Şimdi Ara

PC'MİN SORUNU NE OLABİLİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birkaç gün öncesine kadar hiç bir sorunum yoktu.Ta ki age of 3 yükleyip oynayana kadar.Ardından bilgisayar donma yapmaya basladı.Reset atınca da açılmıyor!Ama yarım saat kadar kapalı tutup actıktan sonra bir sorun yok.Ayrıca artık diger oyunları oynamak istedigimde de aynı sorunla karşılaşıyorum.Örneğin Pes acıyorum,daha 1. dakikada bilg. donuyr ve yine aynı durum;resetliyorum ve acılmıyor.Eskiden saatlerce pes oynayabilirdim.Artı bazen hiç oyuna girmesem de bilg. actıktan bikaç saat sonra bilg donuyor.ekran kartında mı bi sorun var acaba...Ekran kartım fx5200.Ne dersiniz?

• ısınan ve iş brakma kararı alan bi parçan mevcut. bunu everest gibi proglamlarla
    tespit edip daha sonradan yeni fan, macun, soğutucu ile tatmin etmelisin.
    son zamanlarda kasa ile bişeyler yaptıysan bişeyler yerinden oynamış olabilir
  • slm arkadaşım,
    sanırım senin sistemde sadece fx5200 ekran kartı var(diğer parçalarıda yazarsan iyi olur.)
    neyse ekran kartın fiyasko bir kart
    valla ne diyeyim diğer parçaları yazmamışsın ama sadece oyun açınca yapıyorsa sana yeni bir ekran kartı lazım demektir
  • @odrin34 amcama katılıyorum. işi bırakmaya karar veren bir parçan var gibi.donup açılmalar ise bir ısınma probleminin olduğunu gösteriyor.sistemin tamamını yazarsan daha sağlıklı cevaplar alabilirsin
  • Önceden oynayabiliyodum diyosun.Demek ki ekran kartın kaldırabiliyor.Donanımında bi sorun olsa gerek.
    Yani cpu ısınıyor olabilir.Ya da ekran kartında aşırı bi ısınma var. Bu da doğal olarak pc'yi kilitliyordur.
    Bence donanımını bi gözden geçir.Hangi parçanın aşırı ısındığına bi bak. Ve sadece oyunlardamı kilitleme yapıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SayGili

@odrin34 amcama katılıyorum. işi bırakmaya karar veren bir parçan var gibi.donup açılmalar ise bir ısınma probleminin olduğunu gösteriyor.sistemin tamamını yazarsan daha sağlıklı cevaplar alabilirsin

amca ne demek yaf dede deseydim bari öldürdün bitirdin bizi şu forum aleminde yaaaaaa

• Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler...

sistemim şöyle:Gigabyte GA-8S648FX(-L)anakart,P4 2.8 işlemci,512 DDR ram,ST380011A 80GB harddisk.

Everestten kontrol ettim cpu,anakkart ve disk sıcaklılkları normal görünüyo.Malesef ekran kartının sıcaklıgını göremiyorum,ben de ekran kartı cok ısınıyo olabilir diye düşünüyorum.Heralde baska bi ekran kartı takıp denemem gerekecek.ekran kartı fanına mı bişey oldu acaba...

Bazen hiç oyuna girmesem de yine donma yapabiliyor.mesela bilg. acıldıktan 2 saat sonra netteyken de danabiliyo(3,4 kez oldu).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: bgbn

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler...

sistemim şöyle:Gigabyte GA-8S648FX(-L)anakart,P4 2.8 işlemci,512 DDR ram,ST380011A 80GB harddisk.

Everestten kontrol ettim cpu,anakkart ve disk sıcaklılkları normal görünüyo.Malesef ekran kartının sıcaklıgını göremiyorum,ben de ekran kartı cok ısınıyo olabilir diye düşünüyorum.Heralde baska bi ekran kartı takıp denemem gerekecek.ekran kartı fanına mı bişey oldu acaba...

Bazen hiç oyuna girmesem de yine donma yapabiliyor.mesela bilg. acıldıktan 2 saat sonra netteyken de danabiliyo(3,4 kez oldu).

slm arkadaşım,
    sistemin fena değil!!!
    senin sorun ekran kartında zaten fx5200ler rezalet kartlardır.
    zaten ısındığı içinde masa üstünde bile restart attırabilir bu kart.
    yeni bir ekran kartı ve 512 ram alırsan sistemin oldukça düzene girer.

• Merhaba,

Age Of Empires 3 ile ilgilsi oldugunu dusunuyorsan soyle bir secenek daha var; AOE3 .NET FrameWork 1.1 yükler sistemine belki bunda bir sorun olmuştur. AOE3 ve .NET FrameWork u sisteminden kaldırıp dene bakalım...

Tsk,

Hicks
  • fx 5200 lerin fansız olanlarıda mevcut AOE 3 ü ve yüksek grafik isteyen oyunları oynamaya kalktığında ekran kartın aşırı ısınıyor ve pc kilitleniyor. bence ekran kartını değiştirmelisin.yada değiştirmeye müsait değilsen en azından e.kartında fan yoksa fan tak yada taktır.
  • O ekran kartını hurdacıya sat üstüne biraz daha ekle 9550 al. ondan sonra güm pat çatt

• Net framework varsa pc den kaldır !
    Yoksa Yükle !(oyunu kurduktan sonra)
    Dx 9.0c yüklü olması lazım !
    Sevice pack 1'i kullanıyorsan net framework kesinlikle olmamalı !(galiba sende bu problem var)
    Age of Emp. 3(oynamadım) eğer net framework kullanıyorsa(istiyorsa) service pack 2 eklentisini kurduktan sonra oyunu çalıştırmayı dene olmazsa net framework u kurman gerekir !
    "Microsoft Net Framework 1.1" internetten indirebiliyorsun heryerden !
    Ekran kartın o kadar iyi değil ama değiştirmen gerekmiyor !
    Bu arada eğer sp2 eklenti paketini kurarsan dx 9b yüklenir onu tekrar 9c yap !
  • Sorun çözülmüştür sayenizde...

halil1980,hicks gercekten de dediğiniz gibiymiş.Bende service pack 1 vardı.AOE3 Ü zaten silmiştim ama framework 1.1 den haberim olmadığı için o konuda bişey yapmamıştım.Bilg da frameworkü arattım,buldum ve sildim,veeee dadadadammm:hiç bi sorun kalmadı ,oyunda ya da degilken donma yapmıyor,eskisi gibi
    Siz olmasaydınız format atmak ne zaman aklıma gelirdi bilmiyorum..Teşekkürler...

• YA BENIM PC DE MSN ACILMIYOR SUREKLI ONAR SORUSU GELIYOR AMA INTERNETIM FALAN HERSEY JHIZLIU GUZEL MSN YI NIYE ACMIYOR ANLAMADIM BI TURLU NE OLUR YARDIMMMM SIKILIYORUM MSN YE GIRMEDEN AKSAMA KADAR KNIGH KNIGH KNIGHT SIKILDIM YAW YARDIM EDIN LUTFEN BANA
  • kaldır tekra yükle msn i !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.