Şimdi Ara

Pc nin Bios ayarlarına girdim sonrasında pc açılmıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben pc nin bios ayarlarına girdim tam hatırlamıyorum ama sanırım bişeyi değiştirmedim sonra açmayı denedimm önüme seçenekler geldi güvenli modda baslat,olağan şekilde baslat vss ben olağan şekilde başlasın seçtim sonra windows xp açılma ekranı geliyo ve pc bi türlü açılmıyo yardım ederseniz sevinirim

• Dostum BIOS'a girmeden evvel en son nasıl kapandı bilgisayarın?Ve BIOS'a neden girdin?neden soruyorsun dersen,windows'unun göçmesi ile ilgili geriye dönük bir belirti varmı yokmu ondan soruyorum,sadece klasik bir windows göçmesi gibi gözüküyor..tahminim,windows çuvallamaya başladıktan sonra bir şeyleri düzeltmek için BIOS'a girdin,sonrasındada açılmadı..bu bir tesadüf olabilir,yani BIOS'a girip hiç bir şey değiştirmeden çıkmak,windowsu çökertmez,evvelinde başka bir sorun olabilir..güvenli kipte açıp verilerini uygun bir yere yedekle ve formatla,düzeleceğini tahmin ediyorum (eğer windowsu çökerten bir donanım hatası değilse tabi)
  • İlk olarak bios'a tekrar gir ve resetle ayarları,
    Tekrar dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MAG

İlk olarak bios'a tekrar gir ve resetle ayarları,
    Tekrar dene.

evet MAG ustanın dediğide,başlarken uygun bir yol +1
  • ya pc de aslında hiç bir sorun yoktu sadece pc nin açılırken cd rom değilde hardiski görmesini istedim o yüzden girdim ama ayarları eski haline getirdim olmadı yine ağ desteği ile güvenli modda çalıştıra girdim ordan baglanıyom nete şu anda bilgi kaybetmek istemiyorum bu bios ayarlarını nasıl resetlerim resetleyince erski ahline mi döner
  • quote:

Orjinalden alıntı: iceberg58

ya pc de aslında hiç bir sorun yoktu sadece pc nin açılırken cd rom değilde hardiski görmesini istedim o yüzden girdim ama ayarları eski haline getirdim olmadı yine ağ desteği ile güvenli modda çalıştıra girdim ordan baglanıyom nete şu anda bilgi kaybetmek istemiyorum bu bios ayarlarını nasıl resetlerim resetleyince erski ahline mi döner

Bios'a gir,
    "Load Bios Default" gibi bişey olması lazım.
    Bunu seç enterle ve kaydedip çık.
  • ok deneyirum şimdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok ya olmadı denedim yine aynı sorun oldu şimdi güvenli moddayken nasıl bilgilerimi yedeklerimm
  • sanırım format atmak zorunda kalacagım baska bir yöntem bilen war mı
  • format atmak zorunda değilsin.
    xp cdsi ile boot edip ilk ekranda R ye basarak onarma konsoluna git.
    orada chkdsk /p ve chkdsk /r komutları ile onarıp açmayı dene.
    olmazsa format atmadan üzerine kurulum yap.
    ama ben yedeklerimi D ye alırım diyorsan format da atabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 13 Şubat 2008; 12:12:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.