Şimdi Ara

pc kurulumu yardımcı olabilecek varsa lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir tanıdığa bilgisayar topluyoruz. DDR3 lerde pek tecrübem yoktu. Bide oyunlardan pek anlamadığım için internetten araştırdığım kadarıyla bir bilgisayar topladım. Çok aham şaham milyarlık birşey gerek yok zaten. Ama bu kasada güncel oyunları oynar zannediyorum ki. Amaç oyun oynamak zaten. Intel seçtim çünkü yıllardır AMD ye ısınmadan dolayı bir takıntım var. Intel e daha çok güveniyorum.

Özellikleri şöyle

MSI G41M-P26 Intel G41 DDR3 1333MHz (O.C.) 1333FSB VGA Anakart

KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram

SAMSUNG 500 GB SATA2 16MB CACHE Harddisk

Bunlara ek olarak düşündüren kısımlar

Asus EAH5570 DDR3 1GB ekran kartı düşünüyorum. Sapphire in de aynı modeli var onda HyperMemory falan diyor ama windows7 de zaten Asus da yapar diye düşünüyorum. Daha kalitelidir Asus herhalde. HD 5670 olanlarda var fakat çok fazla bir fark olacağını sanmıyorum. Bütçede biraz kısıtlı gerek duymadık. Sizce çok etkiler mi 5670 mi alınmalı ?

Elimde 420 W Everest VATANdan aldığım power var. Yeni power gerekmez sanıyorum EAH5570 lerin güç tüketimi oldukça düşükmüş çünkü. Sitesinde bile 400w power yeterli diyor. 5670 birazcık daha fark ediyor ama çok az bir watt farkı.

Birde son olarak en çok kafa karıştıran işlemciler...

E6300 ( Pentium Dualcore olanı ) - E6500 - E6550 işlemcileri arasında kararsızlık var.

E6300 ve E6500 Intel Pentium Dual Core 45nm 2mb cache 1066 fsb

E6550 ise Core 2 Duo 65nm 4mb cache 1333 fsb

(http://ark.intel.com/compare/41493,42805,30783 ) intel in karşılaştırma tablosunda işlemcileri seçtim bakabilirsiniz.

İşlemcilerle ilgili kafa karıştıran kısım ise Pentium dual core olanlar 45nm olduğu için tercih edilmeli mi ? core2duo dan daha mı verimli çalışırlar ? eğer kesinlikle 45nm alınmalı derseniz e6300 ile e6500 arasında çok birşey oynarmı fiyat farkına değer mi ?

İşlemci ikinci el olarak bulacağım sıfır almayacağım. Şimdiden çok teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recepagdas -- 21 Ocak 2012; 0:31:25 >

• amd takıntısını bosverin . amd ısınmıyor öle. i5 altı hep amd tavsiye ederler ve millet amd istiyorum diye konu acanlar bile var. Bu saattten sonra çift cekirdekli sistem toplanmaz.
    sistem tavsiyeleri bölümüne konu acıp bütçenizi ve durumunuzu oraya yazarsanız size en iyi sistemi toplar arkadaşlar.
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_475/tt.htm
  • amd işlemcilerin hangi serileri nelere denk geliyor nasıl performanslar verir hiç bilmiyorum. Birde 4 çekirdek işlemciler çok ama çok fazla fiyat. yani pek düşünmüyorum açıkçası. bütçe şu anda 500 falan sırf kasa olarak. Konumu oraya da taşıyorum teşekkürler
  • birşey bilmene gerek kalmayacak. bütceni belirteceksin neler istediğini belirteceksin arkadaslar bütcene göre en iyi bilgisayarı toplayacaklar sana
  • teşekkürler bütçemi belirterek oraya da yazdım. bire üst bölüme tavsiye pc ler var oralara baktım biraz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.