Şimdi Ara

Pc kendi kendine kapanıyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar hepininze şimdiden yardımlarınız için teşkür ederim benim sorunum şöyle
    normal çalışan pc bir akşam 1 saatlik bir zaman dilimi içinde kendi kendine açılıp kapandı bende elektrik gidip geldi zannettim pc açıldı tekrardan 15 dk kadar bir zaman içinde tekrar aynı işlemi gerçeklerşti kapandı ve açıldı ben tekrardan elektriklerin gidip geldiğini düşündüm ve bu işlemi 5 - 6 kere tekrarladı 30 dk aralıklarla ve ben pc bir dahaki açılışta hiç bir tuşa dahi dokunmadan diğer odalardaki ışıkları açık bıraktım ve tv izlemeye başladım 1 saat kadar bir süre sonra gittim ki pc durmadan açılıp kapanıyor bende kapattım ve içindeki parçalrı yerlerine tekrardan sıkıca oturtum gevşemiş olucağını düşündüğümden pc tekrardan açtım pc açılmıyor tam açılacak güç kesiliyor ve tekrardan rest atıyor bu işlem devamlı olyordu format atmayı düşündüm format atmıyor yani hdd görmüyor
    bende elimdeki ikinci pc uyumlu parçalarını söktüm ve pc taktım hdd değiştirdim ilk görüyor yüklüyor windowsu tüm sürücüleri yüklüyorum ve 30 dk sonradan durmadan açılıp kapanıyor sonrada bir daha açılmıyor hatta hdd görmüyor bir daha format atmak istemiştim yeni hdd ye görmüyor bazende görüyor tam sürücüleri yüklerken mavi ekran çıkıyor hdd çok hızlı sınıyor birde
    remleri değiştirdim yeni rem taktım gene aynı hatayı veriyor ekran kartı değiştirdim gene aynı hatayı veriyor güç dağıtıcısını değiştirdim gene aynı hatayı veriyor baktım olmuyor birde aldım bilgisayarcıya götürdüm dedilerki hdd bozuk sana birtane verelim 750 gb 105 tl tamam dedim ne yapam yapacak bişe yok adam yükledi 2 saat sonra gittim pc almaya dedim açılıp kapanıyormu yok dedi bakmak istedim pc 5 dk içinde gene açılıp kapandı bende hdd almadım pc alıp eve döndüm şu anda pc evde yatıyor yardım edecek arkadaşlar ne olursunuz düşüncelerinizi yazın herkes pc tamircisi olmuş pc güvenipte vermek istemiyorum önüne gelene

• Işlemci fanını tam oturtmamış olabilirsiniz aşırı ısınıp sürekli res atabilir
  • işlemciden kaynaklı olabilir .. çünkü herşey değişmiş hemen hemen pc'de ya yada powersub'da arıza varsa elektriği kesip veriyosa bundanda yapabilir diye düşünüyorum. birde işlemci fanı düzgün çalışıyormu ? onuda bi kontrol et bakalım.
  • cevaplarınız ve ilginiz için teşkür ederim arkadaşlar ama bilgisayar tamircisine götürdüm işlemciyi falan kontrol etti herşey yerinde sağlam dedi hdd bozuk dedi yeni taktı gene aynı sorunu yaptı güç gağıtıcısını evdeki diğer bilgisayara taktım çatır çatır çalıştırıyor onun kinide bozuk olan pc me taktım gene aynı hatayı veriyor sizce sorun hangi parçada bende ana karttan şüpheleniyorum
  • Her parçayı denemişsiniz. Büyük ihtimal anakartla ilgili bir sorun. Bence ısınmadan kaynaklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_krd52

selam arkadaşlar hepininze şimdiden yardımlarınız için teşkür ederim benim sorunum şöyle
    normal çalışan pc bir akşam 1 saatlik bir zaman dilimi içinde kendi kendine açılıp kapandı bende elektrik gidip geldi zannettim pc açıldı tekrardan 15 dk kadar bir zaman içinde tekrar aynı işlemi gerçeklerşti kapandı ve açıldı ben tekrardan elektriklerin gidip geldiğini düşündüm ve bu işlemi 5 - 6 kere tekrarladı 30 dk aralıklarla ve ben pc bir dahaki açılışta hiç bir tuşa dahi dokunmadan diğer odalardaki ışıkları açık bıraktım ve tv izlemeye başladım 1 saat kadar bir süre sonra gittim ki pc durmadan açılıp kapanıyor bende kapattım ve içindeki parçalrı yerlerine tekrardan sıkıca oturtum gevşemiş olucağını düşündüğümden pc tekrardan açtım pc açılmıyor tam açılacak güç kesiliyor ve tekrardan rest atıyor bu işlem devamlı olyordu format atmayı düşündüm format atmıyor yani hdd görmüyor
    bende elimdeki ikinci pc uyumlu parçalarını söktüm ve pc taktım hdd değiştirdim ilk görüyor yüklüyor windowsu tüm sürücüleri yüklüyorum ve 30 dk sonradan durmadan açılıp kapanıyor sonrada bir daha açılmıyor hatta hdd görmüyor bir daha format atmak istemiştim yeni hdd ye görmüyor bazende görüyor tam sürücüleri yüklerken mavi ekran çıkıyor hdd çok hızlı sınıyor birde
    remleri değiştirdim yeni rem taktım gene aynı hatayı veriyor ekran kartı değiştirdim gene aynı hatayı veriyor güç dağıtıcısını değiştirdim gene aynı hatayı veriyor baktım olmuyor birde aldım bilgisayarcıya götürdüm dedilerki hdd bozuk sana birtane verelim 750 gb 105 tl tamam dedim ne yapam yapacak bişe yok adam yükledi 2 saat sonra gittim pc almaya dedim açılıp kapanıyormu yok dedi bakmak istedim pc 5 dk içinde gene açılıp kapandı bende hdd almadım pc alıp eve döndüm şu anda pc evde yatıyor yardım edecek arkadaşlar ne olursunuz düşüncelerinizi yazın herkes pc tamircisi olmuş pc güvenipte vermek istemiyorum önüne gelene

bşalıkta pcnin kapandığını yazmışsınız kapanıp açılmıyorsa ısısal bir problemi vardır

kapalıp açılıyorsa sitem,ram, güç kablosu veya güç kaynağında sorun olabilir(kapanmaktan kasıt, makinanın yediden başlamasını diyorsanız )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BBC886F5C -- 9 Şubat 2011; 15:05:32 >

• yani çalıştırıyorum açılıyor 2 dk içinde kapanıyor ve durmadan reset atıyor tam açılacak diyorsun windos yazıyor hemen kapanıyor sorun böyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc kendi kendine kapanıyor !
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.