Şimdi Ara

Pc kasıyor Sizce Doğal mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sistem aşağıdaki gibidir sadece açılış süresi bi rahat 1 dk vardır :S

M4A88TD-V EVO USB3 anakart
    Amd athlon x2 Dual core 240 işlemci 2.80 ghz - Overclock 3.65 ghz stabil
    4 gb kingston 1333+2 gb 1066 mhz kingston ram (1048 mhz)
    Hd 4830 ekran kartı 1 gb 256 bit stock hız
    160 gb 7200 rpm samsung 3.5 ınc + 500 gb 5400 rpm toshiba 2.5 ınc.
    500 watt 80 plus fsp güç kaynağı

Sizce normal mi bu sisteme bu yavaşlılık ?

• Diskiniz her ne kadar 7200 rpm de olsa yavas kaliyor olabilir. sata1 olarak ayarli olabilir. ahci kurmamis olabilirsiniz...
  • ben hiç bi driver urmuyorum ki hdd ile ilgili sadec raid yaptığımda raid driverlarını yüklüyrm o kadar acaba sorun o driverda mıdır ? ayrıca anakartımda sata ayarları falan pek yok hddler ıde olarak görünüyor
  • birincisi hangi diskte windows 7 kurulur?
    onu cikarin sata data girisinin yaninda 4 tane pin olmasi lazim. bunlarda herhangi bir jumper vs var mi buna bir bakin.
    sonra biosunuza gidip sata portlarinizi ahci durumuna getirin..(ne kadar yok desenizde sata ayari vardir sizin kartinizin bir benzerini ben kullaniyorum ve var)
  • ve aygıt yöneticisinde herşey sorunsuz görünüyor nu ahcı driverlerini hangi bölümden hangi aygıta yükleyeceğim ?
  • Hocam win7 kullaniyorsaniz sp1 de varsa sorunsuzca acmasi lazim ahci driverlari biostan acacaksiniz...
  • evet sp1 yüklü ve biostan ahci olarak değiştiğimde sistem açılmıyo windows başlatılıyor derken yeniden başlatılıyo sistem 160lık hdd ye kurulu
  • [D]Harddisk eskimiştir hocam diğer parçalarda bir sıkıntı yok gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xfactor28 -- 9 Aralık 2011; 23:46:44 >
  • hdd yazın aldım 0 olarak ve bi sıkıntı oldugnu düşnmyrm pek
  • Guvenli kipte ahci olarak acabiliyorsaniz iyi... yoksa yeniden kurmaniz gerekebilir. birde anakart driverlarini hic kurdunuz mu?
  • anakart driverlarım komple kurulu sistemde bi sıkıntı yok ben sadece bu yavaşlılığın işlemciden olduğunu düşünyorum ilk açılışta hoş geldiniz yazısında en az bi 5 sn bekliyor çünkü
  • HDtune ile benchmark testi yapmaniz mumkun mu?
  • hdtune yapayım da bencmark derken 3dmark06 ile yapbilr miym ?
  • Hdtune diye bir program var... disk testi yapiyor. sizin erisimleriniz dusuk gibime geliyor. Bence once diske bir bakin. sonra diger bilesenlere bakarsiniz.. cunku windows un yuklendigi sey disk.
  • minimum 73 maximum 119 mb/sn ile erişim yapıyor bad sector de yok hdd sağlam bi problem yok
  • iyi siz oyle diyorsaniz... hani bendeki 7200 rpm lik disklerin hic biri 73 te kalamadi. eger 160 lik kaldiysa helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 10 Aralık 2011; 0:15:30 >
  • access time 13.8 ms yazıyor bu geç mi oluyor yoksa normal mi
  • o iyi.. da ben hala teste takildim. siz su testin resmini siteye koyabilir misiniz?
  •  Pc kasıyor Sizce Doğal mı ?
  • aslinda cok cok iyi durumda diskiniz.. belkide kurdugunuz birseyden dolayi yada virusunuz var.
    makine kasiyor demissiniz.. ramleri tek tek denediniz mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.