arkadaşlar dota 2 oynuyordum, oyun sonu ekranında görüntü dondu fakat mouse hareket ediyordu. Sonra düzelmesini bekledim fakat bişey olmayınca alt+tab ve ctrl+alt+delete denedim fakat hiç bi şekilde değişme olmadı. Belki komutları alır diye biraz daha bekledim ama düzelmedi sonra reset tuşunu denedim çalışmadı sonra power tuşuna basılı tutarak kapatmayı denedim yine olmayınca daha uzun süre basarak denedim yine olmadı en sonra kasanın arkasından power supplyın kapatma tuşundan gücü kestim. pc kapandı doğal olarak ama sonra tekrar gücü verdikten sonra bir daha bilgisayar açılmadı güç düğmesine basmama rağmen lütfen bi yardımcı olun. dandik eski psu mu takıp ekran kartımı takamadan psu kontorlu yaptım yine aynı sonuç.....
keşke powerı ellemeseydin bence daha fazla zarara neden olmuş Neyse bence şak diye kapatınca doğal olarak bi zarar gelmiştir elbette tek tek parçaları kontrol etmeden nerde ne sorun olduğunu bulman zor
hocam tamamda ilelebet açık kalacak hali yoktu ki eninde sonunda yine ya fişi çekecektim ya da psudan kapatacaktım. çünkü belirttiğim gibi yeteri kadar bekledim düzelmesi veya kapanması için.
Güç düğmesine basınca power supply çalışıyormu.
elektrik baglantısını cekin 1-2 dakika bekleyin fişe taktıktan sonra power tusuna 10 sanıye kadar basılı tutun anakart kendını korumaya almıs olabılır bu şekilde düzelmediyse powersuply yada anakartınız arzalanmıştır. (elektrigin hiç gelmedigini söylediginiz için)
şimdi hocam yukarıda da belirttiğim gibi dandik psu mu takıp ekran kartını takmadan çalıştırmayı denedim ama yine açılmadı. dandik psu mun çalıştığına eminim çünkü ilk aldıgım taura güç kaynağım bozuk çıktı ve vatan bilgisayar çalışanlarını bu dandik psu sayesinde ikna edebildim. fakat şu anda onu taktığımda da çalışmıyor.
a1kalite34
kullanıcısına yanıt
yok hocam şimdi hiçbir çalışma ibaresi yok. sadece anakart ve ekran kartının üstündeki yeşil lamba yanıyor. (hani kapalıykende yanan. sanırım elektrik var demek oluyor :D )
Anakartın normalde biiplediğini varsayarak söylüyorum , Bilgisayarındaki herşeyi sök sadece işlemci kalsın bu şekilde çalıştırmayı dene
a1kalite34
kullanıcısına yanıt
sadece anakart ve hard disk kalıcak şekilde de denedim yine birşey olmadı. :D
xearaX
kullanıcısına yanıt
Hdd dahil herşeyi çıkar ram dahil herşey
a1kalite34
kullanıcısına yanıt
Şimdi ramler ve hdd de dahil herşeyi çıkartarak denedik yine ses yok
xearaX
kullanıcısına yanıt
Bios pilini çıkarıp 5-10 dk bekle tekrAR DENE
Olmazsa anakartın uçmus demektir
a1kalite34
kullanıcısına yanıt
yok başkanım bu da sonuç vermedi
xearaX
kullanıcısına yanıt
Yeni anakart alman gerekecek
anakart üzerindeki ışıklar yanıyorsa tetik alıp fan çevirmiyorsa işlemcin yada anakartın arzalanmıştır (%90) ısı kaynaklı yakında eli düzgün bir bilgisayarcı varsa anakartın problemini düzeltebilir ama işlemci ise değiştirmeniz gereklicek.
anakart emekli oldu pc yeniledim geç de olsa cevaplarınız için teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme