Selam arkadaşlar, korsan oyunlara kolayca ulaşabilen biz vatandaşlar var bende dahil. Bu oyunları indiriyoruz fakat klasik sözümüz "babasının hayrına" yapmıyorlar. Cidden merak ediyorum, bu elemanlar çok büyük gruplar falan filan neyse ama adam ilk gün oyunu kırıp repack veya normal olarak upload edip indirmeye açık sunuyor. Biz kullanıcılar güvendiğimiz sitelerden örn rg mechanics veya qoop repack vs. gibi sitelerden indiriyoruz. Fakat bu oyunlar beleş indirdik oynadık anormal işlemci kullanımları yok şifre hırsızlığı yok bişey yok hiç bir şey yok. Yıllardır kullanıyorum fakat şifrelerim çalındı mı bilmiyorum tabii ama ben PC'de tc'mi de girdim şifrelerimi de girdim ve çalınma durumu şüpheli bir davranışa rastlamadım sizce garip değil mi? Tüm bu korsan oyun crackleyen gruplar cidden virüssüz repackleyip mi koyuyor yoksa virüssüz gibi görünsede ufaktan pek bu gibi şeylerden anlamasam da "veri satma" vs. gibi durumalar söz konusu mu? Herkes paraya bayılır bu adamlar oyun crackleyip ve bunu hırsızlık vs. yapmadan beleş sunuyorlar ama nasıl para kazanılıyorlar onu anlamıyorum. Biz normal kullanıcıların anlamadığı şey ne? arkada sessizce çalışan bir yazılım mı var yoksa güvendiğimiz sitelerden indirdiğimiz oyunlar virüssüz mü? Biliyorum çok fazla aynı soruları sorup süslemiş olabilirim fakat çok garip bir durum yani. Yazılım vs. gibi şeylerde profesyonel olan insanlar elbette bu forumda vardır, sorumu cevaplarlar ise sevinirim. (muhtemelen kimse yazmayacak :D) Arkadaşlar öncelikle ben şu kafada bu kafada bir insan değilim. Yahu ben offline oyuna niye para vereyim yok ben bu oyuna niye 300 lira vereyim ben şu oyun kötü olmuş ise niye para vereyim korsan alayım gibi tiplemelerden hiç biri değilim. Tek sebep ortalama bir durumum olmaması o kadar :D yoksa gerçekten bir oyuna para vermeyi isterim, çünkü kurulum kolaylığı setup yok bir şey yok indir oynaya bas, mutliplayer oyna steam kolaylıkları ayrıcalıkları kolaylığı vs. bir çok seçeneği değerlendirebiliyorsun. Paran yoksa da oynama diyecek arkadaşlar, niye oynamayayım dostum benim korsan oyun indirdiğimi kim bilecek ki? :D Ehm.. evet, duyuyorum seni "ya virüs bulaşırsa" bu konuyu bu yüzden açtım ya bende. |
Korsan oyunlarda gerçekten virüs var mı?
-
-
Bu zamana kadar hiç bir oyun kıran elemanın, grubun böyle bir işe bulaştığı hakkında bir konu duymadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerBu zamana kadar hiç bir oyun kıran elemanın, grubun böyle bir işe bulaştığı hakkında bir konu duymadım.
Alay mı ettiniz yoksa ciddi bir yorum mu?
-
Dediğim şeyin alay etme ile ne alakası var? Alaylık olan durum nedir?
Gayet ciddiyim bu zamana kadar hiç böyle bir olay görmedim, duymadım diyorum. Bunu alay anlayacak ne var?
Okuduğunuzu anlasanız iyi edersiniz.
-
yok -
Bu zamana kadar hiç bir oyun kıran elemanın, grubun böyle bir işe bulaştığı hakkında bir "konu" duymadım. Diyince bu konuyu kastettiniz diye düşündüm. (böyle bir şey duymadım bilmiyorum geyiği vs.) Niyetim kötü değil böyle düşündüğüm için kusura bakmayın afedersin ama forumda biraz alaycı insan var, konuya cevap aldığımda ciddi mesaj geleceğini düşünmemiştim açtığım konulara hiç cevap gelmediği için.
-
Bende virüs konusu hakkında hiç yaşamadım duymadım başıma gelmedi ondan aklıma takıldı konu açtım hocam.
-
Altyazar Yapma gözünü seveyim reis yıllardır beleşe ekmeğimize tereyağ sürüyoruz arkada dönen komploları öğrenmeliyim :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertcanJ -- 25 Kasım 2020; 21:37:54 > -
Yok ben dalga geçen tiplerden değilim, çok nadir dalga yapıyorum.
-
Mining virüsü bulaştığı olmuştu, yapımcıya bağlı. Bu tür olaylarla tekrar karşılaşmamak için orijinal alıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yok
-
görmedim -
Genelde ekran kartına yüklenen mining virüsü atarlar. Senin ekran kartını kastirip madencilik hesabı gibi. Bilmiyorum çoğu oyunu hep torrent oynardım. Epic beleşe vermeye başladıkça torrent de bıraktım bakalım ne zaman başlarım. Türkçe olan oyunu alırım diğerleri de yapsın TR alt yazı alayım gerisi umrumda olmaz. Cyberpunk aldım mesela
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Locaste Siarnaq -- 25 Kasım 2020; 23:33:34 > -
Benimde başıma şüpheli bir durum gelmediği için fikirlerinizi almak istedim, umarım gerçekten sessiz çalışan mining virüsü yoktur. Cevaplarınız için teşekkürler.
-
Gerçekten bir kaç tane bulunanlar hariç genelde olmadığı söyleniyor ama bu kıran grupların da veya babalarının hayrına bir şey yaptıklarını düşünmüyorum. Yine de lafım meclisten dışarı alma gücünüz varsa (ki büyük oranda vardır) mutlaka oyunları bir şekilde orijinal almaya bakın. Hem update'miş takibi olmadan, hem de mining/virüs korkusu olmadan rahatça oyununuzu oynarsanız. Hem de yapımcılara da daha arkası sağlam şekilde "Türkçe dil olsun" diyebilirsiniz. Yoksa hem Türkçe olsun diyip hem de korsan oynarsanız bir yerlerde yapılan toplantılarda Türkiye dediklerinde "onlar zaten korsancı, almıyorlar oyunları. Sallayın" denilmesine de göz yummak zorunda kalırsınız.
-
Oldukça haklı bir yorum. Konuyu açalı yıllar olmuş, eskiden 10-12 orjinal oyun harici çoğu oyunu korsan oynardım. Şimdi epicte beleş verilenler dışı korsan bakmıyorum. Virüs olduğunu düşündüğümden de değil epic fena oyunlar vermiyor illa sahip olamıyorum diye crack'e yönelmem gerekmiyor epictekiler yetiyor. Bu arada zamanında steamde oyunlar o kadar uygundu ki hele 2020 de açmışım konuyu o zamanlar neredeyse bedavaydı. Ready or not alsaymışım keşke diyorum veya başka oyunlar üzücü. Gerçi ready or not daha sonra çıktı ama her neyse steam geçti ve biz türkler için tamamen bitti diyebilirim. Neyse ne, sizin imkanınız varsa ucuza epic yada gamepass zaten biliyorsunuz. Yok birader ben makine topladım RDR2, BG3, starfield cartcurt oynamak istiyorum ama param yetmiyor diyorsan Dodi repack yada fitgirl klasik bunlardan şaşma çok sorun yaşatmıyor.
-
Ya merto 4 sene sonra nasıl hesabın şifresini hatırladın da geldin yazdın
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
+1. Siz cevap yazınca 2020'ye döndüm bende. Pandemi zamanı yazmıştım bu satırları ve o zaman oyunlar şimdiye göre aşırı ucuzdu. 100 TL'ye efsane sepetler yaptığımız zamandı. Hala imkanı olanların korsana yönelmemesini öneririm ama şahsen ben başaramadım. Oyunlar bir süre sonra bütçemin aşırı üstüne çıktılar. Yer yer kiralık hesap alsam da bende artık Dodi veya Fitgirl den oyunlara bakıyorum, sevdiklerimi oradan bitiriyorum. Bütçeme uygun olunca da almaya çalışıyorum.
-
İndirdiğiniz oyunun c.ack dosyalarını rar'la sıkıştırıp virustotale yükleyin. En garanti yol bu. 60 küsür av'de 2-3 negatif varsa ya da tanınmış av'ler bulmuyorsa temizdir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X