PC yi açtığımda yaklasık 1 - 1.5 dakika hiçbir şeye tıklayamıyorum. Mouse hareket ediyor , PC işlem ışıgı kesintisiz yanıyor. Ayrıca bu sorun PC açıldıktan sonra da başıma geliyor. Çok sık olmasa da kitleniyor ve 1 dakika işlem yapamıyorum.
başlat/çalıştır/msconfig = "başlangıç" sekmesindne gereksiz yazılımları kaldırın öyle deneyin.. en son ne zaman format attınız ? yazılımsal baskımı ne zaman yaptınız ?
En son geçen ay format attım . Yazılımsal baskım dediginiz nedir ?
Bilgisayarınızın başlangıç ayarlarından gereksiz programlar kaldırabilirsiniz.. Windows açılırken arka planda biz görmesek bile çeşitli programlar çalıştırır.. Bu programlar ayrıca sizin bilgisayara sonradan yüklediğiniz programlardan da oluşabilir.. Mesela bilgisayarınıza bir virüs programı yüklüyorsanız bilgisayar onu başlangıç ayarlarına kaydediyor ve siz bilgisayarı her açışınızda arka planda çalıştırıyor, eğer bilgisayarınızın özellikleri iyi değilse bu durum bilgisayarın açılırken kasılmasına sebep oluyor..
Çalıştır--->msconfig---->Başlangıç sekmesinden, size ismi yabancı gelen (virüs bile olabilir) programların işaretlerini kaldırmanızı öneriyorum.. Zaten anlıyorsunuz hangi programların zararlı olup olmadığını..Buradaki bazı programlar virüs bile olabiliyor çünkü..
Mesela benim bilgisayarımın msconfig başlangıç sekmesinde şu programlar var..
Ama ismi karma karışık olan bir program virüs olabiliyor. Ve bu da bilgisayar açılırken yavaş açılmasına sebep oluyor.. Örneğin g5dfsg5.exe gibi birşey virüs olabiliyor.. Eğer böyle programlar varsa kaldırın..
Sonra iyi bir virüs programıyla taratın bilgisayarınızı.. Mesela ben malwarebytes programıyla taratıyorum superantispyware ile taratıyorum sistem özelliklerim kötü olduğu için avast kullanıyorum. Avast kasmıyor çünkü.. Ama eğer sizin sisteminiz iyi ise Kaspersky Internet Security öneririm. Hiçbir virüsü affetmiyor..
Başlangıçta açılan programların bir çogunu elemiştim zaten . Suan virüs programlarını kuruyorum
Sistem bileşenlerinde problem olma olasılığı varmıdır ?
"PC işlem ışıgı kesintisiz yanıyor. " dediğinize göre belliki bir program sisteminizi meşgul ediyor işte.. Virüs olabilir. Bence virüs taraması yapın.. Hatta tam tarama yaptırın.. Biraz uzun sürer ama neyse..
Pc yi açtığınızda hdd ışığı sürekli yanıyor ve geç açılıyorsa arkadaşın dediği gibi başlangıçta bazı programları açmaya çalıştığından kaynaklanıyordur. ccleaner programını kurup güzel bir temizlik yapın. Başlangıçta açmaya çalıştığı sizin kullanmadığınız gereksiz programları kaldırın, kayıt defterini düzenleyin v.s bu program işinizi görür.
Tamam arkadaslar çok sağolun. Suan işteyim dediklerinizi deniycem
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme