullanırken depolama amaçlı çalışıyorlar. Yine maliyetli bir proje ama şöyle planlıyorum bende. Elimde 2 adet atom dual core itx anakart var. Bunlardan birisini bir kasaya koyup ssd ile işletim sistemi yükleyip hızlı açılıp kapanabilen file server yapacağım. PCI sata kartla 4ten fazla diski bağlayabilirim. Lazım olduğunda bunu da açar network üzerinden örneğin sadece okumaya açar güç koruma özelliklerinden de 20 dk sonra stand by konumuna geçmesini ayarlarım. İşi olmayan disk böylelikle uzun kullanılmama durumunda off olur.
    Esasen disklerin bozulması ısı ile alakalıdır. Diskleri kaliteli fan ile sürekli soğuk tutarsanız ki hızlı bir fan şart değil hafif üflese disk yüzeyine yeter diskler yıllarca çalışır. Bu şekilde elimde 6000 saat çalışmış bir disk ile arkadaşımda 13.000 saati devirmiş disklerimiz var. Yine sistem direkt kullanılmadığında komple uyku moduna geçebilir, network uyandırma seçeneği ile uyanabilir.

WIFI üzerinden 75mb/s lik hız görebileceğinize eminmisiniz. Ben sanmıyorum bu hıza ulaşabileceğinizi.

EK konuda verilen linkteki gibi güç kaynağından aç kapa olayı kolay. Bir kasaya pc güç kaynağı koyar 5 ve 12 voltları her disk için anahtardan geçirirsiniz. USB arabirim kartlarını da tercihen iki ayrı usb hattı ve usb çoklayıcı üzerinden pc ye verirseniz performanslı çalışır. Aynı çoklayıcı üzerinden birbirine aktarım yapmak sıkınıtılı olabilir 3. bir işlemde performans düşebilir.

HDDleri anakarta direkt bağlayıp anahtar koyarsanız da sata portunu AHCI moduna alırsanız çalışma esnasında hot plug denilen diski sisteme yeniden başlatmadan tanıtma olayını gerçeklersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

bu çalışmaya baktım fakat yapımı için araştırmak gerekli . ve şartelle devreye soktuğumuz hdd pc görmeyebilir yada hdd e birden güç gelince yakabilir bazı sıkıntılar olabilir diye düşünüyorum .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.