Arkadaşlar uzun süredir full hd projector alma niyetindeydim, ancak projektörler çok ucuzlamış olsa da full hd projektorlerin ucuzlayacağı yok, hala 4000 YTL üzerindeler.
O yüzden de hazır her yerde kdv bizden kampnayası var LCD almaya karar verdim. LCD'ye doğrudan ya bilgisayar masasında monitör gibi koyacağım, ya da duvara monte edeceğim ama bilgisayar masasında oturunca duvara monte edince de arada 40-50cm falan olacak. DVD + PS3 için tabi ki 40" daha cazip geliyor, ama web tasarımı yaptığım için aynı zamanda iş de yapıyor olacağım, o yüzden uzun süre çalıştığımda gözümün yorulmaması önemli.
30" Apple Cinema Display'de çalıştığım için biliyorum ki 32" LCD alıp monitör gibi koysam bile gözüm yorulmaz. Ancak 40" alırsam bu yakın mesafede göz yorar mı? (sonuçta 32 ve 40" aynı pixel sayısına sahip). 40" LCD'yi monitör olarak yakın mesafeden kullanan birisi var mı?
Eğer boyutu karar verirsem hemen hangi Samsung'u alacağımı soracağım :)
ben 40-50 cm den 40" ekrana baktıgımı düsünemiyorum direk radyasyondan yeseririm heralde bence 1 metre aralık vermen lazım(ki o bile bana az ama sen çizim yapıyorsun o yüzden) ama cok ince ayrıntı yapman gereken yerlerde yaklasırsan iyi olur derim.dewamlı belli bi mesafeden bakmamalısın.
Arkadaşlar başka yorumu olan var mı?
Şimdi başlamışken bilgisayar masasını ve odayı da biraz değiştireceğim, lcd'yi de duvara monte edeceğimden uzaklık 60-70cm'e kadar çıkacak gibi.
DVD ve PS3 için içimden 40" almak geçiyor, ama yazı okurken kod yazarken gözüm yorulur mu korkusu da 32" al diyor.